אני לא חושבת שאני יכולה לשתות יותר מידי קפה, אם זה קפה איכותי אני נהנית מכל שלוק וזה ממש רגע ביום שלי שאני מקדישה לו תשומת לב ואף פעם לא 'על הדרך'.
מי שטייל קצת בבלוג יודע אולי שבנדודי בעולם אני מבקרת בלא מעט בתי קפה מתמחים ומקליות קפה וזה תחביב שלי לשתות קפה איכותי משובח, בהמלצות שלי בבלוג מטיולים בעולם אני ממליצה תמיד גם על לפחות בית קפה אחד מוצלח בכל עיר שהייתי בה.
אז מה יכול להיות יותר טוב מעוגיות קפה טבעוניות ליד הקפה?! האמת היא שחשבתי שהן יצאו יותר קפה-איות אבל הטעם של הקפה לא מאוד דומיננטי ואני שמחה, בחרתי להשאיר אותן ככה ולא לשנות את המתכון ולהוסיף עוד קפה כי זה פשוט יצא בול. האמת היא שגם לי וגם לכל מי שטעם הן היו יותר שוקולדיות מכל דבר אחר, תמיד טוב
העוגיות יוצאות רכות להפליא, הן לא קרנצ'יות בכלל אלא יותר בכיוון העוגה הייתי אומרת והן נחטפו פה כמו נשנושים ונגמרו תוך יום.
את ההכנות נתחיל כמו כל סיפור טוב, בקפה 🙂 בכוס קטנה להמיס 2 כפיות אבקת קפה עם מים רותחים ולהניח בצד לבנתיים.
במעבד מזון לעבד יחד בכמה פולסים קמח, סוכר ומלח. לא צריך לעבד יותר מידי, כמה פולסים זה מספיק רק כדי לערבב את המרכיבים יחד.
אחרי כמה פולסים להוסיף את קוביות החמאה הטבעונית (זה לא משנה איזו, יש מבחר גדול בחנויות אורגניות- חמאת שמן קנולה, חמאת שמן זית חמאת סויה וכמובן חברתינו הטובה חמאת הקוקוס, אבל כרגיל קחו בחשבון שקוקוס משתלט…) את השקדים הגרוסים ואת כוס הקפה ממקודם ולעבד יחד עד שמתחיל להיווצר בצק והקול של המעבד נהיה עמום יותר (זה באמת מה שקורה!)
את התערובת להעביר לנייר אפייה על משטח עבודה ישר ולעבד בידיים טוב עד שנוצר גוש בצק אחיד
את הגוש לחלק לשני כדורים שווים ולגלגל לרולדה בצורת מערוך (כמו בול עץ קטן שכזה) לעטוף בנייר אפייה כל רולדה ולהניח במקרר לכ 30 דקות
אחרי חצי שעה להוציא את הבצק מהמקרר ולחתוך כל רולדה לפרוסות בעובי חצי ס”מ לערך. אני ממליצה להרטיב מעט את הסכין ולחתוך את הפרוסות תוך כדי שאתם מסובבים לאט את הרולדה, כך יצאו לכם עוגיות עגולות מושלמות
את הפרוסות המושלמות (!) להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ 16-18 דקות על 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בצדדים.
להוציא ולקרר על רשת
את ציפוי השוקולד יש להכין רק כשהעוגיות קרות לחלוטין אחרת השוקולד ימס לתוך העוגיות
לאחר שהעוגיות התקררו, להמיס שוקולד עם הכפית הנוספת של הקפה בסיר אן מארי ומיד לזלוף על העוגיות בעזרת כף פסי שוקולד יפים וטעימים. ועכשיו, לאכול. יאמ.
* טובען באהבה ממתכון של מארי מ The Kitchen Paper