עוגת לימון וקרמל טבעונית


ידה ידה ידה

סוף שבוע שעבר ההורים שלי באו לבקר מהמושב, תמיד כיף לי כשהם באים. ההורים שלי מרגישים לי כמו בית, מכירים את ההרגשה?
אז הם באו מהמושב והביאו איתם כל מיני הפתעות טעימות שאמא הכינה וגם על הדרך 2 קילו לימונים שהם קטפו מהעץ במושב.
תנו לבלוגרית טבעונית 2 קילו לימונים ותשאירו אותה לבד כמה ימים וכנראה שזה מה שיקרה:
עוגת לימון טבעונית

לימון מתוק? לא נראה לי

מי בקהל לא אוהב קינוחים עם לימון? בטוח יש פה כמה אם לא הרבה אנשים שלא אוהבים קינוחים לימוניים. מה אני אגיד לכם, מבינה אתכם.
גם אני, פעם, לא אהבתי קינוחים בטעם לימון. אני לא רוצה להגיד שקינוח לימון זה טעם נרכש כי אני לא מאוד אוהבת את המושג ותמיד מרגיש לי שאנשים המציאו את המושג הזה כדי לשכנע את עצמם שבירה וויסקי זה טעים 😉
אבל כמה שאני לא אוהבת את המושג הזה, אני לא מצליחה למצוא מושג יותר מתאים לגבי קינוח עם לימון. אולי יהיה יותר נכון לומר שזה לא שהטעם של קינוח לימוני הוא טעם נרכש, אולי יותר נכון לומר שעד שלא אכלת קינוח לימוני לא פחות ממעולה לא תוכל להבין למה קינוח לימוני זה כל כך כל כך טעים. וזה טעים.

עוגת לימון טבעונית

יופי טופי

אז כשההורים שלי סחבו אותי למטה לאוטו כדי להעניק לי את השקית העמוסה בלימונים חשבתי לעצמי- טוב נו, אלוהים נותן לימונים למי שיש לו בלוג בישול טבעוני… 😛
אז מפה לשם משם לפה, קצת אינטרנט, קצת מחקרים, קצת ניסויים, קצת מנימליסט בייקר, והתבשל לו מתכון מוצלח ומיוחד לעוגת לימון וקרמל טבעונית.
הכוונה בכלל לא היתה להכין עוגה בטעם קרמל, האמת היא שאפילו אין קרמל במתכון הזה. אבל לעוגה יצא טעם מדהים שמשלב קרמל, טופי ולימון. ממש ממתק. זה כנראה אחד הדברים שאני הכי אוהבת בלבשל, היצירה, הניסויי, התוצאות, האומנות.

עוגת לימון טבעונית

הכנות- שלב ראשון

אני חושבת שמה שנתן פה את אפקט הקרמל זה הסילאן. אני לא ממש יודעת מה קרה לו אבל איכשהו בתהליך האפייה נהיה לו טעם משגע של טופי קרמל. משתלב מעולה עם לימון אם אתם שואלים אותי.
מעניין אם גם לכם יצא אותו דבר- בואו נתחיל ונגלה בהמשך 🙂
דבר ראשון, נא לשים את כוס אגוזי הקשיו בסיר על אש בינונית ולכסות במים. אנחנו נבשל את הקשיו עד שהבצק יהיה מוכן.
דבר שני, בצק. הבצק עשוי מפתיתי שיבולת שועל, שקדים, סוכר, שמן קוקוס וסילאן. רגע, לפני שממשיכים- להדליק תנור על 170 מעלות.

כמו שתוכלו לראות בתמונה מעל, השלב הראשון בהכנת הבצק הוא לשים שיבולת שועל, שקדים וסוכר במעבד מזון. מעבד המזון צריך להיות חזק מספיק וקטן מספיק בשביל לפרק את השקדים.
ממליצה להשתמש בקערית הקטנה יותר של המיקסר. אפשר לנסות גם בבלנדר אם יש לכם בלנדר סופר חזק שאתם יודעים שיכול להתמודד עם המשימה.
לאחר שהשקדים נטחנו לחתיכות קטנות, להעביר את התערובת לקערה עמוקה.
להוסיף שמן קוקוס מומס, קורט מלח וסילאן ולערבב טוב. התערובת צריכה להיות די דביקה ואם השקדים נטחנו לכדי אבקה התערובת תהיה בצקית.
את התערובת להעביר לתבנית מלבנית 24-26 מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות).
בעזרת כלי כבד להדק את הבצק טוב טוב טוב טוב לתבנית.
להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות. לאחר 15 דקות להעלות את המעלות ל 190 ולאפות עוד 3-5 דקות. הבצק אמור להיות כהה ויציב.
להוציא מהתנור ולהוריד את המעלות ל 180.

עוגת לימון טבעונית

שלב שני

עד עכשיו אגוזי הקשיו כבר אמורים להיות רכים ומוכנים לעבור לשלב הבא- הבלנדר.
אז בעזרת כף מסננת, להעביר את אגוזי הקשיו לבלנדר (בלי המים). להוסיף חצי כוס סילאן, 2 כפות סוכר חום, 3 כפות קורנפלור, חצי כוס מיץ לימון (טרי), 1 כוס קרם קוקוס (החלק הקשיח העליון של קופסאת השימורים שהיתה בלילה במקרר), 2-3 כפות קליפת לימון מגורדת וקורט מלח.
לטחון, לטחון, לטחון, לטחון… רגע…. לטחון עוד קצת…. מוכן! לטעום מעט ולשפר מתיקות על פי טעמכם האישי.
הבלילה אמורה להיות לימונית מתקתקה.
את הבלילה לשפוך על הבצק ולדפוק את התבנית כמה פעמים על המשטח כדי להפטר מבועות מיותרות.
לאפות כ 20 דקות על 180 מעלות. העוגה מוכנה כשהיא gooey (צמיגית?!) אך לא רטובה. היא לא אמורה להיות יבשה ולא מימית אלא צמיגית (נראה לי שצמיגית זו המילה הכי מתאימה והכי לא סקסית לתאר את הטקסטורה הזו)

עוגת לימון טבעונית

שלב שלישי ואחרון

תראו איזה צבע! פשוט קרמל טופי! כמה שזה יפה ככה זה גם טעים.
עכשיו השלב המבאס… את העוגה, עם כל הריח המדהים שלה, וכל היופי שלה ועם כל החשק לתת לה ביס, לקחת ולשים במקרר (לא מכוסה) לפחות ל 6 שעות. כמה שיותר זמן יותר טוב. נו מה לעשות, בשביל עוגות מוצלחות לפעמים צריך לחכות 🙂
1, 2, 3, 4, 5, 6……. עברו שש שעות? וואו זה עבר מהר!
להוציא מהמקרר ולחתוך לריבועים.

עוגת לימון טבעונית

מי שרוצה להרשים מוזמן לקשט את העוגה בפרוסות לימון וגם לפזר מעט אבקת סוכר בעזרת מסננת רשת.
לשמור בכלי אטום במקרר.
עדיף לאכול תוך יומיים, לא שיש סיכוי שזה ישאר יותר מיום במקרר… 🙂

עוגת לימון טבעונית

בתאבון ולא לשכוח- לימון מוסיף המון.
(סליחה, הייתי חייבת…)

עוגת לימון וקרמל טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
חצי שעה אפייה+ שש שעות קרור
מתי מוכן
עוד שבע וחצי שעות

מה צריך

בצק

1 כוס שיבולת שועל / שקד טחון

1 כוס שקדים

2 כפות סילאן

2 כפות סוכר חום

4 כפות שמן קוקוס מומס

קורט מלח

מילוי

1 כוס קשיו

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1 כוס קרם קוקוס (החלק הקשה העליון של 1-2 קופסאות שימורים של קרם קוקוס לאחר לילה במקרר)

1/2 כוס סילאן

2 כפות סוכר חום

3 כפות קורנפלור

2-3 כפות קליפת לימון מגורדת

קורט מלח

מה עושים

בצק

במעבד מזון לעבד יחד שיבולת שועל, שקדים וסוכר, להעביר את התערובת לקערה עמוקה

להוסיף שמן קוקוס מומס, קורט מלח וסילאן ולערבב טוב

התערובת תהיה די דביקה ואם השקדים נטחנו לכדי אבקה התערובת תהיה בצקית

את התערובת להעביר לתבנית מלבנית 24-26 מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות)

בעזרת כלי כבד להדק את הבצק טוב טוב טוב טוב לתבנית

לאפות כ 15 דקות על 170 מעלות ולאחר 15 דקות להעלות את המעלות ל 190 ולאפות עוד 3-5 דקות

מילוי

לבשל את כוס אגוזי הקשיו בסיר על אש בינונית לפחות חצי שעה (אפשר בזמן הכנת הבצק)

להעביר את אגוזי הקשיו לבלנדר (בלי המים) ולהוסיף את כל שאר מרכיבי המילוי

לטחון, לטחון, לטחון, לטחון… רגע…. לטחון עוד קצת…. מוכן! לטעום מעט ולשפר מתיקות על פי טעמכם האישי

לשפוך את הבלילה על הבצק ולדפוק את התבנית כמה פעמים על המשטח להפטר מבועות מיותרות

לאפות כ 20 דקות על 180 מעלות. העוגה מוכנה כשהיא gooey (צמיגית?!) אך לא רטובה

לקרר בטמפרטורת החדר לפחות רבע שעה ואז להעביר למקרר לא מכוסה, לפחות ל 6 שעות (באסה אה…)

להוציא מהמקרר ולחתוך לריבועים

מי שרוצה להרשים מוזמן לקשט את העוגה בפרוסות לימון ולפזר מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת רשת

לשמור בכלי אטום במקרר



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים