לשחות בגבינות טבעוניות
לא הצלחתי למצוא שם מדוייק יותר… זה השם הכי קרוב למתכון הזה שאני יכולה לחשוב עליו 😉 אם יש לכם רעיונות אחרים אני אשמח…
המתכון הזה הוא בהשראת וידיאו של טייסטי המדהימים (והכה לא טבעונים) הם מידי פעם מפציצים עם איזה וידיאו משוגע שאני ישר שומרת וכל היום זוממת איך אני אטבען אותו לאלתר.
לפני כמה זמן ראיתי וידיאו שהם העלו לעמוד שלהם בפייסבוק של מין פרח ענקי של לחמניות ובאמצע מין בריכת גבינות, תרד וארטישוק.
חוץ מזה שזה לא טבעוני זה היה נראה מושלם.
יש לציין שטייסטי 'מרמים' אבל וכמעט תמיד משתמשים בכל מיני בצקים קנויים שכאלו ואני כידוע ממש ממש לא. אם כבר מתכון אז הכל (כמעט) מאפס.
אז בגלל שעוד רגע שבועות הרגיש לי זמן טוב לשקוד על טבעון המתכון החמוד של טייסטי.
האמת היא, שלא קראתי בכלל את המתכון המקורי, רק ראיתי את הצורה החמודה של ההגשה ואת כמות הגבינות וזה הספיק לי כדי להתחיל לרוץ לבד.
התוצאה- פונדו על חלל אפוי בתנור עם לחמניות מחיטה מלאה מסביב ובריכת גבינות במרכז:
מי מפחד משמרים?! אני.
דבר ראשון שצריך לעשות זה להתפיח בצק.
למי שמפחד משמרים אני חייבת להגיד, שוב, שעד לפני 3 חודשים גם לי היתה פוביית שמרים רצינית שמנעה ממני להכין כל כך הרבה דברים טעימים. מאז שהתגברתי על הפובייה (פשוט לא היתה ברירה כשיש בלוג) אני מרגישה שנפתח בפני עולם שלם ומטורף שאני לא מאמינה שפעם בחרתי לא להנות ממנו.
אז למי שמפחד- קפצו למים (או לבריכת הגבינות הזו)- זה שווה את זה!
בקערה עמוקה להניח כוס ושליש מכמות הקמחים, סוכר, שמרים ומלח ולערבב.
בסיר קטן לחמם מים, חלב סויה ושמן קוקוס- חשוב מאוד לא להרתיח- הטמפרטורה צריכה להיות חמימה בלבד!
להעביר את הנוזלים לקערת הקמח ולערבב בעזרת מזלג.
להוסיף עוד 1/3 קמח ולערבב, להוסיף את שאר הקמח וללוש כמה דקות לגוש גמיש.
להניח בקערה ולכסות ל 10 דקות.
כדורים בדרך ללחמניות
לאחר עשר דקות (אתם תראו שהבצק כבר התחיל לתפוח) להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח.
לחלק לעשרה חלקים שווים ומכל חתיכה לכדרר כדור.
להניח את הכדורים בתבנית אפייה 24-26 ס"מ משומנת מעט. חשוב להניח את הכדורים ברווחים.
קחו בחשבון שהם הולכים לתפוח להם בחצי שעה הקרובה.
לכסות ולהניח במקום חמים ל 30-45 דקות עד שהכדורים מכפילים את גודלם.
גבינה טבעונית נמסה ונימוחה
בנתיים נכין את הגבינה.
בסיר קטן להביא לרתיחה קשיו וצנוברים. להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד רבע שעה לערך.
לאחר רבע שעה להעביר לבלנדר עם 2 כוסות מים רותחים ממי בישול של הקשיו והצנוברים.
להוסיף 1/2 כוס קמח טפיוקה + 1 כף, 3 כפות שמרי בירה, 2 כפיות מיסו לבן (אפשר בלי אבל חבל כי זה מוסיף מלא), חצי כפית מלח, 1/2 כפית שום גבישי, 1/2 כפית אבקת בצל, 2 כפיות חומץ.
לעבד במהירות גבוהה 2-3 דקות עד שהתערובת חלקה לחלוטין.
את התערובת להעביר לסיר ולבשל תוך כדי ערבוב תמידי 7-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומתגבשת.
להוריד מהאש ולהניח בצד.
בנתיים לחתוך לחתיכות קטנות עגבניות מיובשות וזיתי קלמנטה.
להעביר את הגבינה, את העגבניות המיובשות ואת הזיתים לקערה ולערבב טוב.
שמרים זה מדהים!
זוכרים את הכדורים…?
אז הנה הם אחרי 45 דקות- בום!
אוקי, אז עכשיו אחרי שהכדורים כבר נראים יותר כמו לחמניות-
להעביר את הגבינה למרכז בין כל הלחמניות החמודות.
ליישר ולהדק.
את הלחמניות למשוך בשמן זית מעורבב בקורט כורכום (רק בשביל הצבע…)
את הגבינה אני ממליצה לקשט בשמרי בירה ומעליהם לזלוף שמן זית.
זה נותן אפקט מקסים באפייה שגם נראה וגם נותן טעם של גבינת פרמז'ן מגורדת.
לאפות על 180 מעלות כ 25 דקות עד שהלחמניות זהובות ויפות.
ו… לזלול!
ועכשיו לחלק הכייפי-
בזהירות (כי התבנית חמה) לתלוש לחמניה חמה וטריה מטבעת הלחמניות.
לטבול בבריכת הגבינה שבמרכז התבנית ולחייך חיוך רחב.
תראו את הגבינה המשגעת הזו!
זה כל כך טעים, חם, נמס, גבינתי להפליא ומושחת לחלוטין.
ממליצה בחום (תרתי משמע) להגיש מיד וכמה שיותר חם יותר טוב.
למרות שזה גם טעים כמה שעות אחר כך. 🙂
יאמי! הלוואי והייתם יכולים להריח דרך התמונה, פשוט ריח מדהים של בצק פריך, גבינות וזיתים.
תהנו, אני הלכתי להשמין, ביי.
🙂