עוגה טבעונית מפוארת משלושה מרכיבים


דבר ראשון וידוי חשוב- אני לא אוהבת מצות. אני לא מבינה אנשים שאוהבים מצות, אני לא מבינה איך אפשר לאהוב מצות, אני לא מבינה מה יכול להיות טעים במשהו שנראה כמו ויש לו טעם של קיר.
אבל… (הריי ברור שיהיה אבל) הדרך האחת ויחידה שבה אפשר לשכנע אותי שמצות זה מאכל שמתקבל על הדעת היא: להטביע את המצה בשוקולד.
להטביע אותה בכל כך הרבה שוקולד שלא ישאר כמעט זכר לזה שפעם היתה בתוך כל השוקולד הזה מצה. להטביע אותה בכל כך הרבה שוקולד שהיא תהפוך להיות כמו החתיכות הקטנות הלבנות בתוך הטובלרון שאף פעם לא ממש ידעתי מה הם… בקיצור הבנתם את העניין.
בנוסף לכל הצרות אני גם לא בדיוק שומרת כשרות, לא בכלל ולא בפסח כך שלאכול מצה מאבד אפילו יותר מהקסם שלו אם אתה גם ככה אוכל לחם 😮
סליחה למי שהמשפט האחרון העליב או העציב אותו- מה שחשוב זה שהמתכון כשר לפסח ולא אם אני כשרה לפסח 😉
אז תראו, אחרי כל ההסברים, זה היה לי די ברור שאם במקרה אניח ידי על חבילת מצות, היא הולכת לטבוע בשוקולד וזה בדיוק מה שקרה.
יש הרבה מתכונים עם מצות ברשת, אבל לי היה חשק להפציץ. לקחת מרכיבים סופר פשוטים ולהפוך אותם לנסיכים. לקחת מצה, סתם מצה, ולעשות ממנה עוגה מפוארת ומיוחדת שתגרום לכולם להגיד- וואו!
עוגת מצות טבעונית
אמרתם וואו? 🙂
אז היום בבוקר חבילת המצות הסתכלה עליי ופתאום בא לי הרעיון… עוגת מצות שמבוססת על עוגת קרפים! מכירים עוגת קרפים? ערימה ענקית של קרפים עם המון שוקולד או קרם וניל ביניהם? אז כזה, רק ממצות!
אבל- מצות הן קשות, קריספיות, קצת מלוחות וממש ממש לא מזכירות קרפ. מה עושים?
אל דאגה. לאחר סערת מוחות קצרה עלה בי הרעיון החביב שעבד מצויין, איך להפוך את המצות למשהו דמוי קרפ, עם טעם של קרפ ויפה כמו קרפ בעוגת קרפים.
עוגת מצות טבעונית
נתחיל?
הגובה של העוגה תלוי בכם. אני השתמשתי בערך ב 15 מצות שאם אני מבינה נכון זו חבילה אחת של מצות. אם אתם רוצים עוגה גבוהה יותר לכו על זה.
ובכן, חפשו לכם במטבח כלי עמוק ורחב פחות או יותר בגודל של מצה… לכלי הזה שפכו בנדיבות חלב טבעוני בטעם וניל (אם אין לכם תוכלו להוסיף מעט תמצית וניל לכל חלב טבעוני- סויה, שיבולת שועל, אורז) קחו שתי מצות וטבלו אותם בחלב, תנו להן לשבת שם איזה דקה ואז תעבירו למשטח עבודה מכוסה במגבת. חוזר חלילה עד שכל המצות ספוגות חלב וניל. חשוב- לא לערום את המצות! הן ידבקו! שימו אותן בעירמות של 2 מצות אחת ליד השניה ולא יותר.
שלב הבא- שוקולד! להניח שכבה ראשונה של מצות על הכלי בו אתם מתכננים להגיש את העוגה, למרוח מעל ממרח שוקולד טבעוני בנדיבות בצורת עיגול. אם אתם רוצים להכין נוטלה ביתית אני מצרפת הוראות הכנה ותמונות בסוף המתכון.
עוגת מצות טבעונית
על השכבה הזו, להניח עוד שכבת מצות (עדיף לא יותר משתיים, שיהיה שוקולדי במיוחד)
למרוח עוד שכבת שוקולד נדיבה.
חוזר חלילה עד שנגמרות המצות. על השכבה העליונה לא למרוח שוקולד.
שלב הבא- להניח על ערימת המצות צלחת עגולה שמכסה את המצות כמעט בול:
 עוגת מצות טבעונית
בעזרת סכין לחתוך בעדינות את הקצוות שמסביב לצלחת כך שנוצר לנו עיגול יפה וישר.
ממש לפני ההגשה אתם מוזמנים לקשט את העוגה כאהבת נפשכם:
אבקת סוכר, אבקת קקאו, שוקולד מומס, שביבי קוקוס וכו'….
עוגת מצות טבעונית
לחתוך חתיכות שמנמנות ויפות ולהגיש.
אפשר לשמור בקרור אבל אני ממליצה לזלול הכל כמה שיותר מהר!
עוגת מצות טבעונית

נוטלה- למי שמעוניין להכין לבד

עכשיו, למי מכם שרוצה להכין נוטלה בבית- 3 מרכיבים פשוטים ויש לכם נוטלה!
לחמם בתנור על 180 מעלות, תבנית עם 2 כוסות אגוזי לוז קלויים.
להעביר לתבנית אחרת מרופדת במגבת ולגלגל עד שכל האגוזים מקולפים. להעביר למעבד מזון ולטחון לפחות 10 דקות.
מידי פעם לגרד את הדפנות למטה
נוטלה טבעונית
להמיס באן מרי או במיקרו 100 גרם שוקולד מריר טבעוני ולהוסיף למעבד המזון עם כפית תמצית וניל. לעבד יחד עוד 2-3 דקות.
אופציה נוספת היא להוסיף 2-3 כפות קקאו, ו 2 כפות סירופ מייפל.
נוטלה טבעונית
זהו, אם נשאר משהו אחרי שהטבעתם את המצות שבעוגה, אז לשמור בכלי סגור במקרר.
ובכן, עד כאן מתכונים לפסח לשנה זו.
שיהיה חג שני שמח לאילו מכם שחוגגים והמון בתיאבון 🙂
עוגת מצות טבעונית

עוגה טבעונית מפוארת משלושה מרכיבים


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

בצק

15 מצות

2-3 כוסות חלב טבעוני בטעם וניל (או רגיל ולהוסיף תמצית וניל)

מילוי

חבילת שוקולד טבעוני למריחה

אופציה- נוטלה ביתית (למי שרוצה להכין ממרח שוקולד בבית)

2 כוסות אגוזי לוז קלויים

100 גרם שוקולד מריר טבעוני

כפית תמצית וניל

מה עושים

בצק

בכלי עמוק ורחב לשפוך חלב טבעוני, להניח 2 מצות בחלב לדקה ולהעביר למשטח עבודה מרופד במגבת

חוזר חלילה עד שכל המצות ספוגות בחלב וניל. חשוב- לא לערום את המצות! הן ידבקו! להניח אחת ליד השניה בערימות של שתיים לא יותר

הכנה

להניח שכבה ראשונה של מצות על הכלי בו אתם מתכננים להגיש את העוגה

למרוח ממרח שוקולד בנדיבות בצורת עיגול, חוזר חלילה עד שנגמרות המצות. על השכבה העליונה לא למרוח שוקולד

להניח על ערימת המצות צלחת עגולה שמכסה את המצות כמעט בול

בעזרת סכין לחתוך בעדינות את הקצוות שמסביב לצלחת כך שנוצר עיגול יפה וישר

ממש לפני ההגשה אתם מוזמנים לקשט באבקת סוכר, אבקת קקאו, שוקולד מומס, שביבי קוקוס וכו'….

אופציה- נוטלה ביתית (למי שרוצה להכין ממרח שוקולד בבית)

לחמם בתנור על 180 מעלות, תבנית עם 2 כוסות אגוזי לוז קלויים

להעביר לתבנית מרופדת במגבת ולגלגל עד שכל האגוזים מקולפים

להעביר למעבד מזון ולטחון לפחות 10 דקות. מידי פעם גרד את הדפנות למטה

להמיס באן מרי 100 גרם שוקולד מריר טבעוני ולהוסיף למעבד המזון עם כפית תמצית וניל ולעבד יחד עוד 2-3 דקות

אופציה נוספת- להוסיף 2-3 כפות קקאו, ו 2 כפות סירופ מייפל



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים