
לי ולמתן (בן זוגי החביב שמוזכר פה מידי פעם בחיבה רבה) יש ארוחת בוקר שאנחנו קוראים לה ארוחת ממרחים.
אני אפרט.. האמת שאין לי הרבה מה לפרט כי השם שנתנו לארוחה די מסביר את עצמו אבל בכל זאת כמה מילים. 🙂
כתבתי פה כבר יותר מפעם על מצוקת ארוחות הבוקר שהיתה לי כשגרתי בלונדון. כבר יומיים לפני יום חופש שעתיד להגיע היינו דנים דיון רציני לחלוטין בניסיון לפתור את סוגיית ה- מה נעשה עם ארוחת בוקר?!
זה לא שאין מה לקנות בסופרים ולהכין לבד, יש המון מה לקנות. יש מבחר עצום של ירקות ומוצרים לטבעונים זה פשוט שזו האופציה היחידה…
לנסות לאכול בחוץ ארוחת בוקר בלונדון כטבעוני זו משימה אבודה מראש שנגמרת במפח נפש וסנדוויץ בבית קפה ממנו מוציאים את כל הגבינה ואוכלים רק את הירקות. יאוש. כך שמכורח הנסיבות (החמורות בהחלט!) נשארת אופציה אחת ויחידה והיא להכין ארוחת בוקר בבית.
אבל אחרי 4, 5, 7 שנים- נגמרים הרעיונות ואם מישהו היה מציע לי שוב חביתת חומוס הייתי כנראה מתחילה לבכות.
אז מתוך המצוקה הזו (באמת, ממש מסכנים) התחלנו להמציא ארוחות בוקר שונות ומשונות. ארוחת הממרחים נכנסת תחת הקטגוריה של- 'לאף אחד אין כוח ללכת לסופר ועל כן מכינים ארוה ממה שיש'. ואומנם הכותבת הזו מציגה את הארוחה באור קצת שלילי של עצלנים (מינוס 5 מעלות בחוץ תלכו אתם לסופר…! 🙂 ) היא התגלתה להיות ארוחת בוקר נהדרת ואחת החביבות על שנינו בבית, גם בארץ היום!
אז מה צריך כדי להפיק ארוחת ממרחים מוצלחת? לחם, ירקות ו…. ממרחים. בתור טבעוני כמות הממרחים שיש לך לבחור מהם ככה סתם בסופר היא לא מאוד גדולה, בטח ובטח לא בארץ. בארץ עוד יש את כל עניין החציל בטחינה, חציל על האש, חציל מזרחי, חציל מערבי… חציל בטעם כבד… 😯
אבל למרות שקשה למצוא מגוון ממרחים בסופר כדי שארוחת ממרחים תהיה באמת ארוחת ממרחים חייבים להיות בה שלושה ממרחים לפחות! (מי המציא את החוק? אני ומתן….)
בדרך כלל יהיו על השולחן- צלחת רחבה עם פרוסות מלפפון, עגבניה, גמבא, צלוחית זיתים, סלסלה עם לחם וטוסטים, פסטו ירוק, גבינה לבנה טבעונית כל שהיא וממרח אחד אורח
אז במסגרת הממרח האורח אני מציגה בפניכם ממרח פלפל קלוי ושום, טעימי טעימי ומשתלב נהדר בארוחת ממרחים משובחת!
בשביל להכין את הממרח יש לבחור 2 גמבאות הכי אדומות שרק אפשר, לחתוך אותן לחתיכות ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אחר כך לפרוס שום לחתיכות עבות להוסיף לגמבאות, לזלוף שמן זית, מלח ופלפל גרוס ולערבב טוב. עכשיו, צריך לוודא שהשום מוחבא בין חתיכות של גמבאות שהוא לא בטעות ישרף ויהפוך מר, אז להחביא את השום ואז להכניס את התבנית לחצי שעה לתנור עד שהגמבאות הופכות מסתם גמבאות לפלפל קלוי- שדרוג רציני בטעם ובשם!
אחרי שה'פלפל הקלוי' מוכן, לצנן על רשת ואז להעביר למעבד מזון עם טופו משי, עוד שן שום ומיץ לימון. תנסו שכמה שיותר מהתיבול והשמן שעל התבנית שהיתה בתנור יעבור עם הגמבאות למעבד מזון
את כל אלו לעבד יחד כמה דקות עד שמתקבלת תערובת ממרחית ואחידה.
אני ממליצה לתת לממרח איזה חצי שעה במקרר להתייצב ולהתקרר ואז להגיש.. זה בהחלט יכול להיות אורח הכבוד בארוחת הממרחים שלכם וגם… מה שנשאר מתן שם על ספגטי בארוחת ערב.. ויצא מעולה…. אמיתי לגמרי! 🙂
בתאבון חברים