בלי השוואות 🙂
היי חברים יקרים ואהובים.
היום אני משתפת אתכם במתכון עם סיפור קצר.
כשהייתי ילדה חברה הכי טובה שלי היתה מיכל, והמשפחה שלה היתה מדרום אפריקה.
הבית של מיכל היה לי כמו בית שני ודרך החברות שלנו נחשפתי לכל מיני מאכלים ובכלל מנהגים של דרום אפריקאים.
אחד הדברים שאמא של מיכל היתה מכינה הכי הרבה היה פאי רועים.
לא ממש הכרתי פאי רועים בשום מקום אחר חוץ מאצל אמא של מיכל.
כפי שאתם יודעים, אני הרי מעולם לא אכלתי בשר, או רציתי לאכול בשר, אז גם את פאי הרועים המדובר לא אכלתי מעולם.
אבל הוא השאיר בי תהייה, מה זה העניין הזה? כל מיני שכבות ומעל כל זה פירה? ואז לתנור? זה היה נשמע לי כל כך מוזר.
לפני כמה זמן הרגשתי שאני רוצה להכין אחד כזה, הפאי המוזר, עם השכבות והזכרונות מאמא של מיכל וכוכב יאיר.
היום הגיע היום.
אז הנה לפניכם מתכון לפאי רועים טבעוני וגם סגירת מעגל קטנה שלי עם עצמי 🙂
הכנות שכבה ראשונה- עדשים שחורות
דבר ראשון- העדשים במתכון צריכים להיות מבושלות.
זה בישול קצר של 20 דקות גג חצי שעה.
חשוב לוודא שלא נגמרים לכם המים לפני שנעדשים מתרככות ומוכנות.
אחרי הבישול תמדדו 1/2 2 כוסות.
ועכשיו, במחבת רחבה לטגן בצל גדול עד שמזהיב.
להוסיף 2 שיני שום ולערבב יחד דקה- שתיים.
להוסיף 1/2 2 כוסות עדשים שחורות מבושלות ולערבב טוב.
להוסיף:
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1 כפית רוזמרין או טימין
לזלוף מעל 1 כף חומץ בלסמי, לערבב ולכבות את האש.
להעביר לתבנית עגולה 26 ס”מ משומנת היטב.
בעזרת כף לדחוס ולהדק את העדשים לשכבה יציבה ומוצקה.
(בתמונה העדשים במחבת).
שכבה שניה- ערמונים
אני השתמשתי בשקיות ערמונים וואקום, אלו שיש בכל סופר, מוכנים לאכילה.
למתכון צריך 200 גרם שזה 2 שקיות.
את הערמונים לרסק דק דק דק.
לשמור חופן אחת בצד ואת השאר לפזר מעל העדשים ולהדק.
שכבה שלישית- פטריות צרובות
לפרוס דק דק 1 סלסלת פטריות שמפיניון.
להניח מחבת נונסטיק (חובה טפלון או נונסטיק לא נירוסטה) על אש גבוהה- ללא שמן.
להעביר את הפטריות למחבת החמה ולערבב תכופות עד שכל הפטריות צרובות וקריספיות.
להעביר לתבנית מעל שכבת הערמונים.
שכבה רביעית- פירה בטטה
את הבטטה לחתוך ולבשל במים רותחים עד להתרככות.
להדליק תנור על 180 מעלות.
למעוך את הבטטה המבושלת לפירה חלק ולהוסיף:
2 כפות שמן זית
3 כפות חלב סויה לא ממותק
3 כפות שמרי בירה (לא חובה אבל מאוד ממולץ)
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לערבב טוב, להעביר לתבנית מעל שכבת הפטריות וליישר.
אפשר לעשות צורות יפות עם מזלג סתם בשביל הפוזה 🙂
לקשט בחופן ערמונים ששמרנו ממקודם ומעט רוזמרין.
לזלוף מעל שמן זית.
שלב אחרון- אפייה
את הפאי להכניס לתנור ל 45-50 דקות.
לאפות עד שמופיעים סדקים ברחבי הפירה והצדדים מתכהים מעט.
אפשר לאפות את 5 הדקות האחרונות על גריל.
לאכול ולחייך
לתת לפאי לנוח לפחות 10 דקות לפני שחותכים.
סבלנות… לא לוותר על הזמן הזה. בנתיים אפשר לשטוף כלים 🙂
להגיש חם.
בתיאבון
אני חייבת לציין שלמרות שמעולם לא אכלתי פאי רועים לא טבעוני אני מאוד מרוצה מהתוצאות.
הרבה יותר נוח לי בלי השוואות.
וגם בינינו, אף פעם לא רציתי לאכול את הפאי המקורי של אמא של מיכל.
בשר מבחניתי בתור ילדה, מאז ומעולם ועד היום, היה חיה וכל ליבי רק ריחם עליה עד שלא יכולתי להכיל.
מקווה שתהנו מהמתכון.
אוהבת אתכם.