שבוע קולינרי מצפון לדרום
השבוע שלי היה אחד השבועות השמנמנים אוור.
ברצינות, הגזמתי לגמרי עם המסעדות, הקינוחים, הנישנושים ומה לא.
בתוך כל זה למזלי, העברתי סדנת בישול ביתי שהצילה אותו מלאכול אוכל לא ביתי בעליל כמעט כל השבוע.
היתה סדנא נהדרת, כל כך נהניתי מהאנשים שהגיעו, מהאווירה שהם יצרו ומהאוכל שהכנו.
הדבר הנכון לעשות אחרי שבוע כזה היה להכין סלט.
אז הכנתי עוגיות חמאה טבעוניות 😉
לאן נעלם הקוקוס?!
למי מכם שקרא את המרכיבים וחשש שלעוגיות יהיה טעם של קוקוס- אל חשש.
אני לא יודעת בדיוק מה קרה פה אבל איכשהו בתהליך, הטעם הקוקוסי נעלם כליל.
אני לא בטוחה איך אבל זה שימח אותי מאוד. התוצאה הסופית והמפתיעה ביותר היא טעם לא אחר מאשר- חמאה.
הכנות שלב ראשון- הכל בקערה אחת
להניח בקערה עמוקה 3/4 כוס אבקת סוכר חום (או רגיל) ו 1/3 כוס שמן קוקוס.
בעזרת מקציף 'ביצים' חשמלי לטרוף יחד עד לקבלת קרם אחיד (משהו כמו דקה).
להוסיף 3 כפות חלב סויה חמים לטרוף יחד כמה רגעים.
להוסיף כפית תמצית וניל ולטרוף יחד כמה רגעים.
להוסיף 1/2 כפית אבקת אפיה, 1/4 כפית סודה לשתיה, 1/4 כפית מלח וכוס אחת קמח ולטרוף יחד עד לקבלת כדורונים.
להוסיף את 1/3 כוס הקמח הנותרת ולטרוף עד שמתקבלים כדורונים קטנים יותר.
עכשיו לבדוק- תרימו כמה כדורנים ותלחצו אותם בין האבצעות.
אם הכדורונים נדבקים יחד לבצק ולא נדבקים לאצבעות- הבצק מוכן ללישה.
במידה והכדורונים ממש לא נדבקים אחד לשני, להוסיף מעט חלב סויה ולערבב.
אם הם נדבקים לכם לאצבעות, להוסיף מעט קמח ולערבב.
שלב שני- רידודים וצורות
את הכדורונים להעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפיה וללוש לכדור אחיד.
תשתדלו לא ללוש את הבצק יותר מידי אלא רק עד שמתקבלת גוש אחיד.
בעזרת מערוך לרדד את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ בערך.
בעזרת שבלונת עיגול או כוס קטנה לחתוך עיגולים.
את הבצק שנשאר ללוש, לרדד וחוזר חלילה עד שנגמר הבצק.
את העיגולים להעביר בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
את התבנית להכניס למקפיא ל 10 דקות.
שלב אחרון- אפייה ואיזה ריח מעולה
להדליק תנור על 170 מעלות.
לאחר עשר דקות במקפיא, להעביר את התבנית ישר מהמקפיא לתנור.
לאפות כ 9-10 דקות- לא יותר.
להוציא את התבנית ולהניח על רשת.
לקרר לחלטין לפני שמזיזים או אוכלים.
שימו לב לריח… נהדר נכון?
צנצנת מושלמת
העוגיות מחזיקות מעמד בצנצנת סגורה שבועיים לפחות.
הן לא מתייבשות אם הכלי סגור טוב.
בעיני צנצנת עוגיות כזו היא מתנה מושלמת ממש. וכל הסיפור בקערה אחת.
הצעת הגשה 🙂
אפשר לקשט באבקת סוכר ממש לפני הגשה.
ואם אתם מנשנשים את העוגיות ככה סתם בבית, אז בוודאי שעם כוס שוקו חם בצד.
שבוע מקסים לכולם.