GIFT CARD התחבר/י

סלט עדשים שחורות טבעוני


שרב נעים לכולם 🙂

כידוע לכם, זה הקיץ השני שלי בארץ מזה 13 שנה.

מה… בדיוק… אמורים לעשות… עם החום הזה… אמרנו?!

מה זה הטירוף הזה ולאן בורחים?

תל אביב הפכה להיות כמו אוויר במאחורה של מזגן או כמו מכשיר לייבוש ידיים או כמו פן כזה של פעם.

אני לא מסוגלת לחשוב על אוכל חם, לא מסוגלת לחשוב על להדליק את תנור האפייה בבית וכל מה שאני רוצה זה דברים קרים.

למעשה כל מה שמתחשק לי זה סלט טוב, קריר ומפנק!

אז הכנתי כזה. סלט עדשים שחורות טבעוני, עם טופו צרוב, אבוקדו, שקדים קלויים ורוטב מושלם.

סלט עדשים שחורות טבעוני

הכנות שלב ראשון- עדשים

את העדשים שבסלט צריך קודם כל לבשל, מין הסתם 🙂

החדשות הטובות הן שזה בישול מהיר ועד שתסיימו לחתוך את שאר הירקות ולצרוב את הטופו, העדשים כבר יהיו מוכנות.

אז בסיר קטן להניח כוס עדשים שחורות שטופות טוב.

לכסות במים ולבשל בערך 20 דקות. מידי פעם להעיף מבט שלא צריך להוסיף עוד מים.

העדשים מוכנות כשהן רכות לחלוטין.

להוציא מהסיר, לסנן את המים ולשטוף את העדשים במים קרים.

סלט עדשים שחורות טבעוני

שלב שני- טופו

לחתוך חצי חבילת טופו קשה לקוביות קטנות.

לחמם מחבת נונסטיק (טפלון) ולהעביר את הקוביות למחבת החמה, אין צורך בשמן.

לערבב ללא הפסקה עד שהטופו צרוב ושחום מכל צדדיו.

להעביר לקערה ולהניח בצד.

סלט עדשים שחורות טבעוני

שלב שלישי- ירקות וערבובים

אתם יכולים לבחור איזה ירקות שאתם אוהבים כמובן.

אני בחרתי ב:

עגבניות שרי

אבוקדו

עליי בייבי

להכנת הסלט עצמו, את העלים לחתוך גס ולהניח בקערה.

מעל לפזר עדשים שחורות (אחרי שהן התקררו), מעל לפזר ירקות וטופו.

לקישוט ולשידרוג הוספתי חופן גדושה שקדים קלויים שבורים גס.

סלט עדשים שחורות טבעוני

שלב אחרון- רוטב

בקערית לערבב טוב:

1 כף טחינה גלומית

1 כפית חרדל

1 כף סילאן

2 כפות שמן זית

1/2 לימון סחוט טרי

מלח, פלפל שחור גרוס על פי טעם

לפזר מעל הסלט או להגיש בצד.

סלט עדשים שחורות טבעוני

טעים טעים וקריר

הסלט בהחלט קירר לי את הצהריים וגרם לי להרגיש הרבה יותר טוב.

אני מקווה שהוא יעזור גם לכם לעבור את השבוע המטורף הזה בקלות ורעננות.

שיהיה בהצלחה לכולם ויחי עידן המזגן 😉

סלט עדשים שחורות טבעוני

סלט עדשים שחורות טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

סלט

1/2 1 כוסות עדשים שחורות מבושלות ומקוררות

1/2 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות קטנות

1/2 אבוקדו חתוך לקוביות

חופן עליי בייבי

חופן עגבניות שרי

חופן שקדים קלויים שבורים גס

רוטב

1 כף טחינה גלומית

1 כפית חרדל

1 כף סילאן

1/2 לימון סחוט טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס על פי טעם

מה עושים

סלט

לחמם מחבת נונסטיק (טפלון) ולהעביר את קוביות הטופו למחבת החמה, אין צורך בשמן

לערבב ללא הפסקה עד שהטופו צרוב ושחום מכל צדדיו

להניח בצד להתקרר

בקערת סלט להניח עליי בייבי ומעל עדשים שחורות

לפזר מעל שרי, אבוקדו וטופו

לקשט בשקדים קלויים

רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערית

לזלוף מעל הסלט או להגיש בצד

לאכול את הסלט טרי וקר



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים