GIFT CARD התחבר/י

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני


היי!

טוב נגמר החג, זהו.

כנראה שאמרתי, שמעתי, הקלדתי, רשמתי וקראתי את המילה עוגת גבינה טבעונית מיליון וחצי פעמים. 

עם כל הקושי שהגיע עם החג הזה, מצאתי לי פינה של שקט.

בבוקר ערב החג היינו אני ומתן באנסטסיה, בערב היינו במשק ברזילי והיה כיף להרגיש בבית.

ביום החג עצמו, נפגשנו כל המשפחה בפארק הירקון לפיקניק.

אמא שלי המהממת הכינה שפע של אוכל טבעוני ומיהרה לספר לי שבסופר היה מבצע על גבינות טבעוניות אז היא קנתה שלוש.

אחותי הביאה שפע של לחמים מעניינים וגם אני (כמובן) נרתמתי למשימה והכנתי פשטידות כרישה טבעוניות אישיות ומאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני. 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

בזמן ההכנות פתאום חשבתי לעצמי- רגע רגע אולי גם אתם תרצו אחרי כל הגבינות האלו קצת שוקולד? 

עצרתי הכל ורצתי להביא את המצלמה והעדשות. 

והנה התוצאה לפניכם- מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני, רך, גבוה, נמס בפה וסופר מפנק. 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
30
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

יבשים (12 מאפינס)

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא)

 

2 כפיות אבקת אפייה 

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

1/4 כפית מלח 

 

רטובים 

1 כוס מחית בננות 

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק

 

1 כף מיץ לימון

 

2 כפות גדושות סילאן

 

2/3 כוס סוכר חום

 

1/3 כוס שמן 

  

תוספות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר + חופן לקישוט

מה עושים

מאפינס

יבשים

לקערהלנפות קמח (להעביר דרך מסננת רשת דקה)

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב

רטובים

בקערה נוספת לטרוף חלב סויהולימון עד לקבל קצף

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

הכנה ותוספות

להדליק תנור על 170 מעלות

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב

להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב

להעביר את התערובת לגומות תבנית מאפינס מרופדות בנייר אפייה

לקשט בעוד קצת שוקולד צ'יפס (מה, לא?! 🙂 )

לאפות 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי מהמאפין המרכזי

לקרר כמה דקות בתבנית ואז להוציא ולקרר לחלוטין

להגיש, יאמי.

הערות והמרות:

  • את הבננה אפשר להחליף ברסק תפוחים
  • את הקמח אפשר להחליף בקמח לבן עם קצת פחות מכמות הנוזלים
  • את השוקולד אפשר להחליף בכל דבר שאתם אוהבים כמו אגוזים, פירות יבשים או גרעינים
  • את הסילאן אפשר להחליף במייפל או אגבה
  • את מיץ הלימון אפשר להחליף בחומץ
  • חלב סויה אורגני בלי תוספות של סוכר וחומרים מייצבים עובד הכי טוב בהקשר של הקצף



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים