עברתי דירה וזה…
טוב, בערך השבועיים הכי אבל הכי עמוסים EVER!!! סדנאות, צילומים, הזמנות לבית קפה ובתוך כל זה- עברנו דירה!
לא יודעת מה חשבתי לעצמי כשאמרתי 'יום יומיים הכל מסודר ואפשר להעביר סדנאות כרגיל'…
ולמרות שאין לנו הרבה דברים ולמרות שכולה עברנו מקומה 3 לקומה 7, זה השתלט לי על החיים! כנראה ככה זה כשעובדים מהבית והבית עובר דירה 😉
אז היום, כשהבית כבר תופס צורה (מהממת) ואני מתחילה להתרגל ולהפנים שעברנו, יש לי זמן לשבת ולכתוב לכם את הפוסט לשבת הקרובה.
מוס חלבה וחמאת בוטנים- יאמי
מה עוד? תוך כדי כל הטירוף הזה, מתן החליף מקום עבודה.
ליום האחרון בעבודה שלו החברים ביקשו עוגה או עם חלבה או עם חמאת בוטנים. ואני שואלת אתכם- חלבה או חמאת בוטנים או שמא חלבה וחמאת בוטנים…? התשובה ברורה- גם וגם!
העוגה הזו מושלמת לקיץ בעיני: היא קרה וקרמית ואוורירית וקלילה ועם זאת ממש מפנקת ועשירה בטעמים.
בכלל, השילוב של חלבה וחמאת בוטנים הוא שילוב אלוהי 🙂
בואו נתחיל כי יש לעוגה עוד כמה שעות טובות להעביר במקרר לפני שאפשר להתחיל לטרוף.
בצק
כמיטב המסורת מתחילים בבצק:
הבצק, שמורכב בעיקר מקמח מלא, נותן בסיס נהדר לעוגה ומאזן אותה. אחרת היא היתה רק ערימה ענקית של מוס (אממ האמת שנשמע די טוב!)
אז, להדליק תנור על 160 מעלות.
לנפות 3/4 כוס קמח מלא ו 1 כוס קמח לבן לתוך קערה עמוקה- אל תוותרו על הניפוי, הוא מאוורר את הקמח וגורם לבצק להיות קליל ולא דחוס.
להוסיף 2 כפיות אבקת אפייה ו 1/4 כפית מלח לערבב בעזרת מזלג או טורף ידני.
בקערה נוספת לערבב בעזרת טורף ידני או מזלג את כל שאר המרכיבים: 3/4 כוס סוכר חום / קנים, 1/3 כוס שמן, 1 כוס חלב סויה (או שיבולת שועל), 2 כפיות חומץ, 3 כפות מייפל / אגבה / סילאן.
בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב טוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה למידי.
לרפד בנייר אפייה תחתית של תבנית קפיצית 24 ס”מ, לשמן מעט את הדפנות ולהעביר את הבלילה לתבנית.
לאפות 20-25 דקות עד שמזהיב ויציב (חרוז).
כשהבצק זהוב מעט וקיסם יוצא נקי מהמרכז אפשר להוציא מהתנור.
בזמן שהבצק מתקרר, נכין את המילוי.
מילוי מוס חלבה
במחבת נונסטיק (חשוב נונסטיק שלא ידבק) להמיס על אש נמוכה תוך כדי ערבוב 1/2 1 כוס חמאת קקאו ו 400 גרם חלבה (זה גודל של חבילה סטנדרטית).
חמאת קקאו אפשר לקנות במחלקה הירוקה בסופרים גדולים או בכל חנות אורגנית מצוייה.
לאחר שחמאת הקקאו והחלבה נמסו לחלוטין, להעביר את התערובת לבלנדר ולהוסיף:
1 חבילה טופו משי (ללא הנוזל), 1/2 כוס קרם קוקוס 17% ומעלה (לא חייב להיות מופרד), 3/4 כוס סוכר חום, 1 כפית תמצית וניל.
לטחון לבלילה חלקה. בגלל שמדובר בטופו משי לא צריך לטחון הרבה, התערובת די מהר תהפוך למשחה.
עכשיו שלב חשוב- לטעום ולהוסיף סוכר במידת הצורך! זה מאוד תלוי בחלבה שקניתם כמה סוכר תצטרכו להוסיף אז זה הזמן לבדוק ולתקן 🙂
אחרי שאתם מרוצים מהמתיקות, לשפוך את המוס על הבצק, ליישר ולהדק.
קישוט חמאת בוטנים
הקישוט של העוגה מאוד פשוט להכנה ומאוד מרשים! (אני מחבבת דברים שקל להכין והם מאוד מרשימים 🙂 )
השלב ראשון תלוי באיזה חמאת בוטנים אתם משתמשים- אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים נוזלית למידי (כמו של בראשית) אז אפשר לדלג על השלב הזה. אם אתם משתמשים בחמאה קשיחה יותר אז תצטרכו להמיס את החמאה במחבת נונסטיק עד שהיא הופכת נוזלית.
שלב שני- שיעור אומנות קצר: בעזרת כפית לשפוך חמאת בוטנים ברחבי המילוי, בעזרת קיסם או צ’ופסטיק לעשות צורה של שמיניות בחמאת הבוטנים עד שמתקבלת צורה יפה לאהבת נפשכם.
סבלנות
עכשיו באסה, אבל את כל היופי המתוק הזה- להכניס למקרר ל 6-8 שעות להתייצבות ותכלס עדיף ללילה… 😮
אחרי שחיכיתם בסבלנות (כל הכבוד!!) אפשר לחתוך ולהגיש.
העוגה תחזיק מעמד בקירור כמה ימים טובים והיא וטעימה בלי סוף כל יום שאוכלים אותה.
שיהיה לכולכם שבת נהדרת, שבוע מקסים ונתראה בפוסט הבא (או פנים מול פנים בשישי לכל משתתפי הסדנאות!)
Love 🙂