עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

21 למאי, 2016

דלג למתכון

הכל אפשר לעשות טבעוני

זהו, אני את שלי עשיתי. במבחינתי אני יכולה מהיום לא להכין יותר שום מתכון טבעוני. הגעתי לשיא ה'קרירה' שלי 🙂
סתם, לא באמת… אני יותר מידי אוהבת לבשל בשביל לפרוש כל כך מהר אבל תקשיבו- זה רגע שיא בבלוג הפוסט הזה.
המתכון הזה סגר לי פינה, חתיכת פינה.
אתם מכירים את זה שאתם בעצמכם לפעמים קצת סקפטיים? 'את זה אין סיכוי לטבען'… 'אוף איך אהבתי את המנה הזו לפני הטבעונות, באסה'. 
אני בטוחה שכולנו לפעמים מרגישים ככה, ולא כי אנחנו רוצים לאכול אוכל לא טבעוני (אני רחוקה מזה שנות אור) פשוט כי היו מנות, לפני הטבעונות, שגם אהבנו מאוד וגם הן היו נגישות וקלות להכנה.
כמו נגיד, עוגיות שוקולד ענקיות? כן כן כן. בדיוק.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

תתקשרו לעוגיפלצת ובואו נתחיל…

אז מה? אפשר להכין עוגיות שוקולד טבעוניות, נמסות, רכות, ענקיות, מפוצצות בשוקולד, קרנצ'יות בחוץ ונמיחות מבפנים? בלי ביצים? בלי חלב? בלי חמאה? אפשר גם אפשר! אם יש לכם את החבר הסקפטי הזה, שתמיד מזלזל בכם ולא מאמין שאוכל טבעוני זה אוכל אמיתי, דחפו לו אחת כזו לפה.
זה יסגור לכם את הפינה. 🙂
נתחיל? נתחיל.
אז לכבוד האושר הזה שבא בתוצרת עוגיית שוקולד טבעונית נצטרך את המרכיבים הפשוטים הבאים:
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

המרות והחלפות של מרכיבים

קמח- את הקמח במתכון אפשר להמיר לחצי קמח מלא חצי קמח לבן. לא הייתי ממליצה להחליף את כל הקמח בקמח מלא פשוט כי הוא כבד מידי והוא ישפיע על התוצר הסופי. על אף שקמח מלא הוא בריא יותר, בואו נודה בעובדות- אלו עוגיות שוקולד ענקיות… לא בדיוק סלט קינואה עם ירקות טריים 😉
שמן קוקוס- הרבה מכם שואלים אותי אם אפשר להחליף את שמן הקוקוס במתכונים בשמן אחר. בגדול כן. מה שיש לקחת בחשבון זה ששמן קוקוס מתקשה כשהוא יורד מטמפרטורה של 24 מעלות כך שהיציבות, הקרמיות והשומניות של העוגיות מושפעת ישירות מהתכונה הזו של שמן הקוקוס. שמנים צמחיים אחרים לפיכך יתנהגו אחרת. התוצאה היא בדרך כלל שומנית יותר ויציבה פחות.
שוקולד- אפשר להחליף בשוקולד צ'יפס אבל לקחת בחשבון שהחתיכות קטנות יותר והן נמסות ולא נשארות שלמות.
קמח טפיוקה- לא ניסיתי להחליף. מאמינה שקמח עמילני אחר יעבוד אבל לא ניסיתי בעצמי.
חלב שקדים- אפשר כל חלב טבעוני לבחירתכם.

שלב ראשון

להדליק תנור על 170 מעלות.
בקערה לערבב יחד חלב טבעוני לא קר, שמן קוקוס, תמצית וניל, קמח טפיוקה וסוכר.
התערובת תזכיר סוג של קרמל.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

שלב שני

לתערובת הזו להוסיף:
כוס אחת של קמח (את החצי הנותר נוסיף עוד רגע), סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, וקקאו.
אני ממליצה להעביר את המרכיבים הללו דרך מסננת דקה כדי להמנע מגושים ולשמור על אווריריות. לערבב.

 

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

שלב אחרון ובהחלט חשוב 

אך ורק אם התערובת נוזלית לחלוטין אז להוסיף את חצי כוס הקמח הנוספת כף קמח כל פעם. 
לערבב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד אבל עדיין נוזלית
חשוב- התערובת צריכה להיות סמיכה אבל לא בצקית- לא משהו שאפשר ללוש!
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

לא כל קמח הוא אותו דבר- שימו לב…

שוב, התערובת הסופית תהיה כהה מאוד ולא בצקית.
היא צריכה להיות מספיקה יציבה כדי למלא כף גדושה בלי שהבלילה תנזל לצדדים אבל היא בהחלט לא צריכה להיות יבשה מספיק בשביל ללוש!
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה כפות גדושות בלילה ברווחים גדולים.
אני מפצירה בכם להקפיד על הרווחים פה, אתם לא תאמינו כמה העוגיות נהיות ענקיות…
תמנעו מתקרית של עוגת עוגיות… רווחים רווחים!
אל תמרחו או תיישרו או תפרסו את הבלילה, פשוט שימו כף ענקית ככה בערימה, הקסם יקרה באפייה.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

את התבנית להכניס לתנור על 170 מעלות בין 10-12 דקות- לא יותר!
העוגיות יראו וירגישו ממש רכות אבל הן יתגבשו כשהן יתקררו.
אל תתפתו להשאיר את העוגיות בתנור יותר מ 12 דקות כי הן יאבדו את אפקט הרכות האינסופית שמתחבא בפנים.
הדפנות של העוגיות צריכות להיות יציבות וסדקים צריכים להופיע על העוגיה- זה הזמן להוציא!
 

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

דחיית סיפוקים מישהו?

טוב, עכשיו החלק הקשה. להתאפק…
למרות שכל מה שאתם כנראה רוצים זה להיות עוגיפלצת ולאכול הכל.
העוגיות עדיין לא מוכנות לאכילה. הן צריכות קצת זמן להתגבש ולהתקרר.
בעדינות רבה מאוד למשוך את נייר האפייה ולהניח את רשת להתקרר.
אחרי כמה דקות אפשר בעזרת תרווד להעביר את העוגיות מנייר האפייה לרשת בלי נייר אפייה להתקררות סופית.
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

לזלול

אחרי משהו כמו רבע שעה העוגיות אמורות להיות יציבות מספיק ואפשר להתחיל לאכול…
תבדקו שהן יציבות מספיק בשביל להרים אותן ביד בלי בעיה.
אם כן זהו, הן קרות מספיק ואפשר להתחיל לזלול!
 
עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

 

תראו את השוקולד בפנים…
זה כל כך טעים… זה פשוט כל כך טעים!
הנה עוד תמונה יותר מקרוב.
 
עוגיות טבעוניות ענקיות

פשוט טעים

זהו, מקווה שנהניתם מהפוסט.
אני הלכתי לזלול עוד מלא עוגיות.
בברכה, עוגיפלצת.

share on whatsapp

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות

הכנות

10 דקות

בישולים

10 דקות

מתי מוכן?

עוד חצי שעה

מה צריך?

7-9 עוגיות ענקיות (להמרות מרכיבים- פירוט מתחת לתמונת המרכיבים למעלה)

1 כוס קמח (+ 1/2 כוס במידת הצורך) 

1/3 כוס קקאו

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

1/2 כוס חלב סויה לא קר

1/2 כפית מכל אחד: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח

1/2 1 כפות קמח טפיוקה

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר טבעוני שבור לחתיכות גסות

מה עושים?

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה עמוקה לערבב בעזרת טורף או מזלג- חלב סויה, שמן קוקוס, תמצית וניל, קמח טפיוקה וסוכר

להוסיף דרך מסננת דקה- כוס אחת של קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, וקקאו לערבב

אך ורק אם התערובת נוזלית לחלוטין אז להוסיף את חצי כוס הקמח הנוספת כף קמח כל פעם

לערבב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד אבל עדיין נוזלית

חשוב- התערובת צריכה להיות סמיכה אבל לא בצקית- לא משהו שאפשר ללוש!

להוסיף שברי השוקולד ולערבב מעט עד שאחיד

ברווחים גדולים ממש להניח כפות גדושות של בלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 10 דקות (גג 12 דקות) עד שהדפנות יציבות וסדקים עבים מופיעים על העוגיות

לקרר על רשת לפחות רבע שעה לפני שמתחילים לזלול

בתאבון! 🙂

  • מאיה

    נראה מעולה!
    אני רוצה להכין לישיבת צוות שאני אחראית על להביא את הקינוח אליה
    חשבתי לנסות לשלב גם חמאת בוטנים בחלק מהעוגיות, יש לך רעיון איזה זה ייצא טוב?
    תודה!

    • Tivoneat

      דיברנו בפייסבוק נכון מאיה? 🙂

  • chen

    היי שקמה! זה יעבוד עם קמח כוסמין 70%? ואם כן, כמה לשים? אני חדשה מאוד בנושאי אפייה..

  • יוכי

    אפשר שמן קנולה וסוכר לבן?

    • Tivoneat

      היי יוכי!
      עדיף לא שמן קנולה כי הוא לא מתנהג כמו שמן קוקוס, הן יצאו יותר שמנוניות ופחות יציבות לדעתי עם שמן קנולה.
      אפשר סוכר לבן אבל לקחת בחשבון שהוא יותר מתוק 🙂

  • שירלי

    היי, נראה מעולה, בדיוק עושה.. שמתי את השמן קוקוס כשהוא לא במצב נוזלי וערבבתי…יצא יותר סמיך מאשר בתמונה – האם הרסתי ולעשות חדש?

    • Tivoneat

      היי שירלי, סליחה על התשובה המאוחרת…. 🙁 הוא צריך להיות נוזלי, זה הרבה יותר טוב לטקסטורה.
      איך יצא בסוף??

  • jess

    העוגיות נראות מעולות!!
    אין לי קמח טפיוקה.
    מה אפשר לשים במקום?

    • Tivoneat

      היי! אפשר קמח תפוחי אדמה או קורנפלור. 🙂

  • Ella

    היי שקמה,

    האם אפשר לעשות את העוגיות בגודל קטן יותר?
    והאם צריך לקצר את זמן האפיה לשם כך.

    תודה 🙂
    אלה.

    • Tivoneat

      היי אלה! אפשר להכין בגודל של עוגיה רגילה, לאפות 8-9 דקות ולבוא לבדוק מה עניינים אחרי 7 דקות 🙂

  • גלי

    היי שקמה, הכנתי היום את העוגיות עם הילדים וחוץ מזה שהיה ממש כיף וגם טעים, גם לנו יצאו עוגות יותר מאשר עוגיות… האמת היא שבשלב הוספת חצי כוס הקמח בסוף הבלילה כבר נראתה לי סמיכה מידיי, אבל בפעם הראשונה אני פועלת לפי הוראות :-). נראה לך שכדאי לוותר על חצי הכוס בסוף? או להוסיף נוזלים? או…
    תודה, גלי

    • Tivoneat

      היי גלי!
      כן, זה מאוד עדין העניין הזה עם חצי הכוס האחרונה. זה כל כך תלוי בקמח ובלחות… לפעמים אני מוסיפה ולפעמים ממש לא ואני מכינה אותן המון! הבלילה צריכה להיות בין סמיכה לנוזלית- לא בצק שאפשר ללוש אבל גם לא משהו שישר נוזל מהכף. היא צריכה להחזיק על כף וליפול מאוד לאט עם מטים את הכף.
      תנסו שוב 🙂 הן טעימות גם כעוגות קטנות וגם אם יש פחות מידי קמח הן פשוט נהיית פאדג' שכזה…
      מחכה לדיווחים!

  • חני

    במקום קמח רגיל שמתי קמח ללא גלוטן. עדין בתנור

    • Tivoneat

      מחכה לדיווחים! 🙂

  • יוסי

    הכנתי רק עם קמח ובמקום טפיוקה (לא היה) שמתי אגוזי מלך קצוצים לא יצאו עם סדקים

    • Tivoneat

      היי יוסי! 🙂 אכן זה נשמע לי הגיוני שהתוצאה יצאה אחרת בגלל השינויים במתכון. אגוזי מלך הם כבדים מאוד וגרמו וודאי לבליליה לצנוח, אני יכולה להניח שהם שינו את הטקסטורה לחלוטין. גם קמח הטפיוקה חשוב במתכון בגלל שהוא עמילני והוא מאגד ומאחד.
      אני מקווה שיצאו טעימות?! 🙂

      • יוסי

        לא חושב שאגוזי המלך שינו הרבה כי שמתי 2 כפות, יצאו טעימות אבל להבא נראה לי שאני אוסיף
        עוד סוכר חסר לי מתיקות
        אנסה שוב עם קמח טפיוקה

  • דני

    לא הלך טוב…עוד לפני שהוספתי את חצי כוס הקמח הנוספת הבלילה נראתה מוצקה כמו בצק של פיתה. התחלתי להוסיף עוד חלב עד שהיה קצת נוזלי מדי ואז הוספתי עוד קמח…נראה איך הן יצאו מהתנור.
    נצמדתי לכל המרכיבים וההוראות, הלכתי לפי כוס אמריקאית רגילה – 240 מ"ל. ההבדל היחיד הוא שהשתמשתי בשוקו סויה במקום חלב סויה רגיל. זה אמור עד כדי כך לשנות?

    • Tivoneat

      היי דני! ממש קשה לי להאמין שהשוקו ישפיע, אין הרבה הבדל, רק הסוכר אבל גם זה לא אמור לשנות את הטקסטורה עד כדי כך.
      ממש מוזר שככה זה יצא. אני ממש אשמח לשמוע מה התוצאה הסופית 🙂

      • דני

        אהלן, העוגיות יצאו נחמדות אבל הרבה יותר עוגה מאשר עוגייה ולגמרי שונה מהתמונות. יצא סביר כזה.
        מאוד מוזר כמה מוצקה יצאה התערובת עוד לפני שהוספתי את חצי כוס הקמח האחרונה.
        כיוון שאני סקרן אנסה שוב. יכול להיות שזה קשור לקצב הוספת המרכיבים? שהטפיוקה הסמיך את הכל כי חיכיתי יותר מדי? (לא חיכיתי הרבה אבל בכל זאת)

        • Tivoneat

          היי דני, תודה על הדייוח! בגדול ל 90% מהאנשים יצא מטורף ויש 10% שמשהו לא עבד להם אבל לומר את האמת לכולם התערובת יצאה דווקא במרקם הנכון ודווקא התנור הוא זה ששיבש את זה.
          שמת קמח לבן, לא הכל קמח טפיוקה כן? השתמשת בכוסות מדידה? לפני שאתה מנסה שוב אנחנו חייבים להבין מה קרה פה! 🙂

          • הגר

            גם אני רוצה להבין☺. גם התערובת אצלי עוד לפני התנור הייתה סמיכה ביותר.

          • Tivoneat

            היי היי! זה לא עניין של הסמיכות זה עניין של הבדלי קור וחום וזה מה שגורם לעוגיות להיות פריכות, חשוב שיהיה יאמי!
            תראי גם מה עניתי לזיווה 🙂

  • שירה

    היי שקמה 🙁

    גם לי כמו לכמה מאלו שהגיבו לפני יצאו עוגיות-עוגה… השתמשתי בכוסות וכפות מדידה (בניגוד לבד"כ שעובדת עם משקל), ועשיתי 4 ניסיונות זמני אפייה עם התנור (שהיה על טורבו): 12, 10, 9, 7 דק'. האחרונות נשארו דבוקות לבנית אך יצאו רכות, בשום ורסיה לא יצאו קראנצ'יות מבחוץ לצערי. בגרסאות הראשונות (10-12) אפילו יצאו מאוד מתפוררות ובעיני ממש לא טעימות 🙁

    ברור לי שיש פה משהו שמתפספס כי יש לי תמונה בראש של איך צריכות להיות, ולכן מתכוונת לנסות שוב ושוב עד שאגיע לשלמות! 😉

    אחרי שהסקתי שלא ניתן לשנות את התוצאה רק בעזרת שינוי זמן האפייה, יש לך אולי רעיונות למה אפשר לעשות בתערובת/אפייה עצמה?

    תודה ❤

    • שירה

      בהתחלה היה אמור להיות 🙂
      🙂

      • Tivoneat

        היי שירה! יש מצב שאנחנו מדברות בטלפון….? חייבת להבין מה לא מצליח לך! אם את סבבה עם זה שלחי לי את המספר שלך 😊

    • אורית

      תעשי בהתחלה על אפייה רגילה לעשר דקות.. תוציאי תקררי על רשת. ותחזירי לטורבו לעוד בערך 7 דקות . זה מה שאני עשיתי כי יצאו לי גם רכות ומתפוררות . בהצלחה 🙂

      • Tivoneat

        אפית אותן 17 דקות והן יצאו לך טוב?? וואו אני ממש בהלם! מעניין מאוד העניין הזה, התנורים כל כך שונים שזה לא יאומן. 😊

        • אורית

          האמת שהן חיכו יום ובבוקר הכנסתי שוב לתנור כי הן היו ממש רכות. אז הבנתי שצריך קצת טורבו, ויצאו ממש טוב אבל לא 17 דקות ברצף

  • ענת

    תודה על המתכון! העוגיות יצאו טעימות מאוד אבל במרקם קצת יבש (כמו עוגת ״חנק״). מה יכולה להיות הסיבה? האם זה כי המרתי חצי כוס קמח בקמח מלא? או אפיתי יותר מדיי זמן? (11 דקות)

    • Tivoneat

      היי ענת! נאשים את הקמח המלא… 🙂 קמח מלא הוא כבד יותר וזה מאוד משפיע על הטקסטורה. רצוי להעביר אותו כמה פעמים טובות דרך מסננת דקה וגם אז הוא עדיין לא יהיה קל מספיק.
      לגבי זמן האפייה זה יכול היה להשפיע אבל לא בהכרח, זה תלוי בתנור. אני אופה אותן 12 דקות ויש כאלו שאפו 9 ויצא להם בול. הן צריכות לצאת מהתנור כשהן מתחילות להסדק ועדיין רכות.
      אולי תנסי שוב??? 🙂

      • ענת

        ברור שאנסה שוב, העוגיות שוות 🙂
        תודה!

  • טלי רובינשטיין

    יצאו פצצה 🙂 את השוקולד המרתי בשוקולד צ'יפס ויצא מושלם! תודה!

    • Tivoneat

      יש! שמחה ממש לשמוע! 🙂 🙂

  • זוכמן

    פשוט הזיה!
    לקרואותך מאושרת ועולצת בעודך מוציאה מבין ידייך כאלה תמונות וכזו עוגיה
    מענג ומלא השראה
    תודה ענקית
    את פנינה

  • ענבל

    נראה מעולה! האם אפשר להמיר את הסוכר החום בסוכר קוקוס? האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הקמח הלבן? או בחצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין?

    • Tivoneat

      היי ענבל! מישהי הכינה עם קמח כוסמין לבן ושלחה תמונה ונראה מהמם! אם את עושה עם קמח מלא אז חצי חצי ותעבירי את הקמחים דרך מסננת דקה 3 פעמים 🙂
      אפשר להמיר את הסוכר בוודאי, קחי בחשבון שסוכר קוקוס הרבה פחות מתוק. ספרי איך יצא!

  • שין

    שאלה:
    העוגיות יצאו לי ממש במרקם של עוגה (טעימה, אבל עוגה..), לא השטתחו, ולא נהיו בהן סדקים.
    מה יכולה להיות הבעיה?
    תודה 🙂

    • Tivoneat

      היי שין! ☺️ אוקי אז, המון אנשים הספיקו כבר להכין את העוגיות מאתמול ולרוב יצא מדהים. חלקם גם אמרו שהעוגיות לא השתטחו ונשארו בצקיות יותר ועד כה הממצאים שלי לגבי מי שזה קרה לו הם כאלו:
      1. מי שהשתמש בכוסות וכפיות רגילות ולא כוסות וכפיות מדידה.
      2. מי שיש לו תנור ישן ובעל מצבי רוח.
      3. מי שהבלילה יצאה לו בצקית מלכתחילה ולא חצי נוזלית.
      לרוב רובם של האנשים בנתיים יצא מעולה אז אני ממש אשמח לדעת מה נראה לך הסיבה…? רוצה שיצא לך טעים גם!! ☺️☺️☺️

      • santa

        לי לא התשטחו ונשארו במרקם של עוגה…
        1. השתמשתי בכלי מדידה
        2. התנור חדש. אפיתי (כמו תמיד, האמת) בטורבו. אולי עדיף בלי?
        3. הבלילה הייתה חצי נוזלית ובאופן כללי נראתה בדיוק כמו בתמונה.

        • Tivoneat

          אוף! מעניין מה הבעיה. אני לא אופה אף פעם בטורבו, אולי זה קשור.
          אם כל המרכיבים זהים בדיוק והבלילה היתה נוזלית כמו בתמונה זה אמור לצאת בול אותו דבר. הדבר היחיד זה התנור או זמן האפייה.
          באסה, נראה לי אני עושה סדנא רק לעוגיות האלו 🙂 מלא הכינו ויצא להם ממש מדהים, אני רוצה שלכולם יצא מעולה! 🙂

    • שין

      חמודה…
      אז בכוס מדידה את מתכוונת ל- 200מ'ל?
      ואכן הבלילה לא היתה מאוד נוזלית, אז כדאי להוסיף נוזלים?
      תודה רבה!

      • Tivoneat

        כוס מדידה אחת כוס 250 מ'ל
        אם הבלילה ממש בצק שאפשר ללוש בהחלט צריך להוסיף נוזלים עדיף מלכתחילה להוסיף את חצי כוס הקמח השנים בהדרגה. הבלילה צריכה להיות יציבה מספיק בשביל להחזיק בכף אבל ממש לא משהו שאפשר ללוש. 😊

  • טליה

    נראה מהמםם!! הולכת להכין עכשיו😍
    יש אפשרות לטחון פניני טפיוקה ולהשתמש בתור הקמח?

    • Tivoneat

      בהחלט כן! לטחון כמה כפות של פנינים במעבד מזון (בכלי הקטן) או בבלנדר. לשקשק מידי פעם שמה שנצמד לדפנות יפול למטה.
      להעביר את הקמח דרך מסננת רשת דקה כדי להפריד פנינים שלא נטחנו.
      זהו 😍

  • אלי

    נראה משגע! רוצה להכין ואין לי קמח טפיוקה. משהו אחר שיכול לבוא במקום?

    • Tivoneat

      היי אלי! עדיף שלא אבל אם חייב אפשר להמיר בכף קורנפלור מעורבבת במעט חלב טבעוני 🙂 אשמח לשמוע איך יצא!

  • נועה

    2 שאלות:
    1. האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל, ואם כן באיזה יחס?
    2. למה צריך גם סודה לשתייה וגם אבקת אפייה? מה האפקט שזה נותן?

    תודה!

    • Tivoneat

      היי נועה!
      1. תראי, העוגיות האלו יצאו מושלמות מבחינת טקסטורה, פשוט מושלמות. אני מפחדת ששינויים דרסטיים ישנו את השלמות שלהן. מייפל הוא נוזלי יותר ועשוי לשנות את המרקם והעמידות. אני חושבת שתמירי באותה הכמות אבל תורידי את כמות החלב הטבעוני ל1/3 במקום 1/2.
      2. סודה לשתייה היא למעשה אבקת אפייה מעורבבת עם חומרים מנטרלי חומציות, אבקת האפייה גורמת לאווריריות של הבלילה. במתכונים מסויימים צריכים את שניהם כי אבקת אפייה היא לא מספיק בשביל לנטרל חומציות וסודה לשתייה היא יותר מידי חומצית ופוגעת בטעם הסופי של המנה.
      3. בבקשה! 🙂

  • סתיו

    נראה טעים!

    באיזה קמח ללא גלוטן את ממליצה להחליף את החיטה?

    • Tivoneat

      היי סתיו! אני לא מבינה גדולה בקמח ללא גלוטן, אבל אם יש קמח ללא גלוטן שהוא כמו קמח לבן או כמו קמח כוסמין לבן אז הוא אמור להתאים לדעתי! 🙂

      • gal

        קמח טפיוקה הוא קמח ללא גלוטן ^^

        • Tivoneat

          היי גל, כן אבל יש במתכון גם כוס וחצי קמח חיטה רגיל… לא ניתן להמיר את כל הכמות הזו בקמח טפיוקה כי יצא לנו משהו שבטח יזכיר פלסטלינה! 🙂 🙂

          • עדי

            הי, נראה מעולה! האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאת קוקוס?
            מה בעצם ההבדל ביניהם…?

          • Tivoneat

            היי היי! תחשבי על זה כמו שמן בוטנים מול חמאת בוטנים. שמן קוקוס הוא שמן שהוצא מה'בשר' של אגוז הקוקוס וחמאת קוקוס היא חמאה שעשויה מהשומן של בשר הקוקוס עצמו.
            השמן מתנהג אחרת לחלוטין באפייה, הוא קל יותר, נוזלי לחלוטין (לא בקרור) והטמפרטורה בה הוא מתגבש שונה.
            אם תחליפי לחמאת קוקוס הטקסטורה של העוגיות תשתנה לגמרי. מקווה שעזרתי…
            😊 💖

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat