עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

21 למאי, 2016

דלג למתכון

הכל אפשר לעשות טבעוני

זהו, אני את שלי עשיתי. במבחינתי אני יכולה מהיום לא להכין יותר שום מתכון טבעוני. הגעתי לשיא ה'קרירה' שלי 🙂
סתם, לא באמת… אני יותר מידי אוהבת לבשל בשביל לפרוש כל כך מהר אבל תקשיבו- זה רגע שיא בבלוג הפוסט הזה.
המתכון הזה סגר לי פינה, חתיכת פינה.
אתם מכירים את זה שאתם בעצמכם לפעמים קצת סקפטיים? 'את זה אין סיכוי לטבען'… 'אוף איך אהבתי את המנה הזו לפני הטבעונות, באסה'. 
אני בטוחה שכולנו לפעמים מרגישים ככה, ולא כי אנחנו רוצים לאכול אוכל לא טבעוני (אני רחוקה מזה שנות אור) פשוט כי היו מנות, לפני הטבעונות, שגם אהבנו מאוד וגם הן היו נגישות וקלות להכנה.
כמו נגיד, עוגיות שוקולד ענקיות? כן כן כן. בדיוק.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

תתקשרו לעוגיפלצת ובואו נתחיל…

אז מה? אפשר להכין עוגיות שוקולד טבעוניות, נמסות, רכות, ענקיות, מפוצצות בשוקולד, קרנצ'יות בחוץ ונמיחות מבפנים? בלי ביצים? בלי חלב? בלי חמאה? אפשר גם אפשר! אם יש לכם את החבר הסקפטי הזה, שתמיד מזלזל בכם ולא מאמין שאוכל טבעוני זה אוכל אמיתי, דחפו לו אחת כזו לפה.
זה יסגור לכם את הפינה. 🙂
נתחיל? נתחיל.
אז לכבוד האושר הזה שבא בתוצרת עוגיית שוקולד טבעונית נצטרך את המרכיבים הפשוטים הבאים:
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

המרות והחלפות של מרכיבים

קמח- את הקמח במתכון אפשר להמיר לחצי קמח מלא חצי קמח לבן. לא הייתי ממליצה להחליף את כל הקמח בקמח מלא פשוט כי הוא כבד מידי והוא ישפיע על התוצר הסופי. על אף שקמח מלא הוא בריא יותר, בואו נודה בעובדות- אלו עוגיות שוקולד ענקיות… לא בדיוק סלט קינואה עם ירקות טריים 😉
שמן קוקוס- הרבה מכם שואלים אותי אם אפשר להחליף את שמן הקוקוס במתכונים בשמן אחר. בגדול כן. מה שיש לקחת בחשבון זה ששמן קוקוס מתקשה כשהוא יורד מטמפרטורה של 24 מעלות כך שהיציבות, הקרמיות והשומניות של העוגיות מושפעת ישירות מהתכונה הזו של שמן הקוקוס. שמנים צמחיים אחרים לפיכך יתנהגו אחרת. התוצאה היא בדרך כלל שומנית יותר ויציבה פחות.
שוקולד- אפשר להחליף בשוקולד צ'יפס אבל לקחת בחשבון שהחתיכות קטנות יותר והן נמסות ולא נשארות שלמות.
קמח טפיוקה- לא ניסיתי להחליף. מאמינה שקמח עמילני אחר יעבוד אבל לא ניסיתי בעצמי.
חלב שקדים- אפשר כל חלב טבעוני לבחירתכם.

שלב ראשון

להדליק תנור על 170 מעלות.
בקערה לערבב יחד חלב טבעוני לא קר, שמן קוקוס, תמצית וניל, קמח טפיוקה וסוכר.
התערובת תזכיר סוג של קרמל.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

שלב שני

לתערובת הזו להוסיף:
כוס אחת של קמח (את החצי הנותר נוסיף עוד רגע), סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, וקקאו.
אני ממליצה להעביר את המרכיבים הללו דרך מסננת דקה כדי להמנע מגושים ולשמור על אווריריות. לערבב.

 

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

שלב אחרון ובהחלט חשוב 

אך ורק אם התערובת נוזלית לחלוטין אז להוסיף את חצי כוס הקמח הנוספת כף קמח כל פעם. 
לערבב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד אבל עדיין נוזלית
חשוב- התערובת צריכה להיות סמיכה אבל לא בצקית- לא משהו שאפשר ללוש!
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

לא כל קמח הוא אותו דבר- שימו לב…

שוב, התערובת הסופית תהיה כהה מאוד ולא בצקית.
היא צריכה להיות מספיקה יציבה כדי למלא כף גדושה בלי שהבלילה תנזל לצדדים אבל היא בהחלט לא צריכה להיות יבשה מספיק בשביל ללוש!
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה כפות גדושות בלילה ברווחים גדולים.
אני מפצירה בכם להקפיד על הרווחים פה, אתם לא תאמינו כמה העוגיות נהיות ענקיות…
תמנעו מתקרית של עוגת עוגיות… רווחים רווחים!
אל תמרחו או תיישרו או תפרסו את הבלילה, פשוט שימו כף ענקית ככה בערימה, הקסם יקרה באפייה.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

את התבנית להכניס לתנור על 170 מעלות בין 10-12 דקות- לא יותר!
העוגיות יראו וירגישו ממש רכות אבל הן יתגבשו כשהן יתקררו.
אל תתפתו להשאיר את העוגיות בתנור יותר מ 12 דקות כי הן יאבדו את אפקט הרכות האינסופית שמתחבא בפנים.
הדפנות של העוגיות צריכות להיות יציבות וסדקים צריכים להופיע על העוגיה- זה הזמן להוציא!
 

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

דחיית סיפוקים מישהו?

טוב, עכשיו החלק הקשה. להתאפק…
למרות שכל מה שאתם כנראה רוצים זה להיות עוגיפלצת ולאכול הכל.
העוגיות עדיין לא מוכנות לאכילה. הן צריכות קצת זמן להתגבש ולהתקרר.
בעדינות רבה מאוד למשוך את נייר האפייה ולהניח את רשת להתקרר.
אחרי כמה דקות אפשר בעזרת תרווד להעביר את העוגיות מנייר האפייה לרשת בלי נייר אפייה להתקררות סופית.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

לזלול

אחרי משהו כמו רבע שעה העוגיות אמורות להיות יציבות מספיק ואפשר להתחיל לאכול…
תבדקו שהן יציבות מספיק בשביל להרים אותן ביד בלי בעיה.
אם כן זהו, הן קרות מספיק ואפשר להתחיל לזלול!
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

 

תראו את השוקולד בפנים…
זה כל כך טעים… זה פשוט כל כך טעים!
הנה עוד תמונה יותר מקרוב.
 
עוגיות טבעוניות ענקיות

פשוט טעים

זהו, מקווה שנהניתם מהפוסט.
אני הלכתי לזלול עוד מלא עוגיות.
בברכה, עוגיפלצת.

share on whatsapp

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

הכנות

10 דקות

בישולים

10 דקות

מתי מוכן?

עוד חצי שעה

מה צריך?

7-9 עוגיות ענקיות (להמרות מרכיבים- פירוט מתחת לתמונת המרכיבים למעלה)

1 כוס קמח (+ 1/2 כוס במידת הצורך) 

1/3 כוס קקאו

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

1/2 כוס חלב סויה לא קר

1/2 כפית מכל אחד: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח

1/2 1 כפות קמח טפיוקה

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר טבעוני שבור לחתיכות גסות

מה עושים?

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה עמוקה לערבב בעזרת טורף או מזלג- חלב סויה, שמן קוקוס, תמצית וניל, קמח טפיוקה וסוכר

להוסיף דרך מסננת דקה- כוס אחת של קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, וקקאו לערבב

אך ורק אם התערובת נוזלית לחלוטין אז להוסיף את חצי כוס הקמח הנוספת כף קמח כל פעם

לערבב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד אבל עדיין נוזלית

חשוב- התערובת צריכה להיות סמיכה אבל לא בצקית- לא משהו שאפשר ללוש!

להוסיף שברי השוקולד ולערבב מעט עד שאחיד

ברווחים גדולים ממש להניח כפות גדושות של בלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 10 דקות (גג 12 דקות) עד שהדפנות יציבות וסדקים עבים מופיעים על העוגיות

לקרר על רשת לפחות רבע שעה לפני שמתחילים לזלול

בתאבון! 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat