ידידו הטוב של האדם- הבצק 😉
היי כולם! מה נשמע?
אז נכון שאומרים שכלב הוא ידידו הטוב של האדם? אני מסתייגת.
דבר ראשון למי שאומר את זה כנראה לא היה חתול ודבר שני ידידו הטוב של האדם הוא ממש לא הכלב, הוא הבצק!
זה כל כך לא נכון… אני יודעת, אני יודעת. בצק הוא בכלל לא ידיד, הוא בקושי שלום שלום אבל מה לעשות שזה כזה טעים?!
ובדיוק בגלל זה אני כמעט בכלל לא אוכלת לחם, אחרת זה פשוט כל מה שאני רוצה לאכול.
אבל ישנם סוגי לחמים ובצקים שבשבילם שווה לחרוג ממנהגים…
אולה פוקצ'ה
בתוך ממלכת הבצק יש כמובן הירככיה.
לא לכל בצק מגיע להחשב כידידו הטוב של האדם.
אצלי יש כמה בצקים שמתחרים על התואר הנכסף: בייגלה עגול ענקי עם סומסום, קוראסון, לחמניה חמה ישר מהתנור וכמובן- הפוקצ'ה. אוי הפוקצ'ה.
כמה אני אוהבת את הלחם השמנמן הזה, הרך והספוגי, מלא בשמן זית ומלח גס. יאמי.
הכנות שלב ראשון- שמרים ולישה
אוקי. אוהבי הלחם יודעים בוודאי שאין קיצורי דרך. כדי להכין לחם תפוח ומפנק צריך להשתמש בשמרים.
אני כבר הרבה אחרי הפוביה שלי משמרים ואני ממש ממליצה לכל מי שעדיין מפחד משמרים פשוט לקפוץ למים ופשוט לנסות.
לא תתחרטו וזה בכלל לא כזה מפחיד וקשה.
אז בקערית קטנה לערבב 1/4 2 כפיות שמרים יבשים עם 1/3 מים חמימים.
בקערה עמוקה לערבב בעזרת טורף או מזלג 1/2 כפית 1/2 2 כוסות קמח לבן ו 1/2 1 כוסות קמח מלא.
להעביר את תערובת השמרים לקמחים, להוסיף 1/2 1 כפות שמן זית ולערבב טוב.
להוציא מהקערה, לקמח ידיים ולהתחיל ללוש. עכשיו חברים- לא להתייאש! זה חשוב מאוד ללוש לפחות 10 דקות.
הבצק צריך להיות גמיש מאוד ואלסטי.
שלב שני- התפחות וקסמים
מה העניין עם שמרים, אחרי שמתגברים על הפחד שהם לא 'יעבדו', שכשהם עובדים זה פשוט קסם!
אז, אחרי שלשתם ולשלתם 10 דקות בלי להפסיק, הגיע הזמן לנוח. לא אתם… השמרים.
הניחו את הבצק בקערה מקומחת וכסו במגבת. ספרו 45 דקות ובום- הפתעה- הבצק ענקי 🙂
את הבצק רדדו בעזרת הידיים על תבנית עליה פיזרתם 2-3 כפות פולנטה או קמח תירס.
הכמות של הבצק תספיק ל 2 תבניות מלבניות 30 ס"מ.
מעל הבצק המרודד לשפוך 1-2 כפות שמן זית.
בעזרת קצות האצבעות לעשות מעין בורות ברחבי הבצק בצורה הזו:
שלב שלישי- תוספות
על הפוקצ'ה בשלב הזה אתם יכולים לפזר תוספות כאהבת נפשכם.
אני בחרתי בזיתי קלמנטה, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות.
את התוספות יש לפזר בצורה שווה ברחבי הבצק.
מעל לפזר- מלח גס, רוזמרין, פלפל גרוס, שום גבישי ומעט שבבי צ'ילי למי שאוהב.
את הפוקצ'ה לכסות במגבת לעוד 45 דקות.
שלב אחרון- אפייה
לאחר 45 להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
לאפות 20-25 דקות עד שהפוקצ'ה יציבה בשוליים ומעט שחומה בפינות.
הגשה
עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא לחכות כמה דקות.
אחרי כמה דקות אפשר להוציא את הפוקצ'ה מהתבנית ולחתוך לקוביות.
פינוק
הכינו לכם סלט עלים ירוקים, מלאו קערית בבלסמי ושמן זית.
ועכשיו תשבו לכם להתענג על הטעמים המשובחים של פוקצ'ה שמנמנה, חמה ומוצלחת 🙂