עוגת שיש טבעונית


היי כולם

השבוע אפשר לומר באופן רישמי שחזרתי לשיגרה.

כבר ביום ראשון התחלתי לעבוד על המתכונים לשבוע הקרוב ובשאר הימים עבדתי על שתי הסדנאות שאני מעבירה השבוע.

זה כיף להרגיש איך התגעגעתי ליצירה ולעשייה ואיך התגעגעתי לאנשים!

אתמול בסדנא כמעט כל המשתתפים היו עוקבים של הבלוג, אני מתרגשת כל פעם מחדש לפגוש אתכם פנים מול פנים.

קשה לי להסביר כמה אני מוקירה לכם תודה.

באופן כללי השבוע אני מרגישה אסירת תודה, לכל מה ומי שמקיף אותי, אני אוהבת לעצור לפעמים ופשוט להעריך, זה יקר מפז.

אז כמה מילים על המתכון היום…

עוגת שיש טבעונית

הרבה מכם שואלים אותי איך אני מחליטה איזה מתכון להכין כל פעם.

האמת היא שכמעט כל פעם, זה פשוט בא אליי.

אני לא ממש יודעת איך להסביר אבל יום לפני שאני מתכננת להכין מתכון אני פשוט נותנת לדימיון לרוץ ובמשך היום בדרך כלל פתאום מגיעה לי איזה תמונה לראש ומשם זה רץ.

אז השבוע ישבנו אצל אחות של מתן ובן הזוג שלה שגרים דלת מולנו והם חברים טובים שלנו.

ישבנו ודיברנו וצחקנו ונישנשנו ותוך כדי זה הם נשנשו עוגת שיש קנויה כזו של אסם.

צחקנו על זה קצת והם אמרו- אין על עוגת פשוטות כאלו.

היום כשחשבתי מה אני אכין לבלוג הסיטואציה הזו קפצה לי לראש וחשבתי לעצמי- באמת לפעמים אין על העוגות הקלאסיות האלו, הפשוטות והמפנקות, אלו שמתאימות תמיד לכוס קפה לא משנה מה.

התמונה כבר היתה לי בראש, כל מה שנשאר היה לייצר ממנה מציאות 🙂

והנה היא….

עוגת שיש טבעונית

עוגת שיש טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד 55 דקות

מה צריך

יבשים (תבנית אינגליש 22 ס“מ רחבה)

3/4 1 כוסות קמח כוסמין לבן

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום/ קנים

קורט מלח

רטובים

1/4 1 כוסות חלב סויה לא ממותק (עוד קצת במידת הצורך)

2 כפיות חומץ

1/2 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

לחלק הכהה- 3 כפיות אבקת קקאו

מה עושים

יבשים

להדליק תנור על 170 מעלות

לתוך קערה לנפות קמח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מזלג

רטובים

בקערה נוספת לערבב את כל המרכיבים הרטובים

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב עד שאחיד *

הכנה ואפייה

לחלק לשתי בלילות שוות ולאחת מהן להוסיף את הקקאו ולערבב טוב

להעביר כפות גדושות של שתי הבלילות בתפזורת לתבנית משומנת היטב

לאפות 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני הגשה



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף עוד סוכר למי שחובב עוגות מתוקות יותר
  • התערובת צריכה להיות נוזלית סמיכה מאוד – לא בצק!
  • אם יש לכם מעבד מזון ממליצה להכין במעבד מזון- לעבד קודם יבשים ואז מעל להוסיף רטובים ולעבד עד שאחיד
  • את קמח הכוסמין אפשר להמיר בקמח חיטה לבן
  • אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא (כוסמין או חיטה)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים