היי, כמעט סופ"ש נעים לכולם!
אוקי, אז בשבת האחרונה, היה לנו פיקניק משפחתי.
קבענו בפינה הקבועה והמקסימה שלנו בפארק הירקון.
וסגרנו שכל אחד יביא משהו קטן.
אמא שלי אמרה שהיא מביאה נשנושים מלוחים, אחותי אמרה שהם מביאים פירות ושתייה ואני בשמחה קפצתי על הכנת המתוקים.
אבל מה מכינים?
לדעתי אין דבר מתאים יותר לפקניק מאשר מאפינס. הם קטנים, חמודים, ולא צריך סכו"ם!
אז הלכתי על זה. ובגלל שאני באה ממשפחה של חובבי פירות, כמובן שהיה חייב להיות פה פרי. אז אננס 🙂
הכנות שלב ראשון- יבשים
להדליק תנור על 170 מעלות.
לקערה לנפות (דרך מסננת דקה)-
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא)
1/2 כוס קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן)
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
הכנות שלב שני- רטובים
בקערה נוספת לערבב:
1/2 כוס חלב סויה לא ממותק (או טבעוני אחר)
1/2 כוס מיץ אננס טבעי
1/4 כוס שמן קנולה / זרעי ענבים
2 פרוסות אננס חתוך לקוביות קטנות
1/3 עד 1/2 כוס סילאן (אפשר יותר לפי טעם)
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות חומץ
הכנות שלב שלישי- ערבובים ואפייה
להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב.
להעביר לגומות תבנית מאפינס משומנות היטב (או עם מנג'טים).
לאפות 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפין המרכזי.
שלב אחרון- סירופ
במחבת קטנה לערבב:
1/2 כוס מיץ אננס טבעי
2 כפות סוכר קוקוס (או חום / קנים)
לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות עד שמסמיך.
ברגע שהמאפינס יצאו מהתנור לחורר אותם בכמה מקומות בעזרת קיסם או שיפוד.
לשפוך לאט לאט מעט סירופ על כל מאפין ולתת לסירופ להספג.
להעביר לרשת ולקרר לחלוטין לפני הגשה.