GIFT CARD התחבר/י

עלי גפן ממולאים טבעוניים


שלום חברים!

אוקי אוקי, אז חזרתי מניו יורק. 🙂 

אני עדיין לא לגמרי קולטת שחזרתי, או שבכלל נסעתי האמת, זה טיבו של הג'טלג. לשבש את כל המערכות. 

מבחינה קולינרית אני לא רוצה לספר לכם הרבה על הנסיעה עכשיו כי אני אוציא על זה פוסט בימים הקרובים. 

אבל אני כן אספר לכם קצת על הנסיעה בכללי…

היתה לי נסיעה מעניינת ושונה לחלוטין ממה שציפיתי. פשוט חוויה מלאה בתחושות, מכל רחבי הקשת. 

פגשתי חברים טובים טובים טובים מלונדון שלא פגשתי 4 שנים וההתרגשות היתה ענקית. 

ביליתי זמן עם חברה טובה מאוד שלי שעברה לניו יורק בדיוק באותו שבוע שאני חזרתי לארץ מלונדון והיה לי נהדר לראות ולהכיר את החיים שלה שם. 

אנשים מקסימים שעוקבים אחרי הבלוג הזמינו אותי לשלל פעילויות טבעוניות, ארוחות משותפות, קפה ומה לא וממששש התרגשתי לפגוש עוקבים שלי בארץ אחרת. 

ואפילו בתוך כל זה, בעלים של רשת מסעדות טבעוניות הזמין אותי לטעום את התפריט שלהם. 

בקיצור, משעמם לא היה! 

כל זאת ועוד, בפוסט הבא. 

ובנתיים…

עלי גפן ממולאים טבעוניים

מה שאני כן אגיד לכם על ניו יורק זה שלאכול בריא שם זו משימה לא פשוטה ובואו נגיד שאחרי הדואנט השלישי, התחלתי להתגעגע לאוכל ביתי. 

מהרגע שחזרתי (לפני יומיים) אני רק יושבת ואוכלת ירקות בלי סוף וכל מה שבא לי זה אוכל של אמא. 

אז התקשרתי לאמא!  

ביקשתי ממנה ללמד אותי את ה-מתכון שלה, שאני הכי אוהבת בעולם, לעלי גפן ממולאים, כמו שסבתא חנום היתה מכינה. 

אמא שלחה לי לווטסאפ צילום דף כתוב בכתב יד, כמו פעם, עם הוראות מדוייקות וטיפים וכל מה שצריך לדעת.

קפצתי למטבח ומכל זה מה קרה? 

אני זכיתי בארוחה נפלאה ואתם זכיתם במתכון מבית אמא וסבתא שלי!

שיהיה לכם סופ"ש מדהים ומלא בתיאבון. 

התגעגעתי!!! 🙂 

עלי גפן ממולאים טבעוניים

עלי גפן ממולאים טבעוניים


הכנות
20 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
שעה וחצי

מה צריך

עלים 

30 עלי גפן טריים או משומרים או קפואים 

 

(20 לעלים המגולגלים + 10 לתחתית ולכיסוי הסיר)

אורז (20 חתיכות)

1 כוס אורז (מלא או לבן, לא מבושל)

 

1/2 כוס שמן זית (מחולק לשני רבעים) 

 

1/4 כפית כורכום 

 

מלח פלפל על פי טעם 

 

חופן גדושה פטרוזליה וכוסברה קצוצים 

 

כמה עלי שמיר קצוצים

 

מה עושים

אורז

בקערה לערבב אורז, 1/4 כוס שמן ותבלינים

הכנה

לרפד תחתית של סיר עמוק ורחב בחמישה עלים (לבחור את העלים העבים והקשים יותר)

על משטח העבודה להניח עלה גפן כשהחלק המבריק יותר כלפי מעלה

להניח במרכז העלה כפית גדושה תערובת אורז ולגלגל טוב או לקפל למעויין כמו שאמא שלי מכינה 🙂

להניח צמודים מאוד בסיר כשהקפל כלפי מטה, אפשר לעשות 2-3 קומות אחד על השני

לשפוך מעל את 1/4 כוס השמן הנותרת ולכסות במים מעט מעל גובה העלים המגולגלים

לכסות בחמישה העלים הנותרים (לא מגולגלים)

לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל כשעה

מידי פעם לבוא לבדוק שלא נגמרו המים ולהוסיף במידת הצורך

להגיש חם או קר עם טחינה בצד

הערות והחלפות:

  • אם משתמשים בעלים טריים (בעונה) אמא ממליצה לקטוף את העלים הצעירים והרעננים ביותר
  • חשוב שהעלים יהיו ממש ממש צמודים אחד לשני כדי שהקפל לא יפתח
  • את שמן הזית אפשר להחליף בכל שמן אחר
  • אפשר להוסיף בזיליקום למי שאוהב וכמובן שלא חייב כוסברה למי שלא אוהב (מי אתם אנשים מוזרים?!)
  • אפשר להוסיף עוד תבלינים כמו כמון וכדומה



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים