שרב נעים לכולם 🙂
כידוע לכם, זה הקיץ השני שלי בארץ מזה 13 שנה.
מה… בדיוק… אמורים לעשות… עם החום הזה… אמרנו?!
מה זה הטירוף הזה ולאן בורחים?
תל אביב הפכה להיות כמו אוויר במאחורה של מזגן או כמו מכשיר לייבוש ידיים או כמו פן כזה של פעם.
אני לא מסוגלת לחשוב על אוכל חם, לא מסוגלת לחשוב על להדליק את תנור האפייה בבית וכל מה שאני רוצה זה דברים קרים.
למעשה כל מה שמתחשק לי זה סלט טוב, קריר ומפנק!
אז הכנתי כזה. סלט עדשים שחורות טבעוני, עם טופו צרוב, אבוקדו, שקדים קלויים ורוטב מושלם.
הכנות שלב ראשון- עדשים
את העדשים שבסלט צריך קודם כל לבשל, מין הסתם 🙂
החדשות הטובות הן שזה בישול מהיר ועד שתסיימו לחתוך את שאר הירקות ולצרוב את הטופו, העדשים כבר יהיו מוכנות.
אז בסיר קטן להניח כוס עדשים שחורות שטופות טוב.
לכסות במים ולבשל בערך 20 דקות. מידי פעם להעיף מבט שלא צריך להוסיף עוד מים.
העדשים מוכנות כשהן רכות לחלוטין.
להוציא מהסיר, לסנן את המים ולשטוף את העדשים במים קרים.
שלב שני- טופו
לחתוך חצי חבילת טופו קשה לקוביות קטנות.
לחמם מחבת נונסטיק (טפלון) ולהעביר את הקוביות למחבת החמה, אין צורך בשמן.
לערבב ללא הפסקה עד שהטופו צרוב ושחום מכל צדדיו.
להעביר לקערה ולהניח בצד.
שלב שלישי- ירקות וערבובים
אתם יכולים לבחור איזה ירקות שאתם אוהבים כמובן.
אני בחרתי ב:
עגבניות שרי
אבוקדו
עליי בייבי
להכנת הסלט עצמו, את העלים לחתוך גס ולהניח בקערה.
מעל לפזר עדשים שחורות (אחרי שהן התקררו), מעל לפזר ירקות וטופו.
לקישוט ולשידרוג הוספתי חופן גדושה שקדים קלויים שבורים גס.
שלב אחרון- רוטב
בקערית לערבב טוב:
1 כף טחינה גלומית
1 כפית חרדל
1 כף סילאן
2 כפות שמן זית
1/2 לימון סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס על פי טעם
לפזר מעל הסלט או להגיש בצד.
טעים טעים וקריר
הסלט בהחלט קירר לי את הצהריים וגרם לי להרגיש הרבה יותר טוב.
אני מקווה שהוא יעזור גם לכם לעבור את השבוע המטורף הזה בקלות ורעננות.
שיהיה בהצלחה לכולם ויחי עידן המזגן 😉