אני לא בטוחה איך קרה שעד עכשיו אין מתכון לעוגת בננות טבעונית בבלוג. סוג של מחדל אם לוקחים בחשבון שעוגת בננות טבעונית היא העוגה הכי קלה שאפשר להכין EVER! אפילו לא צריך לשאול במה להחליף את הביצים- יש כבר בננות! מה צריך יותר מזה?! (שוקולד…)
השבועות האחרונים בחיי הבלוג (שאלו הם חיי) היו עמוסים מאוד. עלינו רמה אחת גבוה יותר והתחלתי לפגוש אתכם פנים מול פנים. לא האמנתי שתהיה כזו היענות לסדנאות אבל תוך יומיים שני התאריכים התמלאו. היה כזה כיף לפגוש אנשים שעוקבים אחרי הבלוג פנים מול פנים, לשבת בסלון אצלי בבית, איפה שהבלוג רוקם לו כל יום עור וגידים ולדבר על אוכל ועל החיים. הרעיון לסדנא הבאה כבר בהתהוות ואני מחכה בקוצר רוח לפרסם אותה, נראה לי שתאהבו 🙂
גם איפשהו באמצע כל הטירוף הזה, הבלוג פורסם ב Ynet, זה מרגש. בהחלט מרגש.
אז בין טירוף לטירוף התחשק לי להכין משהו כייפי, קליל, פשוט להכנה ומלא באהבה. יצא עוגת בננות טבעונית בציפוי לבבות שוקולד. לא רע בכלל.
יש קטע מוזר עם העוגה הזו, משום מה בניגוד לרוב העוגות שהכנתי בחיי, היא השתבחה עם הימים!
ביום הראשון היא היתה מאוד טעימה, ביום השני היא היתה גם מאוד טעימה ואז הלכה למקרר והיום היא ממש מושלמת! אני לא יודעת מה קרה פה בדיוק, אולי הטעמים נתפסו יותר עם הזמן, אולי המקרר עשה לעוגה טוב אבל כך או כך שמחתי לגלות שאפשר להכין עוגה שטעימה יותר כל פעם שאוכלים אותה 🙂
ובכן, נתחיל מבננות. כידוע בטח לרובכם, כדי להכין עוגת בננות טובה צריך בננות שבגדול כבר אין סיכוי שבאמת נאכל אותן. אלו שחלק מהאנשים אוהבים לקרוא להן דבש… הבננות שכבר מבחוץ הן לא לגמרי צהובות והן מאוד רכות למגע ויש להם ריח די היסטרי של בננות עוד לפני שמקלפים אותן. אז אלו.
אנחנו צריכים כוס וחצי של מחית בננות שכאלו, זה פחות או יותר 3 בננות גדולות או 4-5 בננות בינוניות. אז קודם תמעכו 3 ותראו כמה כוסות יצא ואז תמעכו עוד במידת הצורך.
הבננות אמורות להיות כל כך בשלות שהן ימעכו בקלי קלות אפילו עם מזלג. תוודאו שאין גושים גדולים.
את הבננות להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים שהם:
תוודאו שעירבבתם טוב, כולל התחתית.
את הבלילה להעביר לתבנית לחם משומנת מעט.
תבנית לחם זה כמו תבנית אינגליש קייק רק קטנה וגבוהה יותר, 22 ס"מ אורך ו 5 ס"מ רוחב.
בתבניות אינגליש קייק ארוכה וצרה העוגה תצא נמוכה.
ליישר בעזרת לקקן או כף.
שלב הבא- אומנות!
בסיר קטן להמיס יחד 50 גר' שוקולד מריר (חצי חבילה בערך) עם 3 כפות חלב סויה (או כל חלב טבעוני אחר)
עכשיו, בזהירות שלא ישפך בדרך על הכל, להעביר כפות של שוקולד אל התבנית ברווחים גדולים.
זה לא חייב להיות 4 אבל זה יצא בערך 4…
כמו שתוכלו לראות בתמונה הבאה:
שלב אחרון חביב וחשוב- להכין את הלבבות עצמם.
קחו לכם סכין חדה ודקה, ותעבירו אותה לאורך עיגולי השוקולד מלמעלה למטה:
תראו מה זה! לבבות שוקולד! זה מדהים כמה קל זה לעשות דברים שנראים מסובכים והם בכלל לא באמת מסובכים.
לאפות על 170 מעלות 40-45 דקות, עד שהעוגה יציבה, זהובה בדפנות וקיסם יוצא נקי מהמרכז.
באפייה הצורה של הלבבות קצת תתעוות אבל עדיין תהיה יפייפיה, לבבית ושוקולדית להפליא.
יאמי יאמי יאמי!!!
עכשיו, כמו שציינתי קודם, העוגה משתבחת עם הזמן וחייבת להתקרר לפני שחותכים אותה.
אז למרות שיהיה ריח נהדר של בננות ושוקולד בבית, תנו לה לנוח לפני שאתם חותכים ומגישים.
אחרי שהעוגה קרה לחלוטין אפשר לחתוך.
אם נשאר משהו, אפשר לשמור גם מחוץ למקרר וגם במקרר. משום מה המקרר עשה אותה טעימה יותר.
לכסות טוב בניילון נצמד או נייר כסף.
תהנו, בתיאבון 🙂
עוגת בננות טבעונית בציפוי לבבות שוקולד
עוגת בננות טבעונית בציפוי לבבות שוקולד
הכנות
10 דקותבישולים
45 דקותמתי מוכן
עוד שעהבצק
1/2 1 כוסות מחית בננות בשלות מאוד (3-5 בננות, תלוי בגודל)
2/3 כוסות סוכר חום / קנים
3 כפות שמן קוקוס נוזלי
1/2 כוס חלב סויה (או חלב שיבולת שועל) בטמפרטורת החדר
1 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא (עדיף מנופה דרך מסננת רשת דקה)
1 כפית אבקת אפייה
ציפוי
50 גר' שוקולד מריר
3 כפות חלב סויה (או כל חלב טבעוני אחר)
בצק
בקערה לערבב טוב את מחית הבננות ושאר המרכיבים
להעביר לתבנית לחם 22 ס"מ משומנת מעט (או כל תבנית בצורה אחרת בגודל דומה)
ציפוי
בסיר קטן להמיס יחד שוקולד מריר וחלב סויה
בזהירות להעביר 4 כפות שוקולד גדושות אל התבנית ברווחים גדולים
להעביר סכין חדה ודקה לאורך עיגולי השוקולד מלמעלה למטה
לאפות על 170 מעלות 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה, זהובה בדפנות וקיסם יוצא נקי מהמרכז
לקרר לחלוטין לפני הגשה
לשמור מכוסה, לא חייב קרור (טעים מאוד ואפילו יותר טעים אחרי יום במקרר, לא ברור 🙂 )