טרפת
שבוע מטורף! יש מלא מה להכין לפני החגים האלו אה? גם הזמנות של אוכל טבעוני לארוחת חג שמלא מכם הזמינו (חמודים), גם סדנאות פרטיות, גם פוסט, גם הכנות לארוחת חג של המשפחה, וואו… באמת טירוף.
והנה אנחנו אוטוטו שם. אני כל כך שמחה לבלות את החג הזה עם המשפחה שלי, אחרי כל כך הרבה שנים, אני בארץ לחגוג איתם את החג. מתרגשת. אמא שלי המקסימה הזו כל יום שולחת לי הודעה לוודא שכל מה שהיא מכינה גם אני ומתן נוכל לאכול. זכיתי, באמת.
כנראה מה שמשמח אותי בעיקר בזה שהחג מגיע זה שסוף סוף יהיה אפשר לנוח קצת. אני בהתרוצצויות אין סופיות ועכשיו סוף סוף פתאום יהיו לנו 5 ימים פשוט לנוח. כמובן שתיכננו טיול לדרום ועוד מיליון דברים אבל זה גם סוג של לנוח.
קינוח משכמו ומעלה
אנשים שלא חשופים יותר מידי לטבעונות או אנשים בעלי דעות קדומות על אוכל טבעוני נוטים לקטרג קינוחים טבעוניים כהתפשרות לא מוצלחת.
פחות או יותר כמו שרובנו מסתכלים על קינוח פרווה במטוס…
בתור בשלנית טבעונית זה לפעמים מצער ולפעמים מצחיק אותי כשאני מגישה ללא טבעונים קינוח טבעוני שנראה נהדר אבל כשהם שומעים שזה טבעוני הם אומרים- אה, אני אוותר.
אני לא לגמרי מבינה מה לא טוב בפירות, אגוזים, קקאו, וניל ועוד המון דברים טבעוניים נהדרים שיוצרים קינוחים מדהימים.
ובמיוחד לכבוד אנשים אלו הכנתי את הקינוח הזה. שמי מכם שהולך לארוחת חג של סקפטיים ישאיר את כולם פעורי פה ושהם פשוט לא יוכלו להגיד שעל זה הם מוותרים.
שלב ראשון בהרשמת אורחים
אז איך מכינים עוגה שתשאיר אורחים פעורי פה? ככה:
שלב ראשון- בסיס בראוניז שוקולד:
להכנת הבסיס המפנק ביותר בעולם נשתמש ב 1/2 כוס רסק תפוחים (אפשר להמיר בבננה)
1 כוס שקד טחון (או כל אגוז אחר טחון לאבקה)
3 כפות אבקת קקאו
1/3 כוס סירופ מייפל / אגבה
1 כפית תמצית וניל
1 כף חמאת קוקוס (אפשר שמן קוקוס)
1/3 שוקולד צ’יפס מריר (או חצי חבילת שוקולד שבורה גס)
קורט מלח
את כל אלו לשים במעבד מזון ולעבד לבלילה אחידה- ישארו חתיכות שוקולד- מעולה, זו הכוונה!
ועכשיו, לשמן 6-8 גומות תבנית מאפינס ולהניח בכל אחת רצועה של נייר אפייה עם שוליים ארוכים, אם לא הבנתם מה אני רוצה מכם (לגיטימי) הביטו בתמונות.
בעזרת כף להעביר תערובת שוקולד לגומות- למלא 1/3 גומה פחות או יותר. אל תשכחו שיש לנו עוד קרם פטל מעל השוקולד.
את התבנית להניח במקפיא עד לסיום הכנת הקרם.
שלב שני- קרם פטל רימון
השלב הזה מתחלק לשלושה חלקים קצרים אך חשובים-
קודם כל הקשיו שלכם צריך להיות רך. שתי אופציות לריכוך קשיו: להשרות ללילה או להרתיח 20 דקות. תלוי בכם וכמה זמן יש לכם.
אל תוותרו על ריכוך הקשיו אחרת יצא לכם קרם גבשושי ולא קרמי!
שלב שני להניח 2/3 כוס פטל אדום (אפשר קפוא) ו 2/3 כוס גרעיני רימון בבלנדר ולטחון טוב טוב טוב.
חשוב- את הבלילה להעביר דרך מסננת רשת דקה לתוך קערית על מנת לסנן את הגרעינים.
לשטוף את הבלנדר מגרעינים ולהעביר את הבלילה המסוננת חזרה לבלנדר.
שלב שלישי- לבלילה המסוננת שבבלנדר, להוסיף את כל שאר מרכיבי הקרם (1/2 1 כוס קשיו רך, 1/4 כוס שמן קוקוס, 1/2 כוס סירופ מייפל / אגבה, 1/2 לימון סחוט, 1 כפית תמצית וניל).
לעבד יחד לפחות 5 דקות. קחו בחשבון- כמה שיותר זמן תתנו לבלנדר לרוץ ככה הקרם יצא יותר קרמי.
אם הבלנדר מתקשה עם המשימה אפשר להוסיף כמה כמות מים. עכשיו לטעום ולראות אם מתוק לכם מספיק.
קחו בחשבון שהמתיקות תחלש אחרי ההקפאה. אם לא מספיק מתוק- תוסיפו עוד סירופ ותערבלו עוד דקה.
אוקי, עכשיו להוציא את התבנית מהמקפיא ולמלא כל גומה עד הסוף בקרם.
שלב אחרון- קישוטים
הקישוטים יכולים להיות כאהבת נפשכם כמובן. אני קישטתי בגרעיני רימון, שקד טחון ושוקולד שגירדתי במגרדת.
אתם יכולים לסדר את הקישוט איך שתרצו או כמו שאני עשיתי, מין חצי חצי יפה כזה:
ועכשיו רק נותר להרשים
את התבנית להניח חזרה למקפיא ל 3-4 שעות לפחות ולהוציא אותה משם 10 דקות לפני הגשה.
להעביר סכין דקה מאוד בדפנות של כל עוגה (בין העוגה לדפנות התבנית) ולשחרר בעדינות את העוגה ואז למשוך את העוגה בעדינות בעזרת נייר האפייה.
להגיש מיד.
יאמי.
יאמי.
יאמי.
🙂
כל יום הוא חג
אז מה אני אאחל לכם לשנה החדשה?
שכל יום יהיה להם סיבה לחגוג, לחגוג את הקיום, לחגוג את הטבע, לחגוג את החוויות ואת הכיף שבחיים.
שתהנו מהעולם, שתתקדמו, תהיו מאותגרים ומלאי מוטיבציה.
שתיצרו ותחלמו ותצעדו על הדרך שהכי מדוייקת לכם.
שתהיה לכם שנה נכונה.
אור ואהבה.
אני 🙂