מוקפץ טבעוני בקרם בוטנים


קצת התמכרות וכל המסביב

שלום שלום. כמה דברים לי אליכם.
דבר ראשון רציתי להודות לכם על כל האהבה והפרגון המטורף בעקבות הפוסט שפירסמתי על שוק לוינסקי.
האמת שכבר הרבה זמן הרעיון הזה מתגלגל לי בראש והשבוע החלטתי להוציא את זה לפועל. אני מרגישה שזה עזר להרבה אנשים ואני עדיין מקבלת הודעות ותגובות וזה משמח אותי מאוד. 
דבר שני שרציתי להגיד זה שכל מיני דברים טובים נפתחו אצלי השבוע ואני ממש מחכה לספר לכם כבר, נראה לי שתשמחו 🙂 
דבר אחרון אני חושבת שהתמכרתי למסעדה תאילנדית אחת בתל אביב ואני במצב קשה! 
בגלל זה השבוע הפוסט הוא מוקפץ טבעוני, כדי שאני לא אפשוט רגל ואלך כל יום לאכול תאילנדית בחוץ.

 

מוקפץ טבעוני

הסוד בהכנת מוקפצים

איש יקר לימד אותי שהדבר החשוב ביותר בהכנת מוקפץ הוא לקחת הדברים שלב שלב, מנה מנה.
במקום לשים את כל הירקות יחד, ואז את הנודלס וליצור תבשיל אטריות ענקי, צריך להכין כל מנה בנפרד.
יש בזה משהו מאוד נחמד בעיני. 
אז את המוקפץ אנחנו באמת נכין כל מנה בנפרד, ההוראות הן למנה הראשונה ואתם יכולים לחזור עליהן עד שנגמרים המצרכים.
הכמות מספיקה ל 2-4 מנות תלוי כמה רעבים 🙂 

 

  מוקפץ טבעוני

 הכנות שלב ראשון- קרם בוטנים 

הדבר הראשון שנכין הוא את הרוטב שמבוסס ברובו על אחד הדברים הטעימים בעולם, בוטנים. או יותר נכון ויותר טעים- חמאת בוטנים!
בקערית קטנה לערבב טוב 1/3 כוס חמאת בוטנים (חלקה או לא), 1/3 כוס רוטב סויה, 1 שן שום כתושה ,1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד , 1/3 עד 1/2 כוס מים רותחים.
לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
להניח בצד.

 

מוקפץ טבעוני

הכנות שלב שני- טופו

את הטופו אנחנו הולכים לצרוב מעט ואני ממליצה להשתמש בטופו הכי קשה שאתם מכירים.
לחתוך את הטופו לקוביות קטנות. 
במחבת נונסטיק קטנה לחמם מעט שמן סומסום 
להעביר למחבת את קוביות הטופו ולהקפיץ עד שזהוב מכל הצדדים.
להניח בצד.

 

מוקפץ טבעוני 

הכנות שלב שלישי- ירקות 

במחבת ווק על אש בינונית לחמם מעט שמן. 
להוסיף חופן רצועות גזר ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים. 
להוסיף חופן רצועות גמבא ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים. 
להוסיף חופן רצועות כרוב ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים. 
להוסיף מעט שום כתוש ולהקפיץ יחד כמה רגעים.
להנמיך את האש ולהוסיף נודלס בכמות שמספיקה למנה אחת. 
להקפיץ יחד כמה רגעים עד שהנודלס והירקות מעורבבים. 
להוסיף חופן קוביות טופו, בוטנים שבורים וכמה כפות רוטב, לערבב ולהוריד מהאש ולהעביר לקערת הגשה.
וכמו שאמרנו, לחזור על הפעולה על פי כמות המנות הרצויות או עד שנגמרים המצרכים. 

 

מוקפץ טבעוני

 הגשה

מעל כל קערית לפזר- בצל ירוק, צ'ילי אדום ושברי בוטנים בנדיבות. 
להניח בצד כל קערה רבע לימון. 
להגיש מיד וחם. 
שיהיה מלא בתאבון! 

 

מוקפץ טבעוני

 

 

 

מוקפץ טבעוני בקרם בוטנים


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

רוטב

1/3 כוס חמאת בוטנים (חלקה או לא) 

1/3 כוס רוטב סויה 

1 שן שום כתושה 

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד 

1/3 עד 1/2 כוס מים רותחים 

מוקפץ (2-4 מנות) 

נודלס

1 חבילה אטריות אורז רחבות (או אחרות לבחירתכם) 

 

טופו

1/2 חבילה טופו קשה (לא חובה) 

2 כפות שמן סומסום

 

מוקפץ

1/2 כרוב לבן בינוני

1 גמבא 

1 גזר גדול

1 שן שום כתושה 

1 גבעול בצל ירוק

1/2 צ'ילי אדום קצוץ 

חופן גדושה בוטנים 

מעט שמן בישול לטיגון 

הגשה

1 לימון חתוך לרבעים 

חופן בוטנים

מה עושים

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערית עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך

להניח בצד

מוקפץ

טופו

במחבת נונסטיק קטנה לחמם מעט שמן סומסום

להעביר למחבת את קוביות הטופו ולהקפיץ עד שזהוב מכל הצדדים

להניח בצד

נודלס

את הנודלס לבשל על פי הוראות הבישול שעל החבילה

להניח בצד (אפשר לזלוף מעט שמן מעל שהנודלס לא ידבקו)

ירקות

להכין את המוקפץ מנה אחת כל פעםבדרך הבאה:

במחבת ווק על אש בינונית לחמם מעט שמן

להוסיף חופן רצועות גזר/ גמבא/ כרוב ולהקפיץ בלי הפסקה דקה שתיים

להוסיף מעט שום כתוש ולהקפיץ יחד כמה רגעים

להנמיך את האש ולהוסיף נודלס בכמות שמספיקה למנה אחת

להקפיץ יחד כמה רגעים עד שהנודלס והירקות מעורבבים

להוסיף חופן קוביות טופו, בוטנים וכמה כפות רוטב, לערבב ולהוריד מהאש

להעביר לקערת הגשה

לחזור על הפעולה על פי כמות המנות הרצויות או עד שנגמרים המצרכים

הגשה

לפזר מעל כל קערה- בצל ירוק, צ'ילי אדום ושברי בוטנים

להניח בצד רבע לימון

להגיש מיד



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים