שבוע נהדר כולם
מה שלומכם חברים?
איך היה החופש הקצר? מקווה שצלחתם את כל עניין הטבעונות ביום שכזה…
אצלינו היה כיף גדול, נסחפתי לגמרי עם כמות האוכל אבל וואלה- כמעט הכל נגמר!
ביום שלישי בערב, כשכולם הלכו ואני ומתן התחלנו לסדר את המטבח, הרגשתי ברת מזל.
היה לי כיף עם החברים שלי, שמכבדים אותי ומבינים אותי ורובם חיים אורך חיים דומה לשלי.
היה לי כיף לארח פה אנשים יפים ומגוונים, היה לנו טעים והיה לנו שמח.
אני מקווה ובטוחה שעליכם עבר יום מיוחד ומעניין כל אחד בסביבבתו הוא.
אז אחרי השבוע עם האוכל הכי מזרח תיכוני שרק אפשר, היה בא לי סושי.
מה, לא הגיוני?
הכנות שלב ראשון- בישול האורז
אוקי דבר ראשון נא לא להתחכם, בשביל סושי אמיתי צריך אורז סושי.
זהו זן של אורז מאוד עמיליני ולכן מאוד מאוד דביק.
אפשר לקנות כמעט בכל סופר בימינו.
לכמות של 6 סושי בצורת דואנטס או כדורים הדוקים תצטרכו כוס אחת של אורז סושי.
את כוס האורז להניח במסננת דקה ולשטוף תחת זרם מים.
לשטוף עד שהמים שיוצאים מהסושי יוצאים שקופים ולא לבנים.
להניח בסיר ולהוסיף 1/2 1 כוסות מים.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש, ולבשל 15-17 דקות.
לכבות את האש ולתת לאורז לנוח רבע שעה לפחות.
שלב שני- תיבול האורז
לאחר שהאורז התקרר מעט בסיר, אפשר להוסיף את סוד קסם אורז הסושי, התיבול.
בקערית לערבב
1/2 2 כפות מירין (חומץ אורז יפני)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
לערבב עד שכל הסוכר נמס לחלוטין
להעביר לסיר עם הסושי ולערבב טוב טוב עם מזלג עד שכל האורז משנה את צבעו מלבן לבז' בהיר (יש כזה צבע?!)
שלב שלישי- דואנטס (או סתם כדורים)
אם יש לכם תבנית דואנטס מסיליקון אתם יכולים להכין סושי כמוני בצורת דואנטס.
אם לא, אתם יכולים פשוט להכין כדורים בגודל תפוז קטן.
כך או כך, חשוב מאוד לשמור על ידיים רטובות כל הזמן, אחרת אתם תגלו את איכות הדבק המשובחת של אורז סושי…
אז בעזרת ידיים רטובות, להכין כדור או למלא גומה בתבנית דואנטס, להדק טוב טוב.
להפוך את התבנית ולתת לדואנטס ליפול לכף היד (הרטובה).
להניח על משטח משומן בשמן סומסום.
שלב אחרון- קישוטים
והגענו לשלב הכי כייפי- הקישוט.
אני בחרתי לקשט ברצועות דקות של אצת נורי, מלפפון, גזר ואבוקדו.
הוספתי פה ושם גם סומסום לבן וסומסום שחור (זה לא קצח!).
וגם זלפתי פה ושם רוטב טריאקי.
אתם יכולים לקשט עם עוד שלל ירקות טעימים פרוסים דק דק:
בטטה אפוייה
צנון יפני
אספרגוס
בצל ירוק
ג'ינג'ר כבוש
פטריות שיטאקי
איטאדאקי- מאס
להגיש מיד עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ורוטב טריאקי.
ביפנית אומרים איאטדאקימס, זה כמו בתיאבון בעברית רק שהמשמעות של המושג הזה היא:
תודה לכל הבריות שהביאו את האוכל הזה לכאן.
כבר אמרתי כמה אני אוהבת את יפן? 🙂