עוגיות מושלגות טבעוניות


היי אהובים 

הזמן הזה בשנה גורם לי לחשוב תמיד על לונדון. 

החודש הזה שבאנגליה נקרא- The Festive Season זה הזמן היחיד שבאנגליה יש 'חגים'. 

שממש מרגישים את החגים. 

פחות או יותר מתחילת נובמבר העיר מתחילה להכנס לאווירה מיוחדת, כל חלונות הראווה משתנים, פתאום יש לבן בכל מקום וכמובן אורות נוצצים בכל פינה. 

אקספורד סטריט מתקשט לו באורות חג המולד בטקס ענקי, והכל מתחיל להרגיש מאוד חגיגי. 

בתחילת דצמבר מתחילות המסיבות והרמות הכוסית וזה ממשיך בלי סוף כל החודש. ככה זה כשיש רק חג אחד רציני בשנה. 

בשבוע השלישי של דצמבר, העיר מתחילה להתרוקן. 

מתיירים, ומכל שאר האנשים ש'נוסעים הביתה לחג'. 

פתאום לונדון נראית אחרת. שקט חגיגי וקסום עוטף אותה. וכולם מחכים לדבר אחד- שירד שלג. 

בהתחלה בלונדון היה מוזר בחג המולד כי לא נסעתי לחגוג עם המשפחה כמו כולם, מין הסתם.

אבל עם הזמן כבר היו לי שם כל כך הרבה חברים שכל שנה הייתי מוזמנת לארוחת מסורתיות.

זה היה כזה כיף להרגיש סוג אחר של משפחה ולראות ולחוות כל כך מקרוב את אנגליה האמיתית. 

עוגיות מושלגות טבעוניות

חלק מהקישוטים שהעיר היתה עוטפת עליה בתקופת החגים היו מאכלים שנמכרים רק בנומבר- דצמבר. 

הצבעים אדום ירוק ולבן פשוט משתלטים על המטבח הלונדוני בתקופה הזו של השנה ובכל מקום צצים קינוחים, ממתקים ומנות עיקריות בצבעים האלו. 

אחד הדברים האהובים עליי שהייתי מחכה לו כל השנה היו העוגיות המושלגות ולא בהכרח בגלל הטעם, אלא כי הן כל כך יפות! 

אז הנה השנה, אני בכלל בארץ, ויחד עם הטירוף סביב חנוכה, חברים מהעולם ממלאים את הפייסבוק והאינסטגרם שלי באינסוף מאכלים לחג המולד והשנה החדשה.   

ופתאום נתקלתי בתמונה של העוגיות המושלגות. 

יאוווו! 

היתה לי בכלל מחשבה להכין פשטידה למתכון של היום, אבל איזה פשטידה עכשיו?! עוגיות מושלגות טבעוניות- ברור! 

המתכון יצא מהמם. אני כל כך שמחה. 

תכינו ותהנו ולכל מי מהעוקבים שלי שחוגג חג המולד- שיהיה לכם חג מהמם ושמח! 

עוגיות מושלגות טבעוניות

עוגיות מושלגות טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
13 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בצק (20-25 עוגיות)

יבשים 

2/3 כוס קמח כוסמין מלא או חיטה מלא 

1 כוס קמח כוסמין לבן או חיטה לבן 

2/3 כוס אבקת קקאו איכותית 

1 כוס סוכר חום / קנים 

1/2 1 כפיות אבקת אפייה 

קורט מלח 

רטובים

1/2 כוס רסק תפוחים 

1/3 כוס שמן (לא קוקוס!) 

1 כפית תמצית וניל 

ציפוי

1 כוס אבקת סוכר 

מה עושים

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

בקערה נוספת לטרוף יחד מרכיבים רטובים

להוסיף תערובת רטובה ליבשה ולערבב יחד טוב

ללוש לכדור אחיד

לעטוף בניילון נצמד להניח במקפיא רבע שעה

הכנה וציפוי

להדליק תנור על 170 מעלות

להוציא את הבצק מהמקפיא

עם ידיים יבשות,להכין כדורים בגודל כדור פלאפל קטן

לגלגל באבקת סוכר מכל הכיוונים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה וללחוץ טיפונת על כל כדור

לאפות 12-13 דקות, העוגיות יהיו טיפה לא מוכנות בזמן ההוצאה מהתנור

להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין

לשמור בקופסא סגורה



הערות והמרות:

  • ככול שאבקת הקקאו תהיה יותר טובה (או טעימה לכם) ככה העוגיות יהיו טעימות יותר, אבקת קקאו דלת שומן לא מתאימה פה…
  • אפשר להחליף את רסק התפוחים במחית בבנות באותה כמות עם תוצאות קצת שונות,אם אין ברירה
  • קמח לבן נטול גלוטן לאפייה יכול לעבוד עם תוצאות קצת שונות
  • אפשר רק קמח לבן (כוסמין או חיטה)
  • אפשר רק קמח מלא (כוסמין או חיטה) עם תוצאות דחוסות יותר ויש לשים לב שאולי יהיה צורך ביותר נוזלים
  • לא להשתמש בשמן קוקוס (כבד ומשתלט) אפשר קנולה, חמניות, זרעי ענבים
  • כמות הסוכר במתכון הזה גבוהה יחסית למתכונים שלי וזה כדי לאזן את כמות אבקת הקקאו, שהיא לב המתכון

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים