עוגיות חמאה טבעוניות


שבוע קולינרי מצפון לדרום

השבוע שלי היה אחד השבועות השמנמנים אוור. 
ברצינות, הגזמתי לגמרי עם המסעדות, הקינוחים, הנישנושים ומה לא. 
בתוך כל זה למזלי, העברתי סדנת בישול ביתי שהצילה אותו מלאכול אוכל לא ביתי בעליל כמעט כל השבוע. 
היתה סדנא נהדרת, כל כך נהניתי מהאנשים שהגיעו, מהאווירה שהם יצרו ומהאוכל שהכנו. 
הדבר הנכון לעשות אחרי שבוע כזה היה להכין סלט.
אז הכנתי עוגיות חמאה טבעוניות 😉
 
עוגיות חמאה טבעוניות

לאן נעלם הקוקוס?!

למי מכם שקרא את המרכיבים וחשש שלעוגיות יהיה טעם של קוקוס- אל חשש.
אני לא יודעת בדיוק מה קרה פה אבל איכשהו בתהליך, הטעם הקוקוסי נעלם כליל. 
אני לא בטוחה איך אבל זה שימח אותי מאוד. התוצאה הסופית והמפתיעה ביותר היא טעם לא אחר מאשר- חמאה. 

עוגיות חמאה טבעוניות

הכנות שלב ראשון- הכל בקערה אחת 

להניח בקערה עמוקה 3/4 כוס אבקת סוכר חום (או רגיל) ו 1/3 כוס שמן קוקוס.
בעזרת מקציף 'ביצים' חשמלי לטרוף יחד עד לקבלת קרם אחיד (משהו כמו דקה).
להוסיף 3 כפות חלב סויה חמים לטרוף יחד כמה רגעים.
להוסיף כפית תמצית וניל ולטרוף יחד כמה רגעים.
להוסיף 1/2 כפית אבקת אפיה, 1/4 כפית סודה לשתיה, 1/4 כפית מלח וכוס אחת קמח ולטרוף יחד עד לקבלת כדורונים.
להוסיף את 1/3 כוס הקמח הנותרת ולטרוף עד שמתקבלים כדורונים קטנים יותר.
 
עוגיות חמאה טבעוניות

עכשיו לבדוק- תרימו כמה כדורנים ותלחצו אותם בין האבצעות.
אם הכדורונים נדבקים יחד לבצק ולא נדבקים לאצבעות- הבצק מוכן ללישה.
במידה והכדורונים ממש לא נדבקים אחד לשני, להוסיף מעט חלב סויה ולערבב.
אם הם נדבקים לכם לאצבעות, להוסיף מעט קמח ולערבב.

עוגיות חמאה טבעוניות

שלב שני- רידודים וצורות

את הכדורונים להעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפיה וללוש לכדור אחיד.
תשתדלו לא ללוש את הבצק יותר מידי אלא רק עד שמתקבלת גוש אחיד.
בעזרת מערוך לרדד את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ בערך.
בעזרת שבלונת עיגול או כוס קטנה לחתוך עיגולים.
את הבצק שנשאר ללוש, לרדד וחוזר חלילה עד שנגמר הבצק.  
את העיגולים להעביר בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
את התבנית להכניס למקפיא ל 10 דקות.
 
עוגיות חמאה טבעוניות

שלב אחרון- אפייה ואיזה ריח מעולה 

להדליק תנור על 170 מעלות.
לאחר עשר דקות במקפיא, להעביר את התבנית ישר מהמקפיא לתנור.
לאפות כ 9-10 דקות- לא יותר.
להוציא את התבנית ולהניח על רשת.
לקרר לחלטין לפני שמזיזים או אוכלים.
שימו לב לריח… נהדר נכון?

עוגיות חמאה טבעוניות

צנצנת מושלמת

העוגיות מחזיקות מעמד בצנצנת סגורה שבועיים לפחות.
הן לא מתייבשות אם הכלי סגור טוב. 
בעיני צנצנת עוגיות כזו היא מתנה מושלמת ממש. וכל הסיפור בקערה אחת.

עוגיות חמאה טבעוניות

הצעת הגשה 🙂 

אפשר לקשט באבקת סוכר ממש לפני הגשה.
ואם אתם מנשנשים את העוגיות ככה סתם בבית, אז בוודאי שעם כוס שוקו חם בצד. 
שבוע מקסים לכולם. 

עוגיות חמאה טבעוניות
 
 

עוגיות חמאה טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

30-35 עוגיות

3/4 כוס אבקת סוכר חום (או לבן) 

1/3 כוס שמן קוקוס (לא מורגש בכלל בעוגיות בקטע מוזר!) 

1 כפית תמצית וניל

3 כפות חלב סויה חמים 

1/3 1 כוסות קמח לבן (אפשר כוסמין לבן) 

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

 

מה עושים

בעזרת מקציף חשמלי ידני לטרוףיחד אבקת סוכר ושמן קוקוס עד לקבלת קרם אחיד

להוסיף חלב סויה ולטרוף יחדכמהרגעים

להוסיף תמצית וניל ולטרוף יחדכמה רגעים

להוסיף כוס אחת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ולטרוף יחדעד לקבלת כדורונים

להוסיף את 1/3 כוס הקמח הנותרת ולטרוף עד שמתקבלים כדורונים קטנים יותר

לבדוק- אם הכדורונים נדבקים יחד כשלוחצים אותם בין האצבעות הבצק מוכן ללישה

אם הכדרונים יבשיםלהוסיף מעט חלב סויה ולערבב, אם הם רטובים מידי להוסיף מעט קמח ולערבב

להעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה וללוש לכדור אחיד (לא ללוש יותר מידי)

לרדד לעובי של חצי ס"מ ובעזרת שבלונת עיגול או כוס קטנהלקרוץ עיגולים מהבצק

להעביר כל עיגול בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס למקפיא לעשר דקות

להדליק תנור על 170 מעלות

לאחר עשר דקות להעביר את התבנית ישר מהמקפיא לתנור

לאפות כ 9-10 דקות, לא יותר

להוציאמהתנור ולקרר לחלוטיןלפני שמזיזים או מנשנשים

העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה לפחות שבועיים



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים