GIFT CARD התחבר/י

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות


הרבה מכל דבר 

היי כולם.  
מאז שהבלוג עלה לאוויר אני מרגישה שכל יום הוא מעין שיעור. 
אני לומדת בלי סוף, בעיקר על עצמי. לומדת על גבולות ועל יכולות ועל אמונה ועל מוטיבציה ועל כל כך הרבה דברים שאין להם כותרת מדוייקת. 
ואני לומדת גם על הטבעונות.
מה היא טבעונות בשבילי ומה היא מסמלת וכמה כמה כמה הבחירה הזו שנעשתה לפני כל כך הרבה שנים, הופכת נכונה יותר ויותר בכל יום שעובר. 
השבוע קרו הרבה דברים קטנים שגרמו לי להתרגש ועם ההתרגשות הזו ליצור. 
הבנתי פתאום גם, בדרך די מצחיקה שעוד מעט פורים.
אני אוהבת להתחפש ובגדול פורים מהבחינה הזו הוא חג די מגניב, אבל מה זה העניין הזה עם אוזני המן?? 
גם, מה זה השם הזה? וגם, זה לא טעים.
הדבר היחיד שטעים זה הפרג וגם אליו ממש קשה להגיע כי כל המסביב הלא טעים מקשה על הדרך. 
אז מה יעשה האיש אשר אוהב פרג מאוד אבל לא אוהב אוזניים? 
יכין עוגת פרג 🙂 

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

הכנות שלב ראשון- בצק 

הבצק של העוגה הוא נטול גלוטן ועשוי מ 3 מרכיבים פשוטים: 
תמרים 
שקדים 
פשתן
להכנת הבצק יש לכם שתי אופציות: למי שאין מעבד מזון אפשר להשתמש ב 8-10 כפות ממרח תמרים (עדיף אורגני בלי סוכר). 
למי שיש מעבד מזון אפשר להשתמש 9-10 תמרי מג'הול גדולים. 
את התמרים לחתוך לרבעים ללא החרצן ולשים במעבד מזון עם 1 כוס שקד טחון ו 1 כף פשתן טחון. 
אם אתם משתמשים בממרח תמרים אז פשוט לשים את כל המרכיבים בקערה רגילה. 

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

לעבד את המרכיבים לפחות 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
חשוב, הבצק אמור להיות יציב ואחיד אבל לא אמור להדבק לאצבעות.
אם אתם נוגעים בבצק והוא דביק לחלוטין יש להוסיף עוד שקד טחון.

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות  

שלב שני- לרדד

את הבצק להעביר למשטח עבודה יציב על נייר אפייה.
בעזרת הידיים ללוש מעט את הבצק לקבלת גוש אחד אחיד.
לחלק את הבצק לשתי חתיכות.
להניח מעל הבצק עוד ריבוע של נייר אפייה ובעזרת מערוך לרדד לשני מלבנים בעובי 1 ס"מ.

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

שלב שלישי- מילוי

גם למילוי השתמשתי ב 3 מרכיבים בלבד:

1 כוס פרג טחון טרי 
3 כפות קרם קוקוס (החלק הקשה העליון מקופסאת שימורים לאחר קרור של כמה שעות) 
2 כפות סילאן

בקערה לערבב יחד את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. 
להעביר את המילוי למלבן אחד וליישר.

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

שלב רביעי- חיתוכים

בזהירות ועדינות להניח את המלבן ללא המילוי על המלבן עם המילוי ולהדק קלות. 
בעזרת סכין חדה לחתוך את קצות השוליים ולנשנש את החתיכות הקטנות…
את העוגה לחתוך לריבועים קטנים שווים בגודלם. 

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

שלב אחרון- עטיפות

לכבוד החג וגם סתם כי אני אוהבת להשקיע, אני עטפתי כל חתיכת עוגה בעטיפה אישית. 
לעטיפות, לחתוך ריבועים גדולים מנייר אפייה. 
לעטוף כל חתיכה ולקשור בסרט או חבל דק. 

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

איך שומרים? 

את החתיכות להעביר לכלי מתאים ולשמור בקרור. 
במיוחד בקיץ אני ממש ממליצה לשמור במקרר. 
בחודשים שקריר יותר, כמו עכשיו אפשר גם לשמור מחוץ למקרר לכמה שעות. 
חשוב- אם לא עטפתם בעטיפות אישיות- לא להניח את החתיכות אחד על השניה! 
להפריד בנייר אפייה. 

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

חג פרג שמח

שיהיה חג שמח למי שחוגג. 
מאחלת לכם חג מלא בפרג ופחות באוזניים 🙂 
ושיהיה בתיאבון. 

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות

עוגת פרג טבעונית בעשר דקות


הכנות
15 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 15 דקות

מה צריך

בצק

9-10 תמרי מג'הול או 10 כפות ממרח תמרים

1 כוס שקד טחון 

1 כף פשתן טחון

מילוי

1 כוס פרג טחון טרי

3 כפות קרם קוקוס (החלק הקשה העליון מקופסאת שימורים לאחר קרור של כמה שעות) 

2 כפות סילאן

מה עושים

בצק

במעבד מזון לעבד את כל מרכיבי הבצק (עם משתמשים בממרח תמרים אין צורך במעבד מזון)

לעבדעד לקבלתתערובתיציבה ואחידהשלאנדבקתלאצבעות (להוסיף שקד טחון במידת הצורך)

את הבצקלהעביר למשטח עבודה יציב על נייר אפייה

בעזרת הידיים ללוש מעט את הבצקלקבלת גוש אחד אחיד ולחלק לשתי חתיכות

להניח מעל הבצק עוד ריבוע של נייר אפייהובעזרת מערוך לרדד לשני מלבניםבעובי1ס"מ

מילוי

בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי

הכנה

להעביר את המילוי למלבן אחד וליישר

בזהירות להניח את המלבן ללא המילוי על המלבן עם המילוי ולהדק קלות

בעזרת סכין חדה לחתוך וליישר את קצות השוליים (מומלץ לנשנש את החתיכות שישרנו)

את העוגה המלבנית לחתוךלריבועים קטנים שווים בגודלם

את החתיכות להעביר לכלי סגור, חשוב– להפריד בין חתיכה וחתיכה בנייר אפייה

לשמור בקרור

*אפשר לעטוף בנייר אפייה ולקשט בסרט לכבוד החג או סתם כי זה יפה 🙂



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים