עונת תותים שמחה לכולם!
כן כן אני יודעת שחנוכה וכן כן זה באמת לא פוסט שקשור לחנוכה.
אין לי ברירה אלא פשוט להיות כנה איתכם- תראו, אני… לא אוהבת סופגניות.
אני גם לא אוהבת לביבות, אני ושמן לא חברים הכי טובים.
אז עכשיו שהוצאנו את זה מהמערכת, אני מקווה שלמרות הווידוי רובכם עדיין כאן.
אולי עכשיו כשאתם יודעים את האמת אולי תהיו יותר סלחניים לעובדה שהכנתי עוגת תותים ובראוניז בחנוכה 😮
אני מאוד מאוד מאוד אוהבת תותים, בכלל אוהבת ממתקים ורודים באשר הם.
אני תמיד אבחר גלידה תות ולא גלידת שוקולד וללא ספק קאפקייק עם ציפוי ורוד זה הקינוח הכי טעים בעולם.
השבוע הלכתי לסופר (AMPM זה נחשב סופר?) ועל יד הקופה הונחה לה ערימת קופסאות תותים עם ריח מהמם ומתקתק.
מיד קניתי לי חבילה בידיעה מוחלטת שחנוכה לא חנוכה- אני בסופשבוע הזה מכינה עוגת תותים.
הכנות שלב ראשון- בצק
להדליק תנור על 170 מעלות.
בקערה עמוקה לערבב טוב 1/2 1 כוסות קמח, 1/2 כפית אבקת אפיייה, 1/4 כפית מלח ו 1/4 כוס קקאו.
לערבב עד שמתקבלת תערובת שמאוד מזכירה שוקולית.
בקערה נוספת לערבב טוב 1 כוס קרם קוקוס, 4 כפות שמן קוקוס נוזלי, 3/4 כוס סוכר ו 1 כפית תמצית וניל.
בהדרגה להעביר תערובת יבשה לרטובה ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
שימו לב- התערובת לא אמורה להפוך לבצק מוצק אלא להשאר מעט נוזלית.
שלב שני אפייה ועיצוב
לשמן תבנית פאי 22 ס"מ ולשפוך את הבלילה לתבנית.
להוציא את התבנית מהתנור ומיד, כשבצק רך וחם, בעדינות בעזרת כפית להדק את הדפנות לצדדים.
שתיווצר גומה גדולה במרכז ודפנות גבוהות.
לקרר את הבצק לחלוטין.
אחרי שהבצק מתקרר, לקצוץ חופן תותים ולפזר בתחתית התבנית על בצק.
שלב שלישי- מילוי קרם קוקוס
לקרם אנחנו נשתמש ב 2 כוסות של החלק הקשה של קופסאת שימורים של קרם קוקוס- לאחר לילה במקרר. (פחות או יותר 2 קופסאות שימורים).
חשוב להשתמש בקרם קוקוס 17% שומן ומעלה.
לפני שמתחילים להקציף, להניח קערה עמוקה במקרר לעשר דקות.
להוציא את הקערה מהמקרר ובעדינות להוציא את קופסאות השימורים מהמקרר.
בעזרת כף להוציא רק את החלק הקשה של קרם הקוקוס.
להניח את הקרם ישר בקערה הקרה יחד עם 3 כפות אבקת הסוכר ולהקציף יחד כחצי דקה.
אם במקרה הקרם לא יציב מספיק, אתם יכולים להוסיף 2 כפות קמח טפיוקה או עוד 2 כפות אבקת סוכר.
כשהתערובת יציבה ואוורירית לשפוך אותה על הבצק וליישר.
לקשט בתותים חתוכים לחצאים.
להניח במקרר לשעה להתייצבות לפני הגשה.
שלב אחרון- להגיש ולהנות
לאחר שהעוגה התייצבה במקרר, אפשר להוציא ולהגיש.
אני ממליצה להוציא אותה מהמקרר ישר לפני הגשה.
לחתוך לחתיכות נדיבות ולהנות מכל ביס.
אין אין על תותים 🙂