
חג שמח לכולם. הירהרתי הרבה במהלך סוף השבוע איזו עוגה להכין לבלוג לכבוד החג.
לאחר מחקר מעמיק (מול אמא שלי ומול גוגל…) הופעתי לגלות שלחג סוכות אין מאכלים מיוחדים ואפילו יותר מזה- בכל חג אחר מכל ברכה עושים מאכל (עד כדי שאוכלים אוזניים של איזה בחור לא משהו בכלל) ובסוכות אסור בכלל לאכול את הברכות! למרות שבינינו מי רוצה לאכול לולב….?!
אחרי השוק הראשוני החלטתי בסוף שאלו חדשות טובות. אם בראש השנה כולנו היינו צריכים להכין עוגה או מסילאן או מתפוחים או מרימונים, לארוחת החג הזו אפשר להכין מה שבא לנו!
בהתחלה חשבתי להכין עוגה עם פרי שמזכיר אתרוג אבל לא הצלחתי לחשוב על שום רעיון חוץ מגוייבה ואתם בטח תסכימו איתי שזו היתה החלטה נבונה לא להכין עוגת גוייבה 😉
אחרי התלבטויות כאלו ואחרות, החלטתי שמה שבא לי להכין זו עוגה פשוטה, חגיגית, בגוון לבן ברוח החג שתהיה בתקווה טעימה לרוב הסועדים. והתוצאה לפניכם- עוגת וניל ופקאן מסוכר
הטסקטורה של העוגה מזכירה קצת טקסטורה של עוגת גבינה אפויה דחוסה ביותר. היא לא קרמית ולא ממרחית, היא יציבה וכאמור מאוד דחוסה אז לאהובי העוגות הממלאות, זה בשבילכם…
נתחיל? יאללה! קודם כל בצק. את הבצק הכנתי מחבילה של פתיבר מחיטה מלאה (250 גרם) שבורים לחתיכות קטנות מאוד. תחסכו לעצמכם זמן ופשוט תזרקו את הביסקוויטים למעבד מזון ותעבדו על שמתקבלת תערובת אבקתית פירורית.
יש פירורים? יופי, עכשיו זה הזמן להדליק תנור על 180 מעלות.
לפירורי הפתיבר להוסיף 1/2 כוס שמן קוקוס (אתם יכולים להמיר בחמאת קנולה/קוקוס/מחמאה וכו'…) מומסת אם אתם מעדיפים) 4 כפות סירופ מייפל/סילאן וכפית תמצית וניל. את התערובת הזו לערבב טוב טוב עד שכל פירורי הפתיבר הפכו כהים יותר. כדי לבדוק אם התערובת בצקית מספיק תצמידו אותה לדופן הקערה, אם היא נשארת שם- התערובת בצקית מספיק
את הבצק להעביר לתבנית קפיצית בינונית ובעזרת כוס להדק את הבצק טוב טוב לתחתית ולדפנות. אני מוצאת כוסות הכי נוחות לעבודה בגלל הצורה המעוגלת שלהן שמקלה על הידוק הדפנות. אחרי שהבצק מהודק טוב טוב, להכניס לתנור לכעשר דקות.
בנתיים נכין את מילוי הוניל. בשביל להגיע למרקם המעולה של העוגה נשתמש בחברינו הטוב- טופו משי.
אני חייבת להגיד שהעוגה לדעתי תצא מעולה עם כל סוג טופו (ללא טעם) שתשתמשו בו, יש לקחת בחשבון שככל שהטופו קשה יותר כך תהיה העוגה דחוסה ו'כבדה' יותר.
את הטופו נשים במעבד מזון עם גביע אחד של מעדן וניל של אלפרו. אם אין לכם כזה אני חושבת שחצי חבילה של גבינת שמנת טבעונית תתאים גם אבל קחו בחשבון שתצטרכו להוסיף עוד קצת סוכר.
לטופו ולמעדן להוסיף מיץ מחצי לימון סחוט, 2 כפיות תמצית וניל וכוס סוכר חום. אם אתם רוצים עוגה לבנה יותר אתם יכולים להשתמש בסוכר לבן- לא לשכוח שסוכר לבן מתוק יותר מסוכר חום
את מרכיבי המילוי לעבד במעבד מזון עד שמתקבלת בלילה אחידה, זה יקח כמה דקות, אל תפסיקו לעבד עד שהבלילה חלקה ואוורירית.
עכשיו, כשמעבד המזון עובד על מהירות נמוכה להוסיף בהדרגה את כפית הקורנפלור ואת 1/2 כוס הקמח (מינוס 3 כפיות) המעבד יתחיל לעבוד לאט יותר וישמיע רעש עמום יותר, להמשיך לעבד עוד דקה שתיים.
את הבלילה לשפוך מעל הבצק, ליישר בעזרת מרית ולפזר מעל חופן חדושה שברי פקאן מסוכר
את העוגה יש לאפות על 180 מעלות כחצי שעה. לאחר שהעוגה מוכנה יש להשאיר אותה בתבנית ולקרר לחלוטין לפני שמעבירים למקרר לעוד כשעה לפחות, לא להתפתות לאכול לפני… העוגה הכי טעימה כשהיא קרה ויציבה!
חג שמח לכולכם וארוחת ערב טעימה ומקסימה 🙂