שבוע ההפתעות ממשיך ובגדול!
כמו שהבנתם כבר, אני בשבוע הפתעות ומתנות לחברים. ימי הולדת, לידות ועוד כל מיני אירועים משמחים.
גולת הכותרת של השבוע היא כנראה העוגה הזו.
לחבר טוב שלי יש יומולדת מחר.
הוא לא סתם חבר, הוא הבן זוג של לוטם אחות של מתן.
והם לא סתם חברים שלנו הם גרים באותו בניין שאנחנו גרים בו ובאותה הקומה.
מיותר לציין שאנחנו חברים טובים.
למרות שעשור שלם מפריד ביני לבינם, יש לנו שפה משותפת.
כל פעם שאנחנו מבלים יחד, אני רואה את העולם דרך העיינים שלהם ונפעמת מכמה עשיתי בעשר שנים.
כמה גדלתי, כמה חוויתי, כמה למדתי על העולם.
וגם הם בדרכם שלהם לומדים את העולם בעיניים שלנו, ילדים בני 34 🙂
אז לייטב היפיוף יש יומולדת מחר והוא חובב קפה לא קטן. מה אני אכין?
חשבתי וחשבתי ואז זה היכה בי- עוגת קפה טבעונית! אה!
הכנות שלב ראשון- בצק
להכנת בצק שיעלה ויתפח יפה אנחנו הולכים לנסות ולייצר כמה שיותר בועות ואווריריות.
דבר ראשון להדליק תנור על 160מעלות.
יבשים
לתוך קערה עמוקה לנפות דרך מסננת דקה 2 כוסות קמח כוסמין מלא.
להוסיף:
1/4 2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח ולערבב טוב.
רטובים
לקערה נוספת למזוג 1 כוס חלב סויה (לא ממותק ועדיף לא תנובה) ו 2 כפיות חומץ.
לערבב עם טורף או מזלג עד לקבלת בועות.
להוסיף:
1/3 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס סוכר חום
1 כף מיץ לימון סחוט
1 כף ויסקי מתוק או כל ליקר אלכוהולי מתוק. ממש לא חובה זה סתם מוסיף לטעם.
לערבב טוב טוב.
בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה- חשוב לא לערבב יותר מידי כדי לשמור על הבועות!
להעביר לתבנית קפיצית 22 ס"מ (לא יותר) משומנת היטב.
לאפות 35-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לקרר לחלוטין לפני ציפוי.
הכנות שלב שני- ציפוי קפה
הציפוי של העוגה מורכב משתי שכבות. הראשונה קפה והשניה שוקולד וקפה.
להכנת השכבה הראשונה השתמשתי ב 2 כוסות אגוזי קשיו.
את האגוזים צריך לרכך או על ידי השרייה של 12 שעות או על ידי בישול של 20 דקות.
לאחר שהאגוזים רכים, לסנן לחלוטין ממים ולהעביר לבלנדר.
להוסיף:
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי
1/3 כוס סירופ מייפל/ אגבה
3 כפיות קפה נמס לבחירתכם
1 כפית תמצית וניל
לעבד עד למשחה חלקה לחלוטין.
סבלנות- זה יקח לפחות 5-7 דקות ומידי פעם יש לעצור ולערבב מעט.
בעדינות לצפות את כל העוגה. את הציפוי שנשאר לשמור בנתיים במקרר.
להכניס למקרר ל 20 דקות בערך, עד שהציפוי יציב וקשה.
שלב שלישי- ציפוי שוקולד
במחבת קטנה להמיס יחד 100 גרם שוקולד מריר (חבילה אחת) עם 3 כפות קרם קוקוס.
כמה שהקרם יהיה יותר שמן ככה יותר טוב.
אם יש לכם אופציה לקרר קופסאת שמורים ולהוציא כפות רק של החלק השומני הקשה מלמעלה אז בכלל עדיף.
להוציא את העוגה מהמקרר ולהניח על רשת ומתחת נייר אפייה.
לשפוך את השוקולד מעל העוגה, ליישר בעזרת מרית ולתת לציפוי לנזול מהצדדים.
לא ליישר את הציפוי על הדפנות, אלא לתת לו לנזול בחופשיות.
להכניס למקרר לרבע שעה לערך, עד שהשוקולד מתקשה.
שלב רביעי- קישוטים
את ציפוי הקפה- קשיו שנשאר להוציא מהמקרר ולחלק לשתי קעריות.
לקערית אחת להוסיף 1 כפית קקאו ולערבב טוב.
להעביר ציפוי קפה קשיו בהיר לשקית זילוף ולקשט את העוגה בפרחים גדולים.
לשטוף את השקית ומלא אותה בציפוי הכהה.
לקשט בפרחים קטנים.
שלב אחרון- הגשה
את העוגה יש לשמור בקרור עד לשלב ההגשה.
להוציא מהמקרר 10 דקות לפני הגשה (בקיץ 5 דקות) לחתוך בעדינות לפרוסות ולהגיש.
תחתכו יפה שכל פרוסה תקבל בקצה פרח.
אם נשאר לכם משהו מהעוגה אז לשמור במקרר ועדיף עם מכסה.
תזהרו לא להרוס את הפרחים אז תבחרו מכסה גבוה יחסית שלא יגע בהם.
העוגה תחזיק מעמד יומיים- שלושה בכיף בקרור.
מזל טוב לייטב
עד כאן ההפתעות שלי לחברים השבוע.
אני מאוד נהנית להכין מתנות ככה שזה היה שבוע ממש מוצלח מבחינתי.
אני מקווה שגם אתם תהנו מהעוגה ושאם לא אם תכינו אותה למישהו אז שמישהו יכין לכם אותה בהפתעה!