היי לכולם!
זוכרים שסיפרתי לכם שאני ונטלי הכנו לכם 2 מתכונים טבעוניים מדהימים ביחד?
אז הראשון כידוע היה הקראמבל ענבים המטורף.
והשני כאן לפניכם חברים, הוא פאי שוקולד ודובדבנים שאני לא יודעת מה הוא יותר, יפה או טעים.
בבוקר כשקבענו אני ונטלי לצלם הלכתי לסופר לקנות מצרכים. אמרנו שנלך על פירות אבל לא ידענו איזה.
נטלי כך התברר לי, חולת דובדבנים משוגעת ואני, כך התברר לנטלי, אלרגית לדובדבנים. שילוב מנצח… ?
החלטנו להכין פאי שוקולד בקישוט דובדבנים כך שמי שרוצה לאכול את כל הדובדבנים יוכל, ומי שאלרגי (נגיד, אני) יוכל לאכול רק את השוקולד. נהדר!
וזה מה שקרה. יצא לנו פאי יפייפה, מרשים, מפנק ושוקולדי להפליא.
אני בטוחה שתהנו…
הכנות שלב ראשון- תחתית
במעבד מזון להניח:
1/2 2 כוסות תערובת אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים
4 כפות ממרח תמרים
50 גר שוקולד מריר שבור גס
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס שיבולת שועל
קורט מלח
לעבד לתערובת אחידה לחלוטין.
להעביר לתבנית 22-24 ס"מ משומנת היטב.
לרפד לתחתית ולדפנות ולהכניס למקרר.
הכנות שלב שני- מילוי
בסיר קטן להמיס יחד:
150 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס קרם קוקוס קשה
להוציא את התבנית מהמקרר ולהעביר את המילוי לתבנית.
שלב שלישי- סבלנות…
להחזיר את התבנית למקרר ולתת לה לשבת שם לפחות שעתיים להתייצבות.
לאחר שעתיים ורק לפני הגשה, להוציא את התבנית ולקשט בערימת דובדבנים טריים.
שלב אחרון- הגשה
אם השתמשתם בתבנית נשלפת אז בעדינות להוציא את העוגה מהתבנית.
אם לא, אז להגיש בתוך התבנית.
לחתוך לפרוסות ולהגיש מיד.
מדהים
אני ממש ממש אוהבת את העוגה הזו.
פחות בגלל השוקולד כי אתם יודעים הריי שאני לא חובבת גדולה, אלא יותר בגלל הפשטות.
כל כך קל להכין והיא כל כך מרשימה ועשירה שזה פשוט מדהים.
תהנו וד"ש מעוגיו.נט ?