למה לשים סתם בקערה ולערבב אם אפשר לשים בכוס זכוכית בשכבות ולהתפעל תוך כדי האוכל מהמנה היפה שהכנתם?
ארוחת הבוקר הזו היא למעשה שדרוגון של מוזלי קלאסי והיא מורכבת בעיקר ממריכיבים של מנת מוזלי, פלוס כמה טוויסטים (כי חייב טוויסט בכל מנה אחרת מה זה שווה?!) וכמובן פרזנטציה יפה להשלמת ההרגשה הטובה על הבוקר
מי שמכיר כבר יודע שאני מאוד אוהבת לעצב ומאוד אוהבת פרזנטציות יפות, אחד הדברים שאני הכי נהנית ממנו בהכנת הבלוג זה עיצוב התמונות והמנות. אז גם פה הלכתי על משהו קצת אחר שללא ספק רבים וטובים עשו לפני ושידרגתי את המוזלי הפשוט למנה שמזכירה יותר קינוח מפואר.
אני חייבת להגיד שלטובת הגיוון בצבעים אני הייתי מוסיפה גם שכבה של אוכמניות/דובדבנים אבל אני אלרגית (!) והייתי שמה תותים בכיף אבל זו לא העונה…. אז הלכתי על כמה ענבים חתוכים למעלה רק כדי להשלים את הלוק
המתכון הזה הכי ניתן לשינויים ולאילתורים וזה נהדר כי אין על מתכונים בהם אני יכולה להגיד לכם- תעשו מה שבא לכם!
נגיד עם בצקים זה פחות הולך כי הכל מאוד מדוייק אבל במקרים כמו ארוחת הבוקר הזו אתם בהחלט יכולים לשחק עם המרכיבים מה שמשמח אותי מאוד כי אני רוצה לעודד כל טבעוני ללמוד להכין לעצמו אוכל ולהנות מהתהליך כך שאף פעם לא תרגישו רעבים ואבודים 🙂
לשם שדרוג מנת מוזלי סטנדרטית החלטתי ללכת על קרם בננות במקום חלב טבעוני או יוגורט טבעוני. קרם בננות מתאים בול במנות כאלו ואני מחבבת אותו מאוד כי הוא מכיל פחות או יותר רק בננות וגם זה תמיד יותר כיף ובריא (לרוב…) להכין דברים לבד מאשר לקנות.
אז בשביל להכין קרם בננות סמיך וקריר נצטרך להשתמש בבננות קפואות. את הבננות יש לקלף ולחתוך, להניח בשקית אטומה במקפיא בצורה ישרה ולא בערימה ולהקפיא למשך הלילה- בבוקר הבננות יהיו קפואות ומוכנות לקפוץ ראש לתוך הבלנדר!
נתחיל קודם כל מהמוזלי. בחרו לכם את שילוב המוזלי המועדף עליכם, אני השתמשתי בחופן גרעיני חמניה, חופן גרעיני דלעת, חופן צימוקים, חופן שברי שקדים, טיפה קינמון וכוס שיבולת שועל. אתם יכולים להוסיף שביבי קוקוס, חמוציות, קשיו, סומסום, פשתן, פיצפוצי אורז מלא ועוד שלל דברים טעימים שכאלו, הכל הולך אז תתפרעו 🙂
את הגרעינים יש לקלות במחבת רחבה על אש קטנה עד שגרעיני הדלעת מתחילים להתפקע, אז להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הקינמון ולקלות יחד 2-3 דקות עד ששיבולת השועל משחימה. לכבות את האש, להעביר לקערה עמוקה, להוסיף מעט קינמון (אם בא לכם) ולהניח בצד לצינון.
בנתיים להניח בבלנדר את חתיכות הבננות הקפואות להוסיף את החלב (שיבולת שועל, שקדים, סויה- לבחירתכם) ולערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה לחלוטין. יכול להיות שתצטרכו לעצור מידי פעם ולעודד את הבננות להתערבל.. פשוט לערבב קצת ולהמשיך בפולסים
בחרו לכם כוס עמוקה ומרשימה (לא באמת חייב.. גם סתם כוס זכוכית תהפוך למהודרת בזכות השכבות המפנקות!) ובעזרת כף התחילו להכין שכבות של קרם בננה ומעל מוזלי וחוזר חלילה עד 1 ס"מ מקצה הכוס.
אתם יכולים לקשט באיזה פרי נוסף שמתחשק לכם או פשוט לשים עוד קרם מלמעלה ולפזר קינמון ושביבי קוקוס, הכל יהיה טעים ויראה מעולה. אני כמו שאמרתי השתמשתי בענבים, יצא מעולה!
בוקר טוב לכולם ובתאבון 🙂
מוזלי טבעוני בקרם בננות
07.08.2015 |
מוזלי טבעוני בקרם בננות
הכנות
10 דקותבישולים
ללאמתי מוכן
10 דקות
מה צריך
1 כוס שיבולת שועל
2 בננות מקולפות חתוכות ומוקפאות
1/4 כוס חלב שיבולת שועל (או שקדים, סויה, קוקוס)
1/2 כוס מיקס גרעינים/ אגוזים (חמניה, דלעת, שקדים- או כל אגוז וגרעין שמתחשק לכם היום!)
חופן צימוקים
3-4 ענבים חתוכים
1/2 כפית קינמון
מה עושים
במחבת טפלון על אש נמוכה לקלות גרעינים עד שהגרעינים מתפקעים
להוסיף שיבולת שועל ושברי שקדים ולקלות יחד 2-3 עד ששיבולת השועל משחימה
להוריד מהאש להעביר לקערה עמוקה להוסיף קינמון ולערבב טוב
בבלנדר לערבל בננות קפואות עם חלב שיבולת שועל עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה (יקח 2-3 דקות וקצת עידוד מיצדכם..)
בכוסות זכוכית להניח כמה כפות קרם בננות
מעל להניח מוזלי, לכסות שוב קרם בננות וחוזר חלילה עד 1 ס"מ מקצה הכוס
לקשט בענבים חתוכים (או כל פרי אחר לבחירתכם) ולאכול מיד
בוקר טוב 🙂