נשנושים בין ארוחות
כמה ארוחות היו לנו כבר החודש הזה, כולל ימי שישי רגילים? וזה עוד לא נגמר!
אני אישית לא יכולה יותר לאכול עוד מנה מבושלת אחת, לפחות לא עד יום שישי הקרוב 🙂
ולכן הכנתי נשנוש אמצע שבוע בין ארוחות חג, שישי ומה שביניהם.
אני מ-א-ו-ד אוהבת אוכל מלוח, הרבה הרבה יותר אוהבת מלוח ממתוק.
ציינתי פה כבר בבלוג שאם יבקשו ממני לבחור בין פיצה לעוגת שוקולד אני אבקש שתי פיצות…
אז מה יותר טוב מעוגיות מלוחות טבעוניות עם גרעינים? נשנוש טבעוני מושלם.
כמה מילים על גבינות טבעוניות
אתם יודעים שאני ממש לא חסידה של מוצרים קנויים מוכנים אבל אני מבינה שלא לכולם יש זמן להכין גבינות טבעוניות.
במתכון הזה השתמשתי בגבינת צ'דר של Vega שזה מה שהיה לי בבית כרגע, היא התאימה בול.
אם אתם אוהבים כל סוג אחר של כל חברה אחרת לכו על זה! קשה לי להאמין שיש גבינה צהובה טבעונית שלא תשתלב נהדר.
הכנות
בקערה אחת להניח את המרכיבים היבשים ולערבב טוב.
בקערה נוספת להניח את המרכיבים הרטובים ולערבב טוב.
ליצור גומה במרכז התערובת היבשה ובעדינות לשפוך לתוכה את התערובת הרטובה.
לקפל את התערובת היבשה פנימה וללוש את הבצק טוב עד לקבלת גוש אחיד.
הבצק צריך להיות גמיש וחזק- לא דביק ולא מתפורר.
אם הבצק דביק מידי אתם יכולים להוסיף עוד שמרי בירה או עוד קמח ואם הוא פירורי מידי אתם יכולים להוסיף בהדרגה ובזהירות (!) עוד קצת מים.
לגלגל את הבצק לרולדה בקוטר של 3-4 ס"מ, לעטוף בנייר אפייה ולהכניס למקרר לחצי שעה.
בנתיים אפשר לנשנש קצת גרעינים.
אחרי חצי שעה להוציא את הרולדה מהמקרר ולחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
לפזר סומסום על צלחת רחבה ולגלגל כל פרוסה בתוך הסומסום כך שנוצרת מעטפת סומסום לכל פרוסה.
אפייה
את הכדורים להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות על 170 מעלות כ 20 דקות.
אחרי בערך רבע שעה לבוא לבדוק מה שלום הכדורים.
הם יהיה מוכנים כשהם יציבים וזהובים לחלוטין, לא צריך לקחת יותר מ 20 דקות.
להזהר לא לאפות יתר על המידה כדי שהכדורים לא יתייבשו.
איזה ריח נהדר
להוציא מהתנור ולקרר על רשת.
אחרי שהעוגיות מתייצבות ומתקררות לחלוטין, אפשר להתחיל לנשנש.
לא להפסיק עד שנגמר! יאמי.