פנקייק טבעוני מדהים בחמש דקות הכנה

9 לאוקטובר, 2016

דלג למתכון פנקייק טבעוני

ברוך הבא קיאנו 🙂

היי חברים. בוקר נהדר לכולכם. איך עבר החג וזה?
אצלי היה מזה כיף! היינו אצל ההורים שלי וכולנו נשארנו לישון והיתה אחלה מסיבת פיג'מות. בשתיים בלילה עוד עשינו צחוקים עם אחותי ונמרוד ולא הפסקנו לדבר.
יום אחר כך נסענו לטיול בנגב והיה מדהים. מאז שחזרנו לארץ עוד לא הספקתי לבקר במדבר (המקום האהוב עליי בעולם). ככול שהדרמנו ככה התרגשתי יותר ויותר. היה טיול מופלא והגענו חזרה הביתה מלאים ושמחים.
ביום שלישי נסענו עם חברים לחוף הבונים ובערב הגיע עלינו לאחר שניצל מכביש מהיר, גור חתולים מהמם ביופיו ועכשיו יש לנו חתלתול. הוא מהמם וחמוד כל כך ושמו בעולם- קיאנו.
אז זה היה החג שלי, באמת היה מיוחד ומלא הרפתקאות.

 

פנקייק טבעוני

בוקר טוב

אבל מה? כל ההרפתקאות האלו כמובן היו כרוכות באכילה אינסופית של אוכל מבושל וממלא ביותר.
ולכן ביליתי את היומיים שאחרי החג בלהטביע את עצמי בסלטי ירקות, עלים וכל דבר קל אחר שרק יכולתי לחשוב עליו.
אבל אז עברו יומיים וביום שישי קמתי בבוקר וכל מה שרציתי זה פנקייק- כמה שיותר שמנמן, גדול ומלא במייפל ככה יותר טוב!
חיפוש קצר בגוגל הביא אותי להבין שלאכול פנקייק בחוץ, אפילו בבירת הטבעונים תל אביב, זה עסק לא פשוט ונאלצתי לוותר.
באופן מפתיע (לא…) קמתי בשבת בבוקר ונחשו מה? כן, עדיין רציתי פנקייק.
טוב נו- הפשלתי שרוולים וזה מה שקרה 🙂

 

פנקייק טבעוני

כמה טיפים חשובים לאווריריות מושלמת

מכירים את זה שיומיים בא לכם משהו ממש ואז אתם משיגים את זה? איזה טעים הביס הראשון נכון? יאמי יאמי…
רוצים גם? יאללה בואו נכין. זה כל כך פשוט!

אוקי, כמה דברים שכדאי מאוד להקפיד עליהם אם חשקה נפשכם בפנקייק שמנמן ויפה-

1. לנפות את הקמח. במיוחד ובמיוחד אם אתם משתמשים בקמח מלא/ כוסמין/ שיפון וכדומה. גם את הקמח הלבן אני מאוד ממליצה להעביר דרך מסננת רשת דקה כדי ליצור אווריריות.

2. להשתמש בסודה (מים מוגזים) במקום מים. ההסבר די ברור- בועות רבותיי, בועות!

3. הגושים הקטנים הם חברים- לא להלחם בהם! או במילים אחרות- לא לערבב את הבלילה יתר על המידה… חשוב מאוד לשמירת האווריריות.

 

פנקייק טבעוני

שלב ראשון

אוקי עוד חמש דקות יש לכם כזה על הצלחת!
בקערה עמוקה לערבב 2 כוסות קמח (מזכירה- לנפות), 3 כפיות אבקת אפייה (זה הרבה כן…) 1/2 כפית מלח ו2-3 כפות אבקת סוכר חום (אפשר גם סוכר רגיל ולא אבקה).
בקערה נוספת לערבב 1/3 1 כוסות חלב סויה, 1/2 כוס סודה, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות שמן קוקוס (או קנולה).
להעביר רטובים ליבשים ולערבב רק עד שהתערובת אחידה אבל עדיין יש גושים קטנים.

 

פנקייק טבעוני

שלב שני + טיפ חשוב לפנקייק שמן

על אש בינונית לשמן בשמן קוקוס מחבת נונסטיק קטנה ולהעביר מצקת של בלילה למחבת.

טיפ- אם אין לכם טבעת כזו של פנקייקים (לי אין לדוגמא) עדיין אפשר להכין פנקייקים שמנים וגבוהים-
אחרי שהעברתם את המצקת למחבת תנו לקצוות להתקשות לחלוטין ואז תעבירו למרכז הפנקייק עוד קצת בלילה.
בגלל שהקצוות כבר קשים הבלילה תשמר ולא תגלוש, בתנאי שלא הזגמתם עם הכמות…
חכו דקה ואז תהפכו בעדינות.
אם הבלילה קצת נמרחת ואתם רוצים עיגול מושלם תדחפו אותה לחזרה לכיוון הפנקייק בעזרת המרית.

 

פנקייק טבעוני

 שלב שלישי ואחרון

את הפנקייקים להניח אחד על השני בצלחת.
וכמובן מעל לשפוך הכי הרבה סירופ מייפל שאתם חושבים שאתם מסוגלים לאכול (הרבה).

 

פנקייק טבעוני

תוספות

אני אישית אוהבת את הפנקייק שלי רק עם מייפל.
אבל, אנחנו הזמנו חברים לבוא לטרוף איתנו את השלל ועל השולחן שמנו גם- חמאת בוטנים, ריבת תות, סילאן, טחינה שוקולד, שביבי קוקוס, אגוזים, בננה ואננס…
לא נסחפנו בכלל כן…
ככה שאתם יכולים לתת לדימיון שלכם להשתולל פה עם התוספות.

 

פנקייק טבעוני

ביס אחד שווה אלף תמונות באינסטגרם

ועכשיו כל מה שנשאר לעשות, זה לאכול.
התמונות לא יכולות להעביר את ה fluffiness והשלמות של הפנקייק.
כל ביס יותר טעים מהשני, באמת יצא מוצלח ברמות.

 

פנקייק טבעוני

נשנושים בין החגים

אז זה היה הנשנוש שלי לבין החגים.
חייבת להגיד שבהחלט זה סגר לי פינה. אני מקווה שגם לכם זה יסגור את פינת ה 'בא לי פנקייק טבעוני לארוחת בוקר שיהיה על הצלחת שלי עוד חמש דקות גג'. יש פינה כזו, באמת 🙂
שיהיה בתיאבון!

 

פנקייק טבעוני

share on whatsapp

פנקייק טבעוני מדהים בחמש דקות הכנה

הכנות

5 דקות

בישולים

5 דקות

מתי מוכן?

10 דקות

מה צריך?

יבשים (10 פנקייקים)

2 כוסות קמח (אפשר מלא/ כוסמין) *

3 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2-3 כפות אבקת סוכר לבן/ חום (אפשר גם סוכר רגיל ולא אבקה)

רטובים

1/3 1 כוסות חלב סויה

1/2 כוס מים מוגזים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן קוקוס (או קנולה) + עוד קצת לטיגון

 

 

*אם ממירים לקמח מלא/ כוסמין יכול להיות שתצטרכו עוד טיפה נוזלים- שימו לב!

מה עושים?

אל קערה עמוקה לנפות את הקמח דרך מסננת רשת דקה

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב

בעקרה נוספת לערבב רטובים

להעביר רטובים ליבשים ולערבב קצת- רק עד שאחיד אבל עדיין יש גושים קטנים

לחמם במחבת נונסטיק על אש בינונית מעט שמן קוקוס ולהעביר חצי מצקת של בלילה למחבת

(טיפ קצר לפנקייק עגול וגבוה מפורט בגוף הפוסט תחת- טיפ חשוב לפנקייק שמן)

להפוך כשהשוליים יציבים ובועות מופיעות ברחבי הפנקייק, לטגן צד שני דקה שתיים

תוספות

להעביר לצלחת ולהוסיף מעל איזו תוספות שתרצו:

מייפל, חמאת בוטנים, ריבת תות, סילאן, שוקולד, שביבי קוקוס, אגוזים, בננה, אננס, כל התשובות נכונות 🙂

 

  • מוריה

    הי 🌸
    האם לדעתך ניתן להשתמש בקמח לא גלוטן ?

  • מוריה

    הי 🌸
    האם אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן ?

    • Tivoneat

      היי מוריה!
      לא ניסיתי בעצמי אבל היו שניסו ואמרו שהצליח להם. אני מניחה שזה תלוי בסוג הקמח.
      אם ניסית אשמח לדיווחים 🙂

  • ליאורה

    מכינה עכשיו!! תודה עלייך 😘
    אלה: האם אפשר לשמור במקרר חלק מהתערובת?

    • Tivoneat

      היי תודה!
      ממש עדיף שלא כי הבועות יעלמו וזה החלק הכי חשוב!:)

  • היי
    האם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב אורז? והאם יש תחליף למים המוגזים? (למשל אבקת סודה)? תודה!

    • Tivoneat

      היי אירית! אפשר להחליף בחלב אורז אבל ממליצה יותר על חלב שיבולת שועל במקום סויה. את הסודה אפשר להחליף במים אבל הטקסטורה תהיה דחוסה יותר… 😊

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat