GIFT CARD התחבר/י

סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום


סלטים זה תחום מעניין. מצד אחד מרגיש כאילו זה רק סלט ומה כבר אפשר לעשות עם זה? מצד שני זהו בדיוק האתגר! למצוא שילובים טובים ומעניינים וליצור סלט מוצלח ומגוון בטעמו זה בהחלט כיף גדול.
בארצות הים התיכון בכלל ובארץ ישראל בפרט, סלט יכול להחשב כארוחה. באירופה לעומת סלט נחשב תוספת ורוב רובם של הסלטים יכללו מספר עלים וכמה פרוסות עגבניה או גמבא.
יש הטוענים שסלט לא אמור להיות ארוחה כי כמות הסיבים התזונתיים בו היא רבה מכדי שמערכת העיכול שלנו תוכל להתמודד. אני מקבלת את הגישה הזו אך יחד עם זאת חושבת שפעם ב להתפנק על סלט גדול מלא בכל טוב זה לא כל כך נורא. אני כן שואפת אבל לשלב בסלטים שאני מכינה כמה שיותר מרכיבים שהם לא נטו ירקות חיים, גם בשביל הגיוון והעניין וגם לטובת מערכת העיכול שרוצה קצת חופש.
הסלט הזה אומנם מורכב מהרבה ירקות אבל הם רובם קלויים כך שגם יש טעם אחר וגם יש טקסטורה אחרת וגם יש קצת איטליה שזה תמיד טוב
סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום
להכנת הסלט תצטרכו כמה סוגי ירקות לקלייה, הירקות שאני בחרתי הם בצל, גמבא, פטריות, ברוקולי וקישוא.
ההרכב הזה פשוט אהוב עליי אבל אתם בהחלט יכולים להוסיף אי אלו ירקות שמתחשק לכם או שבמקרה יש לכם בבית…
הבסיס לסלט הוא לקט עלים ירוקים וגם פה אתם יכולים לבחור את העלים האהובים עליכם, אני השתמשתי ברוקט, תרד וחסה סגולה.
אז נתחיל בהכנת האנטיפסטי עצמו. דרך אגב, הידעתם שמשמעות צמד המילים אנטיפסטי באיטלקית היא 'לפני הארוחה' והוא בדרך כלל כולל שלל נקניקים ופרוסות בשר לא מבושלת? יאמי.
אנחנו נכין אנטיפסטי סטייל טבעוני והפרוסות היחידות שיהיו פה הן פרוסות ירקות שמחים ומאושרים.
ובכן, את כל הירקות מלבד הברוקולי והזיתים יש לחתוך לפרוסות לא עבות ושוות יחסית בגודלן. למה הפרדתי את הברוקולי אתם שואלים? לברוקולי יש נטייה להשרף. אני אוהבת את הטעם השרוף… אתם יכולים לקרוא לי מוזרה אבל יש לי הוכחות שאני לא לבד בעניין הזה! 🙂
סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום
מי מכם שלא אוהב טעם של ברוקולי שחום פלוס אני ממליצה לחתוך את הברוקולי לחתיכות גדולות יחסית ולנסות להחביא אותו מתחת לירקות אחרים. אופציה נוספת היא להוסיף אותו כעשר דקות לפני שהירקות האחרים מוכנים. תלוי בכם, ואולי אתם בכלל לא אוהבים ברוקולי?! 😯
את הירקות לפרוש על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בקערית קטנה לערבב טוב מלח גס, פלפל שחור גרוס, שיני שום כושות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש ושמן זית. את התערובת הזו לשפוך על הירקות ולערבב טוב עד שכל הירקות קיבלו מנת רוטב נדיבה. לפזר את הירקות על כל שטח התבנית ולנסות להמנע מערימות.
את התבנית נכניס לתנור על 160 מעלות לכחצי שעה, אחרי רבע שעה לפתוח את התנור, להזהר מגל החום ולערבב מעט את הירקות
סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום
בזמן שהירקות נקלים להם בתנור אפשר להכין את קוביות לחם השום.
במקור לחם שום מכינים מלחם מקמח לבן, אני כמובן השתמשתי בלחם מקמח מלא עם לקט גרעינים (אם כבר אז כבר) אתם יכולים כמובן להתשמש באיזה סוג לחם שמתחשק לכם או שיש בהישג ידכם רק לקחת בחשבון שלחם לבן מתחמם ונקלה מהר ויותר מלחם מקמח מלא.
את איזה לחם שלא בחרתם יש לחתוך אותו לפרוסות עבות מאוד ואת הפרוסות לחתוך לקוביות בינוניות. את הקצוות להניח בצד לשימוש אופציונלי מאוחר יותר.
בקערית קטנה לערבב שמן זית, שיני שום כתושות, פלפל שחור גרוס ומלח גס. להניח את קוביות הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולזלוף כף רוטב שום על כל קוביה
סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום
הירקות הקלויים וודאי כבר מוכנים, להוציא ולקרר על רשת בזמן שהופכים את הקוביות האלו ללחם שום חם וקריספי!
להכניס לתנור על 180 מעלות לכ 15-20 דקות או עד שהקוביות שחומות
סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום
בנתיים לחתוך את זיתי הקלמנטה לרבעים ולחתוך גס את העלים הירוקים בעזרת הידיים.
ולסיום סיומת, בקערת סלט להניח עלים ירוקים, מעליהם זיתים וירקות קלויים (עם כמה שיותר רוטב מהתבנית).
מעל כל זה לפזר בנדיבות פרמז'ן שקדים.
להגיש עם לחם שום חם
סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום
אני מזהירה אתכם שכל הבית יתמלא בריח נהדר של שום ושמן זית ואם יש בבית מישהו רעב הוא הולך לבוא כל דקה למטבח להציק. תנו לנו לנשנש את השאריות של הלחם ששמנו בצד ותגידו לו לחזור עוד 20 דקות 🙂

סלט אנטיפסטי וקוביות לחם שום


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

סלט

1 קישוא

1 גמבא 

1 ברוקולי 

1 כוס פטריות

1 בצל סגול

חופן זיתי קלמנטה

לקט עלים ירוקים 

כמה כפות פרמז'ן שקדים (חצי כוס שקדים קלויים טחונים+חצי כוס שמרי בירה+כפית שום גיבשי= פרמז'ן שקדים!)

מלח גס, פלפל קלוי, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, 3 שיני שום כתושות, שמן זית

לחם שום

4 פרוסות עבות לחם מקמח מלא

2 שיני שום כתושות

מלח גס, פלפל שחור גרוס, שמן זית

מה עושים

סלט

להדליק תנור על 160 מעלות 

לפרוס את הירקות (מלבד הזיתים, השום ולקט העלים) לפרוסות דקות (את הברוקולי אפשר לחתוך לחתיכות גדולות למי שלא אוהב ברוקולי על גבול השרוף)

להניח על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה 

בקערה לערבב שמן זית ותבלינים ולשפוך על הירקות. לערבב טוב ולפזר על כל שטח התבנית, לא לערום.

להכניס לתנור לכ30 דקות או עד שהירקות רכים וזהובים 

להוציא ולקרר על רשת 

בקערת סלט להניח לקט עלים ירקות ומעל זיתי קלמנטה ואת הירקות הקלויים. לפזר פרמז'ן שקדים בנדיבות

לחם שום

להדליק תנור על 180 מעלות

לחתוך את הלחם לקוביות בגודל בינוני

בקערית לערבב שמן זית, שום, מלח גס ופלפל גרוס

להניח את קוביות הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולזלוף כף רוטב שום על כל קוביה

לאפות כ 15-20 דקות או עד שקוביות הלחם שחומות



בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים