סלט ביצים טבעוני


בוקר טוב! 

היי היי, היום התחלתי את הבוקר שלי ממש מוקדם. 

אני צריכה להתארגן ולהכין המון המון דברים כי מחר יש לי הפתעה בשבילכם… 🙂 

בא לי כבר לגלות לכם אבל אני מתאפקת. 

מי שכבר יודע- לא לגלות! 

אז, מי שעוקב אחרי הבלוג יודע כבר שאני את הבוקר שלי מתחילה כמעט תמיד עם שייק ירוק. 

זה שייק מעולה שאני ממש אוהבת ואני כבר שנה וחצי מתחילה איתו את היום שלי. 

מידי פעם אבל, מתחשק לי משהו אחר. 

ואני נוטה לעשות רק דברים שעושים לי טוב אז אם מתחשק לי- מתחשק לי! 

הבוקר קמתי עם חשק למשהו מוזר. 

כן, כן התחשק לי כריך עם סלט ביצים טבעוני. 

עכשיו, בואו נעשה סדר- לפני הטבעונות, אם יש דבר שסלדתי ממנו זה היה ביצים קשות. 

מאז שהייתי ילדה זה משהו שלא הייתי מסוגלת לחשוב בכלל על לאכול ובאמת שיש לי מזל שההורים שלי כל כך זורמים עם החיים כי אני לא יכולה לדמיין שמישהו היה מכריח אותי לאכול לבן קשה של ביצה. 

סלט ביצים טבעוני

אבל (זה היה ברור שיהיה אבל) בפעם הראשונה שנסעתי ליפן, אי פעם מזמן כשעוד הייתי רק צמחונית, נתקלתי במשהו מדהים. 

בסופרים יש מקרר של כריכים יפניים, רובם ככולכם מכילים אי אילו חיות או פירות ים ובין כל אלו יש שני כריכים צמחוניים- אחד עם חמאת בוטנים ואחד עם סלט ביצים. 

וכשאין ברירה ובכל דבר יש דגים, שרימפס, בייקון וביפ, נאלצתי לנסות את כריך סלט הביצים. 

ולא תאמינו- זה הכריך הכי טעים שאכלתי בחיים שלי! 

הוא נהיה החבר הכי טוב שלי בחודשים הראשונים ביפן כשעוד לא ידעתי את השפה כמו שצריך ולא ידעתי להזמין אוכל צמחוני. 

היום, בהסתכלות לאחור, אחרי כמעט עשור של טבעונות זה נראה לי מצחיק שנהניתי מסלט ביצים. 

אבל וואלה החיים לא צפויים והיום בבוקר קמתי והיה בא לי כזה כריך רק טבעוני. 

אז מה, לא נכין? נכין! 

יצא מדהים 🙂

הסלט הרבה פחות שומני מסלט ביצים רגיל כי אין בו מיונז, אבל בעיני הוא נהדר ככה. 

אני נהניתי מכל ביס ואני כל כך שמחה שיש לי עוד צנצנת שלמה במקרר. 

תהנו. 

סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 5 דקות

מה צריך

סלט

300 גרם טופו קשה

4 כפות שמן 

1/3 כוס מים 

1 כפית כל מרכיב: חרדל, מלח שחור

1/2 כפית כל תבלין: כורכום, שום גבישי (או אבקת שום)

מלח פלפל על פי טעם 

מה עושים

סלט

לחתוך את הטופו לקוביות גדולות

קוביה אחת להניח בצד ואת השאר להניח במעבד מזון

להוסיף למעבד המזון את כל שאר המרכיבים (בלי הקוביה שבצד)

לעבד לתערובת כדורית גסה

להעביר לקערה

את הקוביה שהנחנו בצד לחתוך לחתיכות גסות בלי צורה

להוסיף את החתיכות לצנצנת,לערבב ולהניח במקרר

לשמור בקרור עד 5 ימים



הערות והמרות:

  • אתם יכולים לעבד לתערובת ממש חלקה או ממש גסה תלוי איך אתם אוהבים את הסלט
  • אי אפשר להחליף לטופו משי כי יצא לכם ממרח נוזלי
  • אפשר להוסיף תבלינים על פי טעם
  • אפשר להוסיף עוד שמן למי שרוצה אפקט יותר מיונזי
  • לא לוותר על המלח השחור- בלעדיו זה סתם טופו מעוך 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים