עוגיות בבית קפה
היי חברים ושבת מקסימה לכולכם.
השבוע הזה טס, אני לא מאמינה שעבר שבוע מאז הפוסט של הקערות החמודות משבוע שעבר.
אבל הנה אנחנו שוב כאן ושוב נפגשים כדי לדבר על אוכל טבעוני טעים 🙂
לפני שבוע וקצת התחילו למכור עוגיות שלי בסניף נוסף של קפליקס, הסניף ברחוב מרחביה (תל אביב) בו אני יושבת כל יום עם המחשב ועובדת.
זו חוויה מעניינת לשבת לשתות קפה כשלידי יושבים אנשים ואוכלים עוגיות שאני הכנתי.
אני שומעת אותם אומרים- ו'ואו טעים' לפעמים ומגניבה חיוך.
העוגיות זכו להצלחה די גדולה בשני הסניפים והשבוע חשבתי לעצמי- רגע, זה לא כל כך פייר שרק מי שבא לקפליקס יהנה מעוגיות מושלמות לקפה… אז צ'יק צ'ק התייצבתי במטבח להכין לכם את הפוסט לשבת- מתכון לעוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן.
כולה קערה אחת
לא נראה לי שאפשר להמציא מתכון יותר קל מזה.
ההכנות לוקחות חמש דקות בערך והכל בקערה אחת- מה יכול להיות יותר פשוט מזה?
נתחיל מלהדליק תנור על 170 מעלות.
בקערית לערבב פשתן ומים, להניח בצד 5 דקות לפחות. הפשתן הטחון כשהוא מעורבב עם מים, יוצר נוזל דמוי ג'לי שמזכיר לבן של ביצה- מדביק הכל! 🙂
כהפשתן מוכן, לערבב טוב בעקרה עמוקה את כל המרכיבים הרטובים- ללא הפטל. אנחנו נוסיף את הפטל אחרון כדי שהוא לא יתפרק לגמרי בערבובים ויהפוך לפירה…
להוסיף מרכיבים יבשים- עדיין לא את הפטל ולערבב טוב.
עכשיו להוסיף פטל ולערבב מעט.
עוגיות יפייפיות
כשהפטל מעורבב בבלילה אבל לא לגמרי מפורק, הבצק מוכן!
הבצק יהיה מעט רטוב ודביק, זה בסדר- הוא יתייצב בתנור ואחרי שיתקרר.
אז להרטיב טיפה ידיים (זה יעזור לבצק לא להדבק לידיים) וליצור עוגיות בעובי 1-2 ס"מ- אתם יכולים כמובן להכין איזה צורה שאתם רוצים ואוהבים.
את העוגיות להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
להכניס לתנור ולאפות 15-17 דקות עד שהעוגיות כהות ויציבות יחסית.
להעביר לרשת ולתת לעוגיות להתקרר בערך 10 דקות.
העוגיות יהיו רכות ומושלמות לצד כוס קפה בבוקר ולאורחים שבאים לבקר פתאום 🙂
איזה צבע מהמם!
את העוגיות לשמור בכלי אטום וסגור ואפשר אפילו במקרר בימים חמים אלו.
מקווה שתהנו ושתהיה לכם שבת נהדרת.
צ'או 🙂