GIFT CARD התחבר/י

פסטו פיסטוקים טבעוני


תמיד במתכונים לפסטו אומרים שניתן להחליף את הצנוברים באגוזי מלך או בכל אגוז אחר, אבל לא קורה הרבה באמת שמחליפים את הצנובר ב'כל אגוז אחר'.. החלטתי להרים את הכפפה ולעשות פסטו עם באמת אגוז אחר והלכתי רחוק- פיסטוק.
האמת היא שהרעיון הראשון שלי היה לפרסם בבלוג מתכון לחמאת פיסטוק שזה טעים מאוד וקל להכנה אבל הרגיש לי קצת רגיל, וכשחשבתי על פסטו זה גם הרגיש לי קצת רגיל ולכן (ולמי שכבר מכיר אותי פה השורה הבאה היא די ברורה) עירבבתי את שני הרעיונות לרעיון אחד!
התוצאה (עם השם ההכי לא מקורי בעולם) – פסטו פיסטוקים!
מתכונים עם מעט מרכיבים זה כיף, גם לא צריך לטרוח הרבה, גם אפשר להיות ספונטני וגם יש הרבה פחות מקום לטעויות. מתכונים שהם כמו שהם- טבעונים, זה גם כיף. לא צריך להחליף, לא צריך לשנות, לא צריך לחשוש מהתוצאה. מושלם.
אז זה בהחלט מתכון עם מעט מרכיבים הייתי אומרת אפילו שאפשר להגיד שני מרכיבים עיקריים. נחשו מה הם? כן.. פיסטוקים ובזיליקום
באמת שלא צריך הרבה יותר מזה
פסטו פיסטוקיםבאופן אישי אני לא ממש אוהבת בזיליקום… זאת אומרת אם יהיו עלי בזיליקום על הפיצה (הטבעונית!) אני אוציא אותם ואם שמים בזיליקום טרי בסלט זה פחות או יותר ביאס לי את הסלט… העובדה הזו גורמת לכך שאני מאוד פיקי בכל הנוגע לפסטו, זה חייב להיות פסטו ממש אבל ממש טעים כדי שאני אבחר אותו על פני ממרח עגבניות מיובשות (לא יודעת למה זה תמיד אחד מול השני… מה הקשר בכלל בין השניים?!)
לכן במתכון הזה בחרתי שהרכיב הדומיננטי יהיה דווקא הפיסטוק ולא הבזיליקום. העובדה שיש יותר פיסטוק מאשר בזיליקום הופכת את הפסטו למאוד סמיך וחמאתי, אני ממש אהבתי את המרקם, אתם יכולים לשחק עם הכמויות על פי טעמכם כמובן
פסטו פיסטוקיםאת ההכנה נחלק לשני שלבים ונתחיל בפיסטוקים.
את כוס הפיסטוקים להניח במעבד מזון (ממליצה להשתמש בקערה הקטנה של המעבד אחרת הפיסטוקים סתם יעופו להם לכל עבר בתוך הקערה לנצח נצחים)
בפולסים לטחון את הפיסטוקים המלח והשום לחתיכות קטנות מאוד על גבול האבקה, זה יקח קצת זמן אל תתיאשו, פולס פולס פולס ובסוף זה יקרה
פסטו פיסטוקיםלרוקן לקערית ולמלא את המעבד (עדיין הקטן) בבזיליקום ולימון סחוט טרי, הלימון עשוי לגרום לבזיליקום מעט להשחיר זה לא פוגם בטעם ולא נראה לעין לאחר שהפסטו מוכן אז אין מה לדאוג, עסקים כרגיל
פסטו פיסטוקיםלאחר שהבזיליקום טחון דק דק אפשר להוסיף חזרה את הפיסטוקים ויחד איתם להוסיף גם את שמן הזית.
ועכשיו לטחון הכל ביחד בפולסים, גם זה יקח קצת זמן, משהו כמו חמש דקות עד שתגיעו לטקסטורה הרצויה, תתנו לזה זמן, תעצרו מידי פעם לגרד את הדפנות ולערבב כך שלא ישארו חתיכות גדולות והתערובת תהיה חלקה ואחידה
פסטו פיסטוקיםלאחר שהגעתם לטקסטורה הרצויה (טקסטורת פסטו סמיך וחמאתי) לטעום ולהוסיף מלח אם יש צורך.
את הפסטו להעביר לכלי זכוכית, לזלוף מעל מעט שמן זית לסגור טוב ולשמור במקרר. יחזיק 5-6 ימים בקרור בלי בעיה
נ.ב… אם אין לכם פיסטוקים אפשר להחליף את הפיסטוקים בכל אגוז אחר….. 😉

פסטו פיסטוקים טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 15 דקות

מה צריך

1 כוס פיסטוקים

1 כוס בזיליקום

2 שיני שום

1/4 וקצת כוס שמן זית

1 כפית מלח

מיץ מלימון 1 טרי

מה עושים

במעבד מזון בקערית הקטנה לטחון בפולסים את הפיסטוקים המלח והשום כ 4-5 דקות עד לקבלת חתיכות קטנות מאוד על גבול האבקה

לרוקן לקערית ולמלא את המעבד בבזיליקום ולימון סחוט טרי, הלימון עשוי לגרום לבזיליקום מעט להשחיר זה נורמלי ובסדר

לטחון את הבזיליקום דק

להוסיף חזרה את הפיסטוקים ואת שמן הזית ולטחון ביחד בפולסים כחמש דקות, מידי פעם לגרד את הדפנות ולערבב כך שלא ישארו חתיכות גדולות והתערובת תהיה חלקה ואחידה

להעביר לכלי זכוכית, לזלוף מעל מעט שמן זית לסגור טוב ולשמור במקרר. יחזיק 5-6 ימים בקרור



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים