ציינתי כבר שאני מאוד אוהבת ערק? אכן כן. ציינתי כבר שפעם ממש לא אהבתי ערק? גם אכן כן. אז אני מבינה לליבם של הלא אוהבי ערק למיניהם ומפצירה בהם להתחיל לאהוב ערק כי זה פשוט מצויין. מי שמתעקש עדיין לא לאהוב ערק (בסדר נו) יכול להחליף את הערק שבמתכון לכל אלכוהול אחר, הייתי ממליצה על טקילה/וודקה וחברים דומים.
אני חייבת לספר לכם אבל שה'מרגריטה' הזו היא למעשה שידרוג של שילוב פשוט מאוד בין שני משקאות.
קודם כן אני אקדים ואסביר שבכל הנוגע לאלכוהול אני לא מתסתדרת עם דברים לא מתוקים. היום מסתדרת הרבה יותר פעם הרבה פחות..
לדוגמא יין אדום, נראה מתוק, נראה מתוק מאוד אפילו, נראה כמו מיץ ענבים שכרגע נסחט.. ואז לוקחים שלוק ומה מגלים? לא מתוק, לא מתוק בכלל אפילו, לא מיץ ענבים שכרגע נסחט- ענבים שנשארו יותר מידי זמן בחבית וזה מה שקרה להם!
אז כן, כדי להנות מאלכוהול פעם הייתי חייבת מתיקות מסויימת, כך שאם כבר רום אז מליבו (לא לשפוט אותי!) אם כבר יין אז מוסקט, ואם כבר ספיריט אז ערק.
בתקופה שעוד אפילו לערק היה יותר מידי טעם אלכוהולי בעיניי, הייתי מוצאת דרכים נהדרות להפוך אותו לידידותי יותר וכשאני אומרת דרכים נהדרות אני מתכוונת- לערבב אותו עם מיץ. באיזה שהוא שלב עליתי על זה שערק ונס טי אפרסק (רק בריאות) זה שילוב מנצח וזה הפך להיות המשקה האלכוהולי המועדף עליי לתקופה לא מבוטלת. (ערק אשכוליות?! הצחקתם אותי)היום אני כבר לא שותה משקאות קלים (לא שאי פעם שתיתי, זה פחות או יותר הסתכם בנס טי אפרסק בשביל לערבב עם הערק..) והאמת היא שאחרי 7 שנים בלונדון פיתחתי חיבה ליין אדום ואפילו לסוגים מסויימים של בירה (ברומא התנהג כלונדונאי!)
באחד הימים המאוד חמים לפני חודש וקצת, בשבוע הראשון שחזרנו לארץ, אולי בשל הזיקה למולדת (?) או אולי בשל החום הכבד, התחשק לי פתאום ערק ונס טי. אבל היה קשה לי לדמיין את עצמי נהנית מנס טי אחרי כל כך הרבה שנים של תזונה פחות או יותר בריאה ומאוזנת. אז התחלתי לחפש אלטרנטיבות בריאות ומשודרגות. פתחתי את המקרר וממרום המדפים חייך אליי מנגו גדול בשל ומזמין.
וכך בא הרעיון למתכון הפשוט הזה. השילוב בין המתיקות הפירותית של האניס והמתיקות האלכוהלית של הערק הוא נהדר, המרגריטה יוצאת קרה קרה וסמיכה וזה אחלה משקה להגיש לחברה' או סתם לשבת במרפסת ולהנות מכל שלוק.
כל מה שצריך לתענוג הקר המדובר זה מנגו, ערק וקרח. למי שאוהב להגיש דברים בצורה נחמדה אפשר לקשט בסוכר ועליי נענע.
האמת היא שבלי קשר לפרזנטציה, הסוכר נותן טוויסט די כייפי עם כל שלוק, וזה גורם לשתות מהכוס בסיבובים… 🙂
אז דבר ראשון תוודאו שהבלנדר שלכם יכול להתמודד עם קרח. אם לא אז אני ממליצה לחתוך את המנגו לקוביות ולשים במקפיא לחצי שעה, לא יותר.
עכשיו, להכניס את המנגו, קוביות הקרח והערק (הכמות תלויה בכם.. אני שמתי שוט אחד על מנגו אחד) ולערבל יחד עד שמתקבל מעין ברד.
לקישוט, בעזרת האצבע למרוח מעט ערק על שולי כל כוס, לפזר סוכר על צלחת ולטבול את הכוס בסוכר.
לשפוך מרגריטה בעדינות, לקשט עם קצת עליי נענע ולהגיש. הכמות מספיקה לשתי כוסות מרגריטה. אם צריך יותר, תגדילו כמויות בהתאם.
לחיים!
אמממ פתחתם את המקרר ואין שם מנגו אבל יש שם בטעות נס טי אפרסק? זה בסדר לכו על זה אני לא אגלה.
מרגריטה מנגו ערק
31.07.2015 |
מרגריטה מנגו ערק
הכנות
5 דקותבישולים
ללאמתי מוכן
עוד 5 דקות
מה צריך
1 מנגו גדול בשל
1 שוט ערק (או יותר תלוי בכם)
כמה קוביות קרח
סוכר ונענע לקישוט לנוטים להרשים
מה עושים
להכניס מנגו, קרח וערק לבלנדר (לוודא שהבלנדר יכול לטחון קרח.. אם לא לחתוך את המנגו לקוביות ולשים במקפיא לחצי שעה, לא יותר)
לערבל עד לקבלת ברד
בעזרת האצבע למרוח מעט ערק על שולי כל כוס, לפזר סוכר על צלחת ולטבול את הכוס בסוכר.
לשפוך מרגריטה בעדינות לכל כוס, לקשט עם קצת עליי נענע ולהגיש.
הכמות מספיקה לשתי כוסות מרגריטה. אם צריך יותר, להגדיל כמויות לפי הצורך.