הגעתי למסקנה שאין מספיק מתכונים עם שוקולד בבלוג. אני אומנם לא חובבת השוקולד הגדולה בעולם אבל זה לא אומר שאני לא צריכה למלא את הבלוג במנות שוקולד שאני כן אוהבת. כמו לדוגמא מאפינס שוקולד, יא-מי.
המאפינס הזה הוא מסוג המאפים שגורמים לי להסתכל אחורה על הימים של לפני הטבעונות. אני מחייכת כשאני נזכרת איך חששתי מהמעבר בין הצמחונות לטבעונות כי- "איך אני אאפה בלי ביצים?!"
היום אחרי 5 שנים של טבעונות כבר שכחתי איך זה הרגיש לפחד מאפייה בלי ביצים, אבל אני רואה פעם אחר פעם את הספק במבט של אנשים כשאני אומרת להם- לא צריך ביצים כדי לאפות. אני מזהה את הספק הזה, אני מכירה את הספק הזה.
גם אני הייתי סקפטית פעם.
אבל כמו בכל דבר בחיים, עד שלא מנסים לא יודעים.
כשאני אומרת לאנשים שלא צריך ביצים כדי להכין פנקייק הם פשוט לא מצליחים להבין. אבל זה נכון, יש מנות שאפילו לא צריך למצוא תחליף לביצה, פשוט לא צריך אותם שם מתלכתחילה. זה היה אחד הגילויים הגדולים שלי כשעשיתי את המעבר. לפעמים הביצים במתכון הם פשוט סתם שם. כאילו פחד קולקטיבי של שנים גורם לאנשים להמשיך להוסיף ביצים למתכונים גם כשלא באמת צריך 🙂
אז אחרי שהוצאתי את זה מהמערכת, אפשר לחזור לדבר על המאפינס.
אני רוצה להגיד לכם שהמאפינס האלו נכנסו אחרי הביס הראשון לרשימת הדברים הכי טעימים שהכנתי בחיי.
השילוב של הטעם השוקולדי העשיר והלחות הנהדרת של הבננה יצרו מעין שילוב מושלם של מאפינס ופאדג'.
אפוי ויציב מבחוץ, רך ונמס מבפנים.
אז בואו נתחיל כדי שעוד בערך חצי שעה תוכלו גם אתם לתת ביס באושר השוקולדי הזה:
קודם כל להדליק תנור על 180 מעלות. בקערה עמוקה לטרוף יחד חלב סויה (או אחר טבעוני) וכף חומץ, להניח את הקערה בצד ולתת לחלב להתגבש כמה דקות. אם אתם משתמשים לא בחלב סויה החלב לא יתגבש כמו שחלב סויה מתגבש, זה בסדר.
בנתיים, בעזרת מסננת מתכת דקה להעביר לקערה נוספת קמח, קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתייה.
אל תדלגו על השלב של המסננת. הסינון של החומרים היבשים, בעיקר הקמח, מאוורר ומפריד את הקמח מה שגורם למאפינס להיות הרבה יותר אווריריים ולא דחוסים יתר על המידה.
בקערה קטנה למעוך לפירה את הבננה הכי בשלה שהצלחתם למצוא, זו שכבר יש ספק אם אפשר עדיין לקרוא לה בננה.
להעביר לתערובת החלב ולהוסיף שמן קנולה וסוכר חום. לטרוף טוב כמה דקות עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
בהדרגה להעביר כמה כפות של התערובת היבשה לתערובת הרטובה ולטרוף יחד, לחזור על הפעולה עד שהתערובות מאוחדות והבלילה אחידה ונטולת גושים. התערובת תהיה מאוד בועתית.
להעביר לתבנית מאפינס מרופדת בתחתיות מאפינס. למלא כל גומה כמעט עד הסוף.
לפזר מעל כל מאפינס כמה חתיכות שוקולד צ'יפס. הן לאט לאט ישקעו להן בתוך הבלילה, אל תחששו אם הן נעלמו אחרי האפייה. הן מתחבאות בתוך המאפינס ויפתיעו אתכם בכל ביס.
לאפות כ 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
אחרי רבע שעה תבואו לבדוק מה עניינים.
לקרר על רשת לפחות עשר דקות לפני שמתחילים לזלול.
זה לא יהיה קל כי כל הבית הולך להתמלא בריח משוגע של שוקולד אבל תחכו בכל זאת 🙂
שיהיה לכם בתאבון.
מאפינס פאדג' שוקולד טבעוניים
מאפינס פאדג' שוקולד טבעוניים
הכנות
10 דקותבישולים
20 דקותמתי מוכן
עוד חצי שעה12-14 מאפינס
1 כוס קמח לבן
1 בננה בשלה מאוד
3/4 כוס סוכר חום
1/3 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת)
1/3 כוס שמן קנולה (ניתן להמיר בשמן קוקוס)
1 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר)
1 כף חומץ (ממולץ חומץ יין/תפוחים)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
חופן שוקולד צ'יפס טבעוני
להדליק תנור על 180 מעלות
בקערה עמוקה לטרוף יחד חלב סויה (או אחר טבעוני) וכף חומץ, להניח את הקערה בצד ולתת לחלב להתגבש כמה דקות
לסנן במסננת מתכת דקה לקערה נוספת קמח, קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתייה
בקערה קטנה למעוך לפירה את הבננה להעביר לתערובת החלב ולהוסיף שמן קנולה וסוכר חום
לטרוף טוב כמה דקות עד שהתערובת אחידה ואוורירית
בהדרגה להעביר כמה כפות של התערובת היבשה לתערובת הרטובה ולטרוף יחד, חוזר חלילה עד לקבלת בלילה אחידה ונטולת גושים
להעביר לתבנית מאפינס מרופדת בתחתיות מאפינס ולפזר מעל כל מאפינס כמה חתיכות שוקולד צ'יפס
לאפות כ 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה
לקרר על רשת לפחות עשר דקות לפני שמתחילים לזלול