עוגת קרם קוקוס ומנגו טבעונית ועשירה


לחובבי העוגות הקרות והמרעננות, המתכון הזה הוא בשבילכם.
העוגה הקייצית והקרמית להפליא הזו היא פתרון נהדר לימים חמים שבא משהו מתוק וקר אבל הרבה יותר מסתם גלידה. קרם הקוקוס בעוגה עשיר ממש והטקסטורה שלו פשוט נהדרת.. כשמו כן הוא- קרם
עוגת קרם קוקוס ומנגו
אבל אני חייבת להגיד שעד כמה שקרם הקוקוס פה באמת מוצלח ושהמנגו משתלב מעולה בכל הסיפור הזה, מה שאני הכי אוהבת במתכון זה דווקא את הבצק. זה לא חדש להכין בצק ללא אפייה, אבל כל פעם שאני מכינה אחד אני מגלה אותם מחדש ונהנית מהקלילות והטעם העשיר שלהם.
סוד הקסם בבצק הזה הוא השריית התמרים, זה פשוט לא יאומן איזה הבדל עצום יש בדרך שבה תמרים משתלבות בבצק לאחר שהן מושרות ללילה.
לאחר ההשריה התמרים רכות על סף הנמסות הייתי אומרת ותוך רגע במעבד מזון הן הופכות לקרם סמיך ואחיד והכי חשוב התערובת מזכירה יותר ממרח חלק ואחיד מאשר גושים גדולים ודביקים.
בגלל שהתמרים הופכות למעין ממרח הן מתערבלות עם שאר מרכיבי הבצק בקלות וביחד נוצר בצק עשיר ודחוס, בול מה שצריך כדי להחזיק את הקרם ואת המנגו ולתת להם אחלה קונטרה.
בכלל הייתי אומרת שמילת המפתח במתכון הזה היא השרייה. הקשיו, השקדים והתמרים כולם מושרים ללילה (בנפרד) וזה מה שעושה את כל ההבדל.
האפקט של ההשריה על התמרים עובד גם על השקדים והקשיו ושניהם הופכים לקרמיים וממרחיים (לא בטוחה שזו בדיוק מילה אבל הבנתם…) אחרי דקה או שתיים במעבד מזון.
אז להכנת הבצק, קודם כל לעבד יחד תמרים ושקדים עד שמתקבל מרקם אחיד ובצקי
עוגת קרם קוקוס ומנגואחר כך להוסיף את שביבי הקוקוס ושיבולת השועל (היחידים שלא זכו בלילה שלם בקערת מים!)
לערבל יחד בפולסים עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה
עוגת קרם קוקוס ומנגובשלב הזה הבצק למעשה מוכן כל מה שנשאר לעשות הוא לרפד תבנית קפיץ בנינות ועמוקה בנייר אפייה ולרדד את הבצק באופן שווה בתחתית התבנית, ללא שוליים. ממליצה שהבצק יהיה לפחות בגובה 2 ס"מ
עוגת קרם קוקוס ומנגואחרי שסיימתם להכין את הבצק הבהחלט נהדר הזה, אפשר להכין את המילית ואת ציפוי המנגו.
פשוט וקל- להכניס את כל מרכיבי המילית לבלנדר ולערבל יחד 2-3 דקות עד לקבלת קרם אחיד ואוורירי. לשפוך בעדינות על הבצק.
למלא את הבלנדר מחדש, לאחר שטיפה קלה, במרכיבי ציפוי המנגו ולערבל יחד עד לקבלת מחית גרברית שכזו.
ועכשיו לחלק האומנותי משהו.. כדי ליצור מעין גלים נחמדים שכאלו יש להשתמש בכף ובעדינות לזלוף כף כף מצד לצד על כל חלקי קרם הקוקוס, זה נותן אפקט יפה שכזה וגם מחית המנגו מתחלקת באופן שווה ולא פשוט שוקעת לתוך הקרם
עוגת קרם קוקוס ומנגושלב אחרון- לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעתיים לפחות.
אני ממליצה לשמור במקפיא ולהעביר למקרר שעה לפני הגשה, או להגיש ישר מהמקפיא. העוגה הזו ללא ספק הכי טעימה כשהיא קרה קרה.
תהנו!
עוגת קרם קוקוס ומנגו

עוגת קרם קוקוס ומנגו טבעונית ועשירה


הכנות
30 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד שעתיים

מה צריך

בצק

1/2 כוס שביבי קוקוס

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 1 כוס שקדים מושרים ללילה

1/2 כוס תמרים מושרים ללילה

מילוי

1/2 1 כוס אגוזי קשיו מושרים ללילה

1/2 כוס קרם קוקוס

1/2 כוס נוזל קוקוס

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס מיץ לימון

6 כפיות סוכר קוקוס (ניתן להמיר בסוכר אחר אך יש לקחת בחשבון בכמויות שסוכרים אחרים מתוקים יותר מסוכר קוקוס)

ציפוי מנגו

1 מנגו גדול בשל מאוד

1 כפית מיץ לימון

מה עושים

בצק

במעבד מזון לעבד יחד תמרים ושקדים עד לקבלת תערובת אחידה

להוסיף שביבי קוקוס ושיבולת שועל ולעבד יחד עד לקבלת תערובת בצקית

להעביר לתבנית קפיץ בינונית ועמוקה מרופדת בנייר אפייה ולרדד את הבצק בתחתית בגובה של לפחות 2 ס"מ

מילוי

בבלנדר לערבל את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית

לשפוך על הבצק

ציפוי מנגו

בבלנדר לערבל יחד מרכיבי ציפוי מנגו עד לקבלת מחית

בעזרת כף לזלוף מצד לצד מחית מנגו על הקרם בצורה גלית

לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעתיים לפחות

להגיש קר

* ממולץ לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני הגשה



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים