השבת הזו החלטתי ללכת על משהו קצת יותר רגוע. אחרי ששבוע שעבר עבדתי שעות ארוכות (שמונה ליתר דיוק) בהכנת פרוייקט הפיצות הדי פסיכי, השבוע הלכתי על קטן, סולידי ומנושנש.
מאז שעברתי לגור בארץ שמתי לב שבניגוד לאנגליה אין בארץ הרבה עניין במנות ראשונות. יכול מאוד להיות שזו רק החוויה האישית לי והסביבה הקרובה לי ואולי אתם תמיד מזמינים מנות ראשונות במסעדות, אם כן איתכם הסליחה על ההכללה הגסה!
באנגליה מנות ראשונות זה חלק בלתי נפרד מהארוחה ולא רק במסעדות אלא גם בבית. לעומת זאת אם מצאת סלט שמורכב מיותר מכמה עלי חסה וחצי עגבניה הסתדרת לגמרי.
אז במקום סלט מפנק, כמו שיש בכל מקום בארץ, בלונדון הייתי אוכלת ומכינה מנות ראשונות כמעט בכל ארוחה
אני מחבבת מנות ראשונות כי הן מין מיני מנה עיקרית, לא גדולה כמו מנה עיקרית, לא מחייבת כמו מנה עיקרית אבל מיוחדת וטעימה לא פחות ולפעמים אף יותר. אולי אפשר להשוות את זה לעוגה ועוגיות 🙂
אז עכשיו אני בארץ ומנסה ככה יום יום למצוא איזון בין השנים הארוכות בלונדון לבין ישראל ובמסגרת זו החלטתי להכין לבלוג מנה ראשונה מעניינת וטעימה. להלן נשנושי פולנטה בטפנד עגבניות מיובשות
נתחיל בהכנה הפשוטה מאוד של הפולנטה.
בסיר עמוק להביא לרתיחה 6 כוסות ציר ירקות ושתי כוסות פולנטה. לציר, אפשר להשתמש בנוזל מרק ירקות אם במקרה הכנתם באותו יום מרק, או להשתמש ב2-3 תיבוליות (עדיף אורגניות) או בכף- שתיים אבקת מרק ירקות, שוב עדיף אורגנית. אופציה נוספת היא פשוט לתבל את המים עם כמה תבלינים שאתם אוהבים. כל אחת מהאופציות תופסת.
לאחר שהמים והפולנטה רתחו, להנמיך את האש ולבשל את הפולטה עד שהיא מסמיכה. פחות או יותר 25 דקות על האש.
להקפיד לערבב את הפולטה כמעט ללא הפסקה בעזרת כף עץ
לאחר בערך 25 הפולנטה אמורה להיות סמיכה ביותר. בזהירות (חם!) לטעום ולהוסיף מלח על פי טעמכם האישי.
את תערובת הפולנטה להעביר לתבנית מלבנית (26) מרופדת בנייר אפייה. הדפנות צריכות להיות לפחות בגובה של 3-4 ס"מ, פחות או יותר בגובה דופן התבנית עצמה. ליישר ולהדק את הפולנטה טוב לתבנית כך שהנוצרת שכבה שטוחה ואחידה
שלב הבא- קרור. את התבנית יש להכניס למקרר ולתת לפולנטה להתקרר ולהתייצב לפחות שעה, עדיף שעתיים.
לאחר שעתיים להוציא את התבנית מהמקרר, בעדינות להוציא את נייר האפייה מהתבנית ולהניח על משטח העבודה.
לחתוך את הפולנטה לקוביות מרובעות (גודל נשנושי לשיקול דעתכם) ולהחזיר חזרה לתבנית
למרוח מעט שמן זית על כל קוביה ולהכניס לתנור על 180 מעלות לכ 20- 25 דקות, עד שהקוביות מזהיבות מעט.
בנתיים נכין את טפנד העגבניות המיובשות.
במעבד מזון לעבד 2/3 כוס אגוזי מלך עד שהאגוזים טחונים. להוסיף 1 כוס עגבניות מיובשות (רכות), 2 שיני שום, 1 כפית מיץ לימון, להוסיף בהדרגה 1/3 כוס שמן זית או השמן מצננת העגבניות המיובשות. לעבד יחד טוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לטעום ולהוסיף מלח על פי טעם
להוציא את הפולנטה מהתנור, לקרר מעט על רשת, להניח כפית טפנד על כל קוביה ולהגיש.
ממליצה לא להגיש מיד אלא לתת לקוביות להתקרר מספיק כדי שיהיה אפשר להרים אותם ביד ולנגוס בלי בעיה
בתאבון לכולם ושבוע מקסים 🙂
נשנושי פולנטה טבעוניים בטפנד עגבניות מיובשות
נשנושי פולנטה טבעוניים בטפנד עגבניות מיובשות
הכנות
15 דקותבישולים
שעהמתי מוכן
עוד שעתיים שלוש (כולל קרור)פולנטה
6 כוסות ציר ירקות (נוזל מרק ירקות שהכנתם, או 6 כוסות מים עם 2-3 תיבוליות, או כף- שתיים אבקת מרק ירקות, או תערובת תבלינים שאתם מחבבים)
2 כוסות פולנטה
מלח על פי טעם
טפנד עגבניות מיובשות
2/3 כוס אגוזי מלך
1 כוס עגבניות מיובשות (רכות)
2 שיני שום
1 כפית מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית או השמן מצננת העגבניות המיובשות
פולנטה
בסיר עמוק להביא לרתיחה 6 כוסות ציר ירקות ושתי כוסות פולנטה
להנמיך את האש ולבשל את הפולטה עד להסמכה, פחות או יותר 25 דקות. לערבב תכופות. לטעום ולהוסיף מלח על פי טעם
להעביר לתבנית מלבנית (26) מרופדת בנייר אפייה. ליישר ולהדק את הפולנטה טוב, התערובת צריכה להיות בגובה של 3-4 ס"מ
להכניס למקרר לפחות לשעה, עדיף שעתיים
להוציא את התבנית מהמקרר, להוציא את נייר האפייה מהתבנית
לחתוך את הפולנטה לקוביות מרובעות (גודל נשנושי לשיקול דעתכם) ולהחזיר חזרה לתבנית
למרוח מעט שמן זית על כל קוביה ולהכניס לתנור על 180 מעלות לכ 20- 25 דקות, עד שהקוביות מזהיבות מעט
להוציא ולקרר מעט לפני הגשה
טפנד עגבניות מיובשות
במעבד מזון לטחון 2/3 כוס אגוזי מלך
להוסיף 1 כוס עגבניות מיובשות (רכות), 2 שיני שום, 1 כפית מיץ לימון
להוסיף בהדרגה 1/3 כוס שמן זית או השמן מצננת העגבניות המיובשות
לעבד יחד טוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לטעום ולהוסיף מלח על פי טעם
הגשה
להניח כפית טפנד על כל קוביית פולנטה ולהגיש חמים
בתאבון 🙂