קצת התמכרות וכל המסביב
שלום שלום. כמה דברים לי אליכם.
דבר ראשון רציתי להודות לכם על כל האהבה והפרגון המטורף בעקבות הפוסט שפירסמתי על שוק לוינסקי.
האמת שכבר הרבה זמן הרעיון הזה מתגלגל לי בראש והשבוע החלטתי להוציא את זה לפועל. אני מרגישה שזה עזר להרבה אנשים ואני עדיין מקבלת הודעות ותגובות וזה משמח אותי מאוד.
דבר שני שרציתי להגיד זה שכל מיני דברים טובים נפתחו אצלי השבוע ואני ממש מחכה לספר לכם כבר, נראה לי שתשמחו 🙂
דבר אחרון אני חושבת שהתמכרתי למסעדה תאילנדית אחת בתל אביב ואני במצב קשה!
בגלל זה השבוע הפוסט הוא מוקפץ טבעוני, כדי שאני לא אפשוט רגל ואלך כל יום לאכול תאילנדית בחוץ.
הסוד בהכנת מוקפצים
איש יקר לימד אותי שהדבר החשוב ביותר בהכנת מוקפץ הוא לקחת הדברים שלב שלב, מנה מנה.
במקום לשים את כל הירקות יחד, ואז את הנודלס וליצור תבשיל אטריות ענקי, צריך להכין כל מנה בנפרד.
יש בזה משהו מאוד נחמד בעיני.
אז את המוקפץ אנחנו באמת נכין כל מנה בנפרד, ההוראות הן למנה הראשונה ואתם יכולים לחזור עליהן עד שנגמרים המצרכים.
הכמות מספיקה ל 2-4 מנות תלוי כמה רעבים 🙂
הכנות שלב ראשון- קרם בוטנים
הדבר הראשון שנכין הוא את הרוטב שמבוסס ברובו על אחד הדברים הטעימים בעולם, בוטנים. או יותר נכון ויותר טעים- חמאת בוטנים!
בקערית קטנה לערבב טוב 1/3 כוס חמאת בוטנים (חלקה או לא), 1/3 כוס רוטב סויה, 1 שן שום כתושה ,1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד , 1/3 עד 1/2 כוס מים רותחים.
לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
להניח בצד.
הכנות שלב שני- טופו
את הטופו אנחנו הולכים לצרוב מעט ואני ממליצה להשתמש בטופו הכי קשה שאתם מכירים.
לחתוך את הטופו לקוביות קטנות.
במחבת נונסטיק קטנה לחמם מעט שמן סומסום
להעביר למחבת את קוביות הטופו ולהקפיץ עד שזהוב מכל הצדדים.
להניח בצד.
הכנות שלב שלישי- ירקות
במחבת ווק על אש בינונית לחמם מעט שמן.
להוסיף חופן רצועות גזר ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים.
להוסיף חופן רצועות גמבא ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים.
להוסיף חופן רצועות כרוב ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים.
להוסיף מעט שום כתוש ולהקפיץ יחד כמה רגעים.
להנמיך את האש ולהוסיף נודלס בכמות שמספיקה למנה אחת.
להקפיץ יחד כמה רגעים עד שהנודלס והירקות מעורבבים.
להוסיף חופן קוביות טופו, בוטנים שבורים וכמה כפות רוטב, לערבב ולהוריד מהאש ולהעביר לקערת הגשה.
וכמו שאמרנו, לחזור על הפעולה על פי כמות המנות הרצויות או עד שנגמרים המצרכים.
הגשה
מעל כל קערית לפזר- בצל ירוק, צ'ילי אדום ושברי בוטנים בנדיבות.
להניח בצד כל קערה רבע לימון.
להגיש מיד וחם.
שיהיה מלא בתאבון!