סירות תפוח אדמה ממולאות בקרם ארטישוק טבעוני


לכבוד יום שישי החלטתי לשתף אתכם במתכון פשוט וטעים שלא מורכב משום 'תחליף' אלא רק מירקות ואגוזים!
הסיבה שאני מציינת את העובדה שזה מתכון שמתבסס על ירקות ואגוזים בלבד ולא מתכון ש'מנסה' להיות חלבי או בשרי היא כי משיחותי עם חברים טבעוניים רבים ומגוונים, ניכר שביום שישי הרצון להרשים את המשפחה, להראות להם שאוכל טבעוני זה טעים ונהדר ועל הדרך להוכיח גם שלא גווענו ברעב השבוע כי למרות הטבעונות יש לנו מה לאכול, לפעמים גורם לאנטי. מה לעשות 😉
יש אנשים לא טבעונים שמתקשים עם אוכל טבעוני שמנסה להיות לא טבעוני (צריך נראה לי להמציא מילה לכותרת הארוכה הזו!) ואני רוצה לבוא לקראתם 🙂
ולכן במקרים כאלו אני שולפת מתכון שכולו ירקות משובחים שגורם לכולם לטעום ולחייך. בסופו של דבר מה שחשוב מבחינתי זה שלכולם טעים!
תפוח אדמה ממולא קרם ארטישוק
להכנת המתכון הזה תצטרכו תפוחי אדמה קטנים, הם לא חייבים להיות מזן קטן אתם יכולים לבחור את הקטנים ביותר בחבילה של גדולים 🙂
נתחיל מלבשל את תפוחי האדמה. הדבר הראשון והכי חשוב לציין הוא שתפוחי האדמה צריכים להיות כמעט מוכנים ולא מוכנים לגמרי. זה מאוד חשוב משתי סיבות- הראשונה והחשובה יותר היא שאנחנו הולכים לעשות שיעור יצירה קטן עם תפוחי האדמה ואם יהיו רכים מידי יהרס לנו שיעור היצירה (והמנה….) והסיבה השניה היא שתפוחי האדמה הולכים להאפות להם בתנור עוד זמן מה גם ככה אז אין מה לדאוג!
בזמן שהתפוחים מתבשלים נכין את המילוי.
לחתוך בצל לחתיכות קטנות ולטגן על אש בינונית נמוכה לפחות חמש דקות. חשוב לא לשרוף את הבצל אלא לנסות להגיע כמה שיותר לטקסטורה קרמלית ושחומה מה שייתן טעם מתקתק למילוי ויאזן את הטעם החמצמץ של הארטישוק.
בנתיים לקצוץ את תחתיות הארטישוק- תחתית אחת להשאיר בצד לקישוט.
אחרי שהבצל שחום ומקורמל להוסיף את הארטישוק הקצוץ ולטגן יחד עוד 2-3 דקות.
את התערובת להעביר לבלנדר או למעבד מזון ולהוסיף שום קצוץ, 1/2 כוס שמרי בירה, אגוזים, מים, קמח, מלח ופלפל.
לטחון יחד בכמה פולסים, אנחנו לא רוצים להגיע למרקם ממרחי חלק אלא לעיסה גושית שכזו
תפוח אדמה ממולא קרם ארטישוק
ועכשיו לחלק הכייפי! שיעור יצירה- לחתוך כל תפוח אדמה לחצאים לאורך. בעזרת כפית הכי עגולה שאתם מוצאים במטבח לעשות בעדינות מירבית בור במרכז תפוח האדמה, תקפידו להשאיר לפחות חצי ס"מ עובי מהשוליים כדי שה'סירה' תחזיק ותיהיה יציבה
תפוח אדמה ממולא בקרם ארטישוק
למרוח כל סירה בשמן זית מבחוץ ולמלא בנדיבות במילוי ארטישוק. לפרוס את תחתית הארטישוק שהשארנו בצד ולקשט כל סירה בפרוסה או שתיים. לפזר מעל שמרי בירה ולזלוף מעט שמן זית מעל ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
תפוח אדמה ממולא בקרם ארטישוקלאפות כחצי שעה על 180 מעלות עד שהתפוחים זהובים ורכים. ממליצה להגיש מיד.
שבת שלום לכולם!
תפוח אדמה מממולא בקרם ארטישוק

סירות תפוח אדמה ממולאות בקרם ארטישוק טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

6 תפוחי אדמה קטנים 

1 קופסאת שימורים (או 1/2 שקית) תחתיות ארטישוק

1 בצל גדול קצוץ

1 כוס שמרי בירה מחולקת ל 2 חצאים

1/4 כוס מים רותחים

2 כפיות קמח טפיוקה (ניתן להמיר בקמח תפוחי אדמה או קמח מלא)

1/2 כוס אגוזי מלך (ניתן להמיר בכל אגוז אחר)

2 כפיות שמן חמניות

2-3 כפיות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל גרוס

מה עושים

להדליק תנור ל180 מעלות

בסיר עמוק לבשל תפוחי אדמה עם הקליפה 20-15 דקות, התפוחים צריכים להיות רכים אבל לא מבושלים לחלוטין, לסנן ולהניח בצד

בנתיים, לפרוס תחתית ארטישוק אחת ולקצוץ את שאר תחתיות הארטישוק

במחבת רחבה לחמם כפית שמן חמניות להוסיף בצל ולטגן על אש נמוכה-בנונית 4-5 דקות עד שמזהיב ומתקרמל

להוסיף ארטישוק קצוץ לטגן יחד עוד 2-3 דקות 

להעביר לבלנדר ולהוסיף שום קצוץ, 1/2 כוס שמרי בירה, אגוזים, מים, קמח, מלח ופלפל

לעבד בכמה פולסים- לא ליצור ממרח אלא עיסה גושית

בעדינות לחתוך תפוחי אדמה לחצאים ובעזרת כפית קטנה לרוקן את המרכז של כל תפוח (עדינות…)

למרוח כל תפוח בשמן זית (מבחוץ) ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

למלא כל תפוח בקרם ארטישוק, לקשט מעל בפרוסות ארטישוק ומעט שמרי בירה ולזלוף כמה טיפות שמן זית מעל כל תפוח

לאפות כחצי שעה עד שהתפוחים זהובים

שבת שלום 🙂



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים