GIFT CARD התחבר/י

ספגטי ברוטב שמנת טבעוני משגע ומפתיע


היום החלטתי בשנית לצרף שלושה מתכונים בפוסט אחד, מרגיש לי מאוד נחמד לתת לכם מעין ארוחה כזו ולא רק מנה אחת.
אז בפוסט היום יש לנו- ספגטי שעשוי מקישואים (!), רוטב שמנת טבעוני משגע ומפתיע וסלט עגבניות שרי. פינוק.
הרבה זמן לא הייתי מרוצה מתצאה של מתכון כמו שאני מרוצה מהמתכון הזה. הרוטב הזה סגר לי פינה שאני כבר הרבה זמן מחפשת לסגור.. רוטב שמנת בלי 'שמנת' משום סוג ובלי טיפת שמן 🙂 🙂
ספגטי קישואים ברוטב מוקרם טבעוני
לפני הטבעונות, גם אתם הייתם מרגישים שרוטב שמנת זה אחד הרטבים הטעימים אבל אחרי שמסיימים את המנה מרגיש כאילו שתיתם קילו חמאה? אני כן! וזה תמיד מה שהרחיק אותי מרטבים כבדים שכאלו.. האמת היא שלצערי גם בעולם הטבעונות, אם הרוטב מבוסס על שמנת סויה/אורז ואחרים זה פשוט כבדדדד לי מיד.
לכן אני כל כך שמחה מהתוצאה הנהדרת של המתכון הזה. כמו שאמרתי ההברקה ברוטב הזה היא שאין בו טיפת שמן, כלום, נאדה! הרוטב מורכב מבצל, שום וצנוברים. אפשר לאכול בשקט ולהתענג על כל ביס של ספגטי ברוטב 'שמנת' עשיר ומפנק.
כפי שתראו התמקדתי ברוטב 'שמנת' בסיסי, לרוטב הבסיסי אפשר כמובן להוסיף פיטריות/פסטו/בטטה/אספרגוס או כל ירק/רוטב אחר שאתם מרגישים שישתלב טוב, אני קישטתי בחופן עגבניות מיובשות קצוצות
ספגטי קישואים ברוטב שמנת מוקרם טבעוני
נתחיל בספגטי. הספגטי הוא שילוב של ספגטי מלא וספגטי קישואים- כן כן! אתם יכולים לבחור להכין רק ספגטי מלא או רק ספגטי קישואים אם אתם נמנעים מחיטה. אני עשיתי חצי חצי ויצא מקסים וטעים.
במתכון הזה אנחנו צריכים לבשל מספר דברים ואפשר בכיף לעשות את זה במקביל אם אתם יכולים לפצל קשב ולא לשכוח את אף אחד מהסירים!
נתחיל בספגטי המלא- את הספגטי המלא יש לבשל כמובן על פי ההוראות של החבילה, זה כנראה החלק הקל ביותר במתכון… 🙂 בזמן שהספגטי מתבשל נתחיל להכין את הספגטי מהקישואים.
לטובת העניין נשתמש בקישוא אחד גדול. בעזרת קולפן יש לפרוס את הקישוא לפרוסות דקות- נא להקפיד- ברגע שמגיעים לגרעינים לסובב לצד אחר של הקישוא! אנחנו לא נשתמש בחלק של הגרעינים…
ספגטי קישואים ברוטב מוקרם טבעוני
כפי שאתם יכולים לראות בתמונה, הלב של הקישוא נשאר בצד ומתקבלות רצועות רחבות. את החלק עם הגרעינים אתם יכולים לשמור לשימוש אחר אם תרצו.
את הרצועות הרחבות להעביר לקרש החיתוך ובעזרת סכין חדה לחתוך רצועות דקות שמזכירות- ספגטי!
ספגטי קישואים ברוטב מוקרם טבעוני
את הרצועות הדקות להעביר לסיר עם מים רותחים ולבשל לא יותר מ2-3 דקות! זה חשוב מאוד להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שהרצועות לא יתפרקו במים ובמקום ספגטי יתקבל סוג של פירה… לאחר 2-3 דקות להוריד מהאש ולסנן.
ועכשיו לשוס- הרוטב! אז ככה… בסיר עמוק וקטן להניח בצל גדול, מקולף, שלם. להוסיף 2 טבליות תיבולית (אורגנית עדיף) או כמה תבלינים עדינים שאתם אוהבים. אם אין לכם תבלינים או תיבולית אפשר לבשל רק במעט מלח. לכסות במים רותחים ולסגור את המכסה.
לבשל את הבצל כעשר דקות לפחות. במידה וחלק מהבצל מבצבץ החוצה מהמים, להקפיד מידי פעם לגלגל אותו במים כדי שכולו יתבשל ויתרכך. כשהבצל רך, להוסיף 2 שיני שום ולבשל יחד עוד 2-3 דקות, לכבות את האש.
בסיר נוסף קטן, להניח 100 גרם צנוברים, לכסות במים ולהביא לרתיחה. לבשל כ 15 דקות על אש בינונית עד שהצנוברים מתנפחים מעט וצבע המים הופך לבנבן
ספגטי קישואים ברוטב מוקרם טבעוני
בשלב הזה אפשר לכבות את האש.
בעזרת מצקת יש להוציא את הבצל והשום מהסיר ללא הנוזלים ולהעביר לבלנדר. את הצנוברים ו 2 כפות מנוזל הצנוברים להוסיף לבלנדר עם הבצל והשום
ספגטי קישואים ברוטב שמנת מוקרם טבעוני
לתת לבלנדר לרוץ, הבצל אמור להתפרק תוך רגע ותוך דקה שתיים התערובת אמורה להיות אחידה.
להשאיר את הבלנדר על מהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה חצי כוס שמרי בירה, מיץ מחצי לימון קטן, מלח ופלפל גרוס על פי טעם.
לעבד יחד עוד כמה רגעים ולעצור. הרוטב שיתקבל יהיה סמיך ואחיד ותוכלו כבר להריח כמה הוא טעים כשתפתחו את המכסה של הבלנדר 🙂
ספגטי קישואים ברוטב שמנת מוקרם טבעוני
אז יש לנו ספגטי ויש לנו רוטב, מה נשאר? סלט!
בחרתי לצרף למתכון הזה סלט פשוט של עגבניות שרי ושום, הספגטי עשיר ביותר בטעם והסלט הקליל והמרענן הזה ממש מאזן את הארוחה.
להכנת הסלט יש לחתוך לחצאים חבילת עגבניות שרי (הכמות כמובן תלויה בכמה אנשים משתתפים בארוחה). את העגבניות להניח בקערת סלט קטנה, להוסיף שן שום כתושה, כפית בזיליקום מיובש, כפית אורגנו מיובש, מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית בנדיבות. לערבב טוב ו… זהו סלט 🙂 אני קישטתי בכמה עלי פטרוזיליה
ספגטי קישואים ברוטב שמנת מוקרם טבעוני
להגשה- להניח בקעריות עמוקות כמה כפות ספגטי מלא וכמה כפות ספגטי קישואים ולשפוך מעל כמות נדיבה של רוטב 'שמנת'.
ממליצה להגיש עם הסלט המדובר ליד ושמרי בירה בצד.
שיהיה לכם מלא בתאבון. מקווה שתקחו ביס ותרגישו איטליה 🙂
ספגטי קישואים ברוטב שמנת מוקרם טבעוני

ספגטי ברוטב שמנת טבעוני משגע ומפתיע


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

ספגטי

1/2 חבילת ספגטי מלא

1 קישוא גדול

רוטב

1 בצל גדול

2 שיני שום

100 גרם צנוברים

מיץ מחצי לימון קטן

1/2 כוס שמרי בירה

מלח, פלפל

2 טבליות תיבולית אורגנית (אופציה)

סלט

1 חבילה עגבניות שרי

1 שן שום

1 כפית בזיליקום מיובש

1 כפית אורגנו מיובש

מלח גס, פלפל גרוס

שמן זית

מה עושים

ספגטי

את הספגטי המלא לבשל על פי הוראות ההכנה שעל החבילה

בעזרת קולפן לקלף לרצועות דקות את הקישוא- נא להקפיד- כשמגיעים לגרעינים לעצור ולהתחיל לקלף מצד אחר

את ליבת הקישוא (החלק עם הגרעינים) לזרוק או לשמור לשימוש אחר 🙂

בעזרת סכין חדה לחתוך את הרצועות לאורך לרצועות דקות דמוייות ספגטי

לבשל כ 2-3 דקות לא יותר ולסנן

רוטב

בסיר עמוק וקטן להניח בצל גדול, מקולף, שלם ושתי טבליות תיבולית (אורגנית) או מלח ופלפל

לכסות במים ולבשל כעשר דקות עד שהבצל מתרכך מכל צדדיו

להוסיף 2 שיני שום ולבשל יחד עוד כשתי דקות, להוריד מהאש

בסיר נוסף להניח 100 גרם צנוברים, לכסות במים ולהביא לרתיחה

לבשל כ 15 דקות על אש בינונית עד שהצנוברים מתנפחים מעט וצבע המים הופך לבנבן, להוריד מהאש

להעביר את הבצל, השום, הצנוברים ו 2 כפות מנוזל הצנוברים לבלנדר. לעבד יחד כדקה או שתיים עד שהתערובת אחידה

כשהבלנדר על מהירות נמוכה, להוסיף בהדרגה מיץ מחצי לימון, חצי כוס שמרי בירה, מלח ופלפל ולעבד יחד עוד כמה רגעים

הרוטב מוכן להגשה. לאחסון יש לקרר את הרוטב לחלוטין, להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר

סלט

לחתוך לחצאים חבילת עגבניות שרי ולהניח בקערת סלט קטנה

להוסיף שן שום כתושה, כפית בזיליקום מיובש, כפית אורגנו מיובש, מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית בנדיבות ולערבב טוב

הגשה

להניח בקעריות עמוקות כמה כפות ספגטי מלא וכמה כפות ספגטי קישואים ולשפוך מעל כמות נדיבה של רוטב 'שמנת'

ממליצה להגיש עם הסלט ליד וקערית שמרי בירה בצד

בתאבון! 🙂



בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים