פרחי לזניה טבעונית


2000 לייקים?! ואו

השבוע מגיע לכם פרחים. העמוד של TivonEat הגיע השבוע ל 2000 לייקים.
זה היה מרגש לראות את המספר עולה ועובר את ה 2000, ולא מתוך אגו (רק קצת…) אלא מהמקום שבי ששמח על כך שכל כך הרבה אנשים מתעניינים בטבעונות, מכינים אוכל טבעוני ורוצים ללמוד ולדעת עוד.
זה משמח אותי שיש לי חלק פעיל בקהילה הזו, שאני יכולה לעזור, שאני יכולה ללמד וללמוד, שרבים מכם נהנים ממה שיש לי להגיד.
אז למרות שהדבר ההגיוני לעשות היה להכין לכם עוגה, כי זה מה שמקובל להכין לחגיגות, לי דווקא היה מתחשק ללת לכם פרחים.
אבל איזה פרחים…? שוב, ההגיון היה ללכת על מתוק, אבל נו… מתוק זה מה שצפוי, הכיוון שהכי קל היה ללכת אליו.
נגיד בטח לא חשבתם שאני אכין לכם פרחי לזניה טבעונית, נכון? אז דווקא כן 🙂
 
פרחי לזניה טבעונית

הכנות שלב א'- רוטב עגבניות

במחבת לטגן בצל אחד קצוץ עד שמזהיב.
את העגבניות (אפשר להשתמש ב4-5 עגבניות קלופות קצוצות, או קופסא אחת של עגבניות קצוצות) להוסיף לבצל ולבשל יחד כמה דקות.
להוסיף 2 שיני שום קצוצות ולבשל יחד עוד כמה דקות.
להוסיף- מלח, פלפל גרוס, אורגנו מיובש ובזיליקום מיובש ולערבב טוב.
אם אתם משתמשים בעגבניות טריות אני ממליצה להוסיף כף גדושה רסק עגבניות.
את הרוטב להוריד מהאש ולהניח בצד.
 
פרחי לזניה טבעונית

הכנות שלב ב'- רוטב בשמל טבעוני

לרוטב הבשמל המעולה לחמם על אש קטנה 3 כפות שמן קוקוס/זית, לשמן להוסיף בהדרגה (ממליצה דרך מסננת רשת דקה) 3 כפות קמח (אפשר מלא) לערבב טוב ללא הפסקה לפחות 3 דקות.
בהדרגה להוסיף חלב טבעוני לא ממותק תוך כדי ערבוב.
להוסיף מלח, פלפל גרוס וקורט של אגוז מוסקט ולערבב עד שהרוטב מסמיך.
להוריד מהאש.
 
פרחי לזניה טבעונית

הכנות שלב ג'- הפרחים

להרתיח סיר עמוק עם מים, מעט שמן זית ומלח. להוסיף את דפי הלזניה אחד אחד למים.
לבשל על אש בנינות ולהקפיד לערבב בעדינות ולהפריד את הדפים.
הם ירצו להתחבר אחד לשני… לבשל את הדפים רק עד שהם מתרככים מעט, לא יותר מ 8-10 דקות.
הדפים צריכים להיות מעט רכים ולא מוכנים לגמרי.
לאחר שהדפים רכים מספיק אפשר להעביר את הדפים דרך מסננת ולשטוף במים קרים.
10 דפי לזניה לגזור באמצע לשני ריבועים.
בכל ריבוע לגזור ארבע חתכים קטנים, אחד בכל צד של הריבוע בצורה הבאה:
 
פרחי לזניה טבעונית
 
את שני הדפים הנותרים לגזור ל 10 ריבועים קטנים (ממש לא חייב שזה יהיה ישר) ולהניח בצד.
לשמן 10 גומות של תבנית קאפקייק ולהניח ריבוע אחד בכל גומה.
לסדר את הריבוע כך שהחתכים עולים אחד על השני והריבוע יושב ישר בתוך הגומה.
 
פרחי לזניה טבעונית

הכנות שלב אחרון- מילויים

על הדף הראשון להניח כף רוטב עגבניות ומעל כף רוטב בשמל.
מעל הרטבים להניח עוד ריבוע של דף לזניה בצורת שתי וערב (כך שנוצרת צורת הפרח)
 
פרחי לזניה טבעונית

מעל להניח שוב כף רוטב עגבניות וכף רוטב בשמל. מעל להניח ריבוע קטן של דף לזניה.
להניח מעל רטבים שוב ולקשט בשמרי בירה ועלי אורגנו או בזיליקום טריים.
 
פרחי לזניה טבעונית

להכניס לתנור על 180 מעלות.
לאפות 35-40 דקות עד ששולי הפרחים מזהיבים ומתקשים.
 
פרחי לזניה טבעונית

להלן- פרחי לזניה טבעונית

לתת לפרחים להתקרר ולהתייצב מעט בתוך התבנית ורק אז להוציא ולהגיש.
אפשר לשמור בתבנית כמה שעות עד הגשה.
אם נשארו לכם כמה, לשמור בכלי אטום במקרר, הם טעימים מאוד גם יום אחר כך.
 
פרחי לזניה טבעונית

תודה תודה תודה

מקווה שנהניתם מהמתכון ושוב המון תודה על התמיכה והאהבה.

Love you 🙂
 

פרחי לזניה טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

לזניה (10 פרחים)

12 דפי לזניה

כף שמן זית

מעט מלח

רוטב עגבניות

4-5 עגבניות קלופות קצוצות, או קופסא אחת של עגבניות קצוצות (אם משתמשים בעגבניות טריות מומלץ להוסיף כף גדושה רסק עגבניות)

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל גרוס, אורגנו מיובש ובזיליקום מיובש- על פי טעם

כף שמן זית

רוטב בשמל

3 כפות שמן קוקוס/זית

3 כפות קמח (אפשר מלא)

1 כוס חלב טבעוני לא ממותק (סויה, אורז וכו')

מלח, פלפל גרוס על פי טעם

קורט אגוז מוסקט

קישוט

1/2 כוס שמרי בירה

עלי אורגנו/בזיליקום טריים

מה עושים

רוטב עגבניות

במחבת לטגן בצל אחד קצוץ עד שמזהיב

להוסיף לבצל את העגבניות ולבשל יחד כמה דקות

להוסיף 2 שיני שום קצוצות ולבשל יחד עוד כמה דקות

להוסיף מלח, פלפל גרוס, אורגנו מיובש ובזיליקום מיובש, לערבב טוב להוריד מהאש ולהניח בצד

רוטב בשמל

לחמם על אש קטנה שמן קוקוס/זית

להוסיף בהדרגה (ממליצה דרך מסננת רשת דקה) את הקמח לערבב טוב ללא הפסקה לפחות 3 דקות

בהדרגה להוסיף חלב טבעוני לא ממותק תוך כדי ערבוב

להוסיף מלח, פלפל גרוס וקורט של אגוז מוסקט, לערבב עד שהרוטב מסמיך ולהוריד מהאש

לזניה

להרתיח סיר עמוק עם מים, מעט שמן זית ומלח

להוסיף את דפי הלזניה אחד אחד למים, לבשל על אש בנינות ולהקפיד לערבב בעדינות ולהפריד את הדפים

לבשל את הדפים רק עד ריכוך קל, לא יותר מ 8-10 דקות

להעביר את הדפים דרך מסננת ולשטוף במים קרים

הכנה (ממליצה להסתכל בתמונות למעלה)

להדליק תנור על 180 מעלות

לגזור 10 דפי לזניה לחצי כך שנוצרים 2 ריבועים שווים מכל דף לזניה

בכל ריבוע לגזור ארבע חתכים קטנים, אחד בכל דופן

את שני הדפים הנותרים לגזור ל 10 ריבועים קטנים (ממש לא חייב שזה יהיה ישר)

לשמן 10 גומות של תבנית קאפקייק ולהתחיל להכין שכבות-

שכבה ראשונה: ריבוע דף לזניה

שכבה שניה: כף רוטב עגבניות ומעל כף רוטב בשמל

שכבה שלישית: ריבוע של דף לזניה ומעל רטבים (לצורת הפרח הניחו את הדפים כשהקצוות אחת ליד השניה ולא אחת על השניה)

שכבה אחרונה: ריבוע קטן של דף לזניה ומעל רטבים, לקשט בשמרי בירה ועלי אורגנו/בזיליקום טריים

לאפות 35-40 דקות עד שקצוות הפרחים מזהיבות ומתקשות

לקרר מעט בתבנית לפני הגשה



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים