תחילת שבוע טוב
בסופ"ש האחרון אני ומתן נסענו לפסטיבל.
אנחנו ועוד זוג חברים העמסנו אוהלים, מזרונים, וכל המסביב ונסענו ליער לשלושה ימים.
המון המון שנים לא הייתי בפסטיבל בארץ וזה היה בהחלט מוזר להיות בסטואציה שאני רגילה להיות בה בגיל 16.
אבל דווקא זה שאנחנו בני שלושים פלוס והגיל המומצע סביבנו היה 17, גרם לנו לצחוק בלי סוף.
היה לנו כיף בטבע והיה לנו כיף להקשיב למוסיקה טובה והיה לנו כיף לגלות שכל הפסטיבל היה מלא בשלטים של אוכל טבעוני!
לא היה חסר מה לאכול. לא היינו צריכים להתפשר, היה כמעט הכל ומהכל.
זה שימח אותי מאוד. אבל עם השמחה, בילינו חצי מהזמן בלנסות להציל חיפושיות וחגבים ונמלים שנמעכו תחת אלפי האוהלים.
לא יכולתי שלא להרגיש שאנחנו לא במקום הנכון. משהו בהשתלטות הזו על היער הרגישה לנו לא נכונה.
הלכלוך, ההמוניות וההריסה של הטבע כאב לי.
את היום האחרון לא נשארנו. חזרנו הביתה שמחים עם תחושה משותפת חזקה של מודעות ובגרות.
ומהרגע שחזרנו, לא ביזבזתי אף רגע! כי כבר ממש ממש עוד מעט שבועות ויש לי לפחות עוד שני קינוחים להכין לכם… 🙂
אבל לפני הקינוחים, הנה המתכון המלוח הבא בסרייה- מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי.
הכנות שלב ראשון- גבינה טבעונית
במחבת רחבה לחמם מעט שמן, להוסיף 1 בצל קצוץ עד שהופך שקוף.
להוסיף כף סוכר ולטגן יחד עד שזהוב כהה.
לכבות את האש.
במעבד מזון להניח:
1 שן שום גדולה כתושה
1 כוס קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות
1/2 כוס שקדים פרוסים מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן זית
2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
מלח פלפל שחור גרוס על פי טעם
לעבד לתערובת אחידה לחלוטין, היא תזכיר בצק.
להעביר לקערה, להוסיף את הבצל המקורמל ו 1/2 כוס צנובר קלוי ולערבב.
לטעום ואם צריך, להוסיף מלח, פלפל ולימון על פי טעם.
הכנות שלב שני- בצק
בקערה לערבב:
2 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר להמיר לקמח מלא אך הטקסטורה תהיה שונה)
1/3 כוס שמן
1 כפית חומץ
1/2- 2/3 כוס מים חמים
1 כף אורנו מיובש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית שום גבישי
לערבב עד לקבלת גוש אחיד
ללוש לפחות חמש דקות לבצק אלסטי ורך.
לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
לחתוך ל 12 ריבועים שווים בגודלם.
להניח כל ריבוע בגומה של תבנית קאפקייק משומנת היטב.
למלא כל גומה בגבינה טבעונית.
להדק טוב טוב שתי פינות של ריבוע ואז מעל את שתי הפינות הנותרות. חשוב להדק טוב!
שלב אחרון ציפוי ואפייה
בקערית לערבב:
2-3 כפות שמן
1 כף סילאן
1/2 כפית כורכום
למשוח כל מאפה בציפוי, להכניס את התבנית לתנור, לאפות 30-35 דקות עד שזהוב ויציב.
תתנו למאפים להתקרר לפחות 10 דקות לפני הגשה.
שהם יוכלו להתגבש קצת.
וגם כי הגבינה בפנים תהיה מאוד חמה (אני לא התאפקתי ושילמתי את המחיר…..)
אם לא אכלתם את כל המאפים באותה הארוחה, ממליצה לשמור בכלי סגור היטב במקום קריר.
אני ממליצה לאכול אותם עד יומיים אחרי הכנה כי הם יתחילו להתייבש וחבל.
אפשר לאכול קר או לחמם כמה רגעים ואז להגיש.
To be continued
אוקי אז עד כאן בפינתינו מאכלים מלוחים לשבועות.
שני הפוסטים הבאים הולכים להיות מתוקים, לבנים, חגיגים ועוצרי נשימה!
Stay tuned 🙂