פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי טבעוני


עיר השמש העולה

עם כותרת כמו פטריות שיטאקי יפניות בטמפורה בהחלט יהיה הגיוני לצפות שהפוסט הנוכחי יכלול סיפור כזה או אחר על יפן, אך למרות שבהחלט יש לי לא מעט סיפורים על יפן דווקא הפעם אני אספר סיפור על… לונדון (כן כן מי היה מאמין.. אבל מה לעשות נו)
כשגרתי בלונדון גיליתי יום אחד רשת קטנה של סושיות שהפכה במהרה להיות האחת והיחידה בשבילי בעיר בה יש מבחר עצום של סושיות… מסושיות מתמחות שכאלו שהם העתק מושלם של טוקיו וכל הטבחים שם יפנים ועד ל'חביבי סושי' שכשמו כן הוא- הסושי של חביבי שהוא אחד הבחורים הפחות יפניים שכנראה גרים בלונדון אבל וואלה הוא מכין סושי כשר על פי חוקי האיסלם (דרך אגב למרות שזה נשמע קצת כמו בדיחה, חביבי סושי זו אשכרה רשת בלונדון- מתה על העיר הזו!)
בכל אופן הסושי המשובח שמצאתי (Feng Sushi) היה מתאים לי בול- לא יותר מידי פלצני, לא יותר מידי יקר, שניים שלושה סניפים במיקומים מנצחים בעיר, משלוחים לכל איזור כמעט והכי חשוב מבחר צמחוני מגוון ביותר.

פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי טבעוני

לפעמים המאקי הוא רק תירוץ

בפעם השניה או השלישית שאכלתי שם ניסיתי רול מאקי שהכותרת שלו היתה- פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי.
אני לא יכולה להתחיל לתאר לכם את האושר הזה, באמת. פשוט אין מילים.
זו המנת סושי היפנית הכי טעימה שאכלתי בחיים שלי, בהליכה. פשוט מדהים.
מהפעם הראשונה שאכלתי את הסושי פטריות, שאר הרולים הפכו להיות רק תפאורה לגולת הכותרת ותפקידם העיקרי היה לרווח בין ביס לביס מהרול המשובח הזה.
לפני כמה שבועות ממש אחרי שחזרנו לארץ, חשבתי על הפטריות המעולות האלו והתחיל להתגנב לו חשק שמהר הפך לרעיון שאחר כך התפתח למתכון. היה בא לי את הסושי הזה ממש ואז חשבתי לעצמי…
במקום להכין את הסושי כולו למה לא לגשת ישר למה שמעניין פה באמת? הפטריות בטמפורה! שינסתי מותניים ויצאתי למשימה- הכנת מנה עיקרית יפנית מסורתית עם פטריות בטמפורה מטוגנות ורוטב טריאקי תוצרת בית.

הכנות

אז יאללה בואו נכין- כדי שנוכל לאכול את הפטריות ישר כשהן מוכנות ובשיא הקרנצ'יות, נכין קודם כל את שאר הדברים כדי שהכל יהיה מוכן לקראת הפטריות.
אורז- תבחרו לכם סוג אורז שאתם אוהבים ותכינו על פי הוראות ההכנה ועל פי הכמות שמתחשקת לכם.
אני הכנתי אורז סושי קצת דביק כי זה הסתדר לי טוב עם הרעיון המקורי, אבל תכינו באמת איזה אורז שבא לכם או שיש לכם במזווה, גם ככה האורז זה סתם כדי להרגיש שזו ארוחה מסודרת ולא שאשכרה אכלתי מיליון פטריות מטוגנות לארוחת צהריים 🙂

1. רוטב טריאקי

בזמן שהאורז מתבשל לו אפשר להכין את רוטב הטריאקי:

בסיר רוטב קטן להביא לרתיחה רוטב סויה, סוכר חום, שום וכוס מים אחת ולהנמיך את האש.
בקערית קטנה לערבב טוב 1 כפית קורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים עד שנעלמים כל הגושים.
להוסיף לסיר ולערבב על אש בינונית 4-5 דקות עד שהתערובת סמיכה ואחידה.
להעביר לקערית ולתת לרוטב להצטנן מעט עד שהאורז והפטריות מוכנים.

2. ציפויים 

ונמשיך לאחד משיעורי היצירה האיכותיים ביותר שמופיעים בבלוג עד היום:
את הפטריות לחתוך לפרוסות עבות, במתכון שמתי 3 פטריות אבל אתם יכולים להכין כמה שאתם צריכים או רוצים תלוי בכמה אנשים אוכלים אתכם רק קחו בחשבון שאולי תצטרכו עוד קצת מכל דבר לציפוי.
עכשיו, להכין שלוש צלחות:

 קורנפלור

מעדן סויה

פירורי פאנקו

פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי טבעוני


לטבול כל פרוסה בקורנפלור עד שהפרוסה מכוסה לחלוטין.
בהתחלה הקורנפלור לא ידבק- לא רק שהוא לא ידבק זה יראה חסר סיכוי לחלוטין שהוא אי פעם הולך להדבק.
סמכו עליי- להמשיך לנסות זה יקרה פתאום אחרי איזה חצי דקה של עקשנות…

אחרי שהקורנפלור החליט לשתף פעולה, להעביר את הפרוסה לצלחת המעדן ולכסות במעדן.
שלב אחרון- 
להעביר לצלחת פירורי פאנקו ולכסות בפירורים מכל הכיוונים.

טיגונים

להביא לרתיחה 2-3 כפות שמן במחבת רחבה ועמוקה, להנמיך את האש לאש בינונית ולהניח בעדינות כל פרוסה במחבת.
אחרי בערך דקה להפוך צד, אני אפילו העמדתי אותן על הראש כדי שהן יהיו זהובות ממש מכל הכיוונים.
כשזהוב מספיק לטעמכם להוציא פטריה אחת מהשמן לחתוך ולטעום כדי להיות בטוחים שהפטריות רכות ומבושלות מבפנים.
אם כן 
להעביר את הפרוסות לצלחת עם נייר סופג ולפזר מעל מעט מלח.


פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי טבעוני

קריספיות מושלמת בדרך אליכם

להגשה, לשים כמה כפות אורז על צלחת רחבה, להניח מעל כמה פרוסות של פטריות ולזלוף מעל הכל רוטב טריאקי בנדיבות.
בתאבון ואני מקווה שתהנו מכל ביס.
אם אתם בלונדון איזה יום, לכו תטעמו את המקורי. שהוא לא באמת המקורי, המקורי הוא תכלס ביפן, אבל לונדון זה יותר קרוב 😉 

פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי טבעוני

פטריות בטמפורה ורוטב טריאקי טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

רוטב טריאקי

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס סוכר חום

1 כפית קורנפלור

1 שן שום כתושה

1/4 1 כוס מים

פטריות

3 פטריות פורטובולו גדולות

1 גביע מעדן סויה לא ממותק (או כמה כפות טחינה מדוללת/ קמח חומוס מדולל במים)

2 כוסות פירורי פאנקו

1/4 כוס קורנפלור

2-3 כפות שמן

קורט מלח

הגשה

1 כוס אורז סושי (או כל אורז אחר)

מה עושים

רוטב טריאקי

בסיר רוטב קטן להביא לרתיחה רוטב סויה, סוכר חום, שום וכוס מים אחת

בקערית קטנה לערבב קורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים עד שנעלמים כל הגושים

להוסיף לסיר ולערבב על אש בינונית 4-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה

להוריד מהאש ולהעביר לקערית

פטריות

לחתוך את הפטריות לפרוסות עבות

לטבול כל פרוסה בקורנפלור (תנסו עד שנדבק מכל כיוון- זה ידבק בסוף)

לכסות במעדן ואז בפירורי פאנקו

להביא לרתיחה 2-3 כפות שמן במחבת רחבה, להנמיך את האש לאש בינונית

להניח בעדינות כל פרוסה ולטגן מכל הצדדים עד שהפרוסות זהובות

להוציא, לטעום ולוודא שהפטריות רכות מבפנים

להעביר לצלחת עם נייר סופג ולפזר מעל מעט מלח

הגשה

להניח כמה כפות אורז על צלחת

להניח מעל פטריות

לזלוף מעל רוטב טריאקי בנדיבות ולהגיש מיד



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים