מאפינס אוכמניות טבעוני


היי אהובים.

איזה חורף! איזה תענוג. 

אני נהנית מכל רגע. עכשיו חזרתי משיעור יוגה, הכל נקי בחוץ וקריר ויש תחושה שהכל מתחדש ומתנקה. 

אני כל כך אוהבת את מזג האוויר הזה. הוא גורם לי להרגיש נעים בלב, וכשהחתולים באים להתרכבל אני בכלל בעננים. 

מזג אוויר חורפי תמיד עושה לי חשק למאפים. 

הרבה אנשים אוהבים מרק או תבשיל כשקר וגשום, לי בדרך כלל מתחשק מאפה חם ומפנק. 

כזה שכשבוצעים אותו יוצאים ממנו אדים… אחחח, זה מושלם. 

שימו אותי במאפייה (טבעונית) ביום גשום ואני מסודרת. 

מאפינס אוכמניות טבעוני

אבל וואלה, כמה שתל אביב מפנקת בכל הנוגע לטבעונות, אני לא בדיוק יכולה לרדת מתחת לבית ולהכנס למאפייה טבעונית. 

זה היה יכול להיות אוטופי. או מאוד מסוכן 😉 

מזל שאני בלוגרית של אוכל טבעוני וכל מה שאני צריכה לעשות זה להכין לבד! 

והיום, בהשראת לונדון אהובתי שעננים אפורים תמיד מזכירים לי אותה, הכנתי לי מאפינס אוכמניות טבעוני עם גרידת לימון. 

מושלם לימים קרים וכזה מפנק. מזכיר לי ימים של בתי קפה במזרח לונדון עם alt j ברקע והיפסטרים בכל פינה. 

המאפינס יצאו כל כך יפים, דחוסים דחוסים ומתוקים. בדיוק מה שרציתי.

כל מה שנשאר זה להכין כוס תה, להתרכבל עם החתולים ולהתחיל לנשנש. 

לא מחכה שיתקררו, יאמי יאמי, חמים וטעים. 

שיהיה לכם יום גשום קסום. 

מאפינס אוכמניות טבעוני

מאפינס אוכמניות טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בצק (12 מאפינס) הערות והמרות בתחתית המתכון

רטובים

1 כוס רסק תפוחים

2/3 כוס חלב סויה לא ממותק

2 כפיות מיץ לימון

1 כף גרידת לימון 

2 כפות סילאן

1/2 כוס סוכר קוקוס / חום 

1/3 כוס שמן 

יבשים

2 וחצי כוסות קמח מלא כוסמין או חיטה

2 כפיות אבקת אפייה 

1/4 כפית מלח

תוספות

1/3 כוס אוכמניות 

מה עושים

בצק

רטובים

בקערה לערבב טוב את כל המרכיבים הרטובים

יבשים

לקערה נוספת לנפות קמח מלא

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב

הכנה ותוספות

להדליק תנור על 170 מעלות

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב

להוסיף אוכמניות ולערבב ממש קצת

אפייה

להעביר לגומות תבנית מאפינס מרופדת בנייר אפייה

לאפות 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמאפינס המרכזי

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר קמח לבן, כוסמין או חיטה
  • אפשר חצי לבן חצי מלא- וגם חצי כוסמין חצי חיטה
  • אפשר מחית בננות במקום תפוחים
  • אפשר כל פרי אחר במקום אוכמניות
  • אפשר להוסיף הפתעות כמו שוקולד צ'יפס ואגוזים
  • אפשר חלב טבעוני אחר אבל עדיף סויה (אורגני לא ממותק)
  • אפשר מייפל או אגבה במקום סילאן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים