GIFT CARD התחבר/י

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן


אתגרים חדשים

היי חברים, השבוע אני בסימן נטול גלוטן כפי שאולי חלקכם שמתם לב 🙂 
לקראת פסח החלטתי לפתוח סדנא חד פעמית לבישול ואפייה ללא גלוטן.
אז אני עושה הרבה ניסיונות ולומדת הרבה וזה ממש מסקרן ומאתגר אותי!
פתאום כל מיני מרכיבים שלא חשבתי שיתאימו מתאימים, כל מיני רעיונות צצים, כל מיני קומבינציות, בקיצור, כיף גדול. 
חוץ מזה אני עובדת על עוד כמה הפתעות בשבילכם והשבועות שלי ממש עמוסים בעשייה שזה תמיד תענוג. 
בכל מקרה, השבוע קיבלתי בסל האורגני השבועי שלי כרובית ענקית. 
ידעתי ישר שהולך להיות פה איזה מתכון מטורף עם כרובית, החלטתי שהוא גם הולך להיות נטול גלוטן, ומעשה שהיה כך היה: 
פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן. וואו! 

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן

הכנות שלב ראשון- הבצק המפתיע

לבצק השתמשתי ב… קינואה! כן. חשבתי על זה, אם אפשר לעשות קציצות מקינואה למה לא בצק?
אז בהחלט אפשר. הוא אומנם בצק רגיש והוא אומנם עדין אבל הוא בצק והוא מחזיק יפה מאוד.
השלב הראשון הוא לבשל את הקינואה.
אנחנו צריכים 2 כוסות קינואה מבושלת שזה קצת פחות משתי כוסות לפני בישול.
הכמות הזו תספיק לכם לתבנית פאי בקוטר 20-22 ס"מ.
אז, להדליק תנור על 170 מעלות. 
בקערית לערבב 2 כפות פשתן עם 3 כפות מים ולהניח בצד 5 דקות לפחות. 
לאחר 5 דקות להעביר את הפשתן לקערה גדולה עם 2 כפות קמח חומוס והקינואה המבושלת. 
לערבב טוב עד לקבלת תערובת דביקה, היא תהיה עדיין מעט פירורית אבל יהיה אפשר לעשות כדור.  
לשמן תבנית פאי ולהעביר את הבצק לתבנית. 
בעזרת כוס עטופה בנייר אפייה לדחוס טוב טוב טוב את הבצק לדפנות ולתחתית- חשוב להדק טוב כן?! 
להכניס לתנור לרבע שעה.

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן

הכנות שלב שני- מילוי

במחבת רחבה לחמם כף שמן, להעביר למחבת בצל קצוץ ולטגן עד שמזהיב. 
להוסיף 1 ראש כרובית בינוני חתוך לראשים קטנים ו 2 שיני שום כתושות.
לערבב יחד על האש לפחות חמש דקות.

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן

במעבד מזון לעבד יחד: חבילת טופו קשה אחת ו 3 כפות חלב סויה.
לעבד עד לקבלת משחה גירגירית. אם אין לכם מעבד מזון אתם יכולים לגרד את הטופו במגרדת. 
להעביר את תערובת הטופו לקערה עמוקה, להוסיף את הכרובית והבצל ולערבב.
להוסיף:

2 כפות קמח חומוס

2 כפיות מלח 

1 כפית פלפל שחור גרוס 

2 כפות שמרי בירה או שקד טחון

לערבב טוב. 

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן

הכנה

להוציא את התבנית מהתנור ולהעביר אליה את המילוי. 
חשוב לדחוס את המילוי טוב טוב עם הידיים. להזהר כי התבנית חמה… 
לקשט ב 2 כפות שמרי בירה (או שקד טחון) ומעט שמן זית. 
להכניס לתנור ל 25 דקות.
לקרר לפחות 10 דקות לפני הגשה.

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן  

חשוב

שימו לב- הבצק מאוד עדין.
כשאתם מגישים, תהיו עדינים וסבלניים איתו.  
אם אתם מוציאים את הפשטידה מהתבנית בשלמותה-
קודם כל להעביר סכין דקה בדפנות בין הבצק לתבנית כדי לשחרר את הפשטידה בקלות.
להוציא את הפשטידה ממש לאט מהתבנית ולחתוך לאט ובזהירות.

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן  

בתיאבון

אני ממליצה להגיש את הפשטידה חמה. 
אתם יכולים לפנק עם סלט ירוק טוב בצד. 
שיהיה לכם מלא תיאבון נטול גלוטן וטבעוני 🙂 

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן

פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן


הכנות
15 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

בצק (תבנית פאי 20-22 ס"מ) 

2 כוסות קינואה מבושלת 

2 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים 

2 כפות קמח חומוס 

מילוי

ראש כרובית בינוני חתוך לראשים קטנים 

1 בצל קצוץ 

1 חבילה טופו קשה 

2 שיני שום כתושות 

2 כפות שמרי בירה (או שקד טחון) 

2 כפות קמח חומוס

3 כפות חלב סויה (או מים) 

2 כפיות מלח 

1 כפית פלפל שחור גרוס 

קישוט

2 כפות שמרי בירה (או שקד טחון) 

מעט שמן זית

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערית לערבב פשתן ומים ולהניח בצד 5 דקות לפחות

לאחר 5 דקותלהעביר את הפשתן לקערה גדולה עם הקמח והקינואה

לערבב טוב עד לקבלת תערובת דביקה

לשמן תבנית פאי ולהעביר את הבצק לתבנית

בעזרת כוס עטופה בנייר אפייה לדחוס טוב טוב טובאת הבצק לדפנות ולתחתית

להכניס לתנור לרבע שעה

מילוי

במחבת רחבה לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף ראשי כרובית קטנים ושום ולערבביחד לפחות חמש דקות

במעבד מזון (אם אין לכם מעבד מזון אתם יכולים לגרד את הטופו במגרדת)

לעבד יחד טופו, חלב סויה ותבלינים עד לקבלת משחה גירגירית

להעביר לקערה עמוקה, להוסיף את הכרובית והבצל, קמח, תבלינים ושמרי בירה ולערבב טוב

הכנה

להוציא את התבנית עם הבצק מהתנור ולהעביר אליה את המילוי

לדחוס טוב עם הידיים (זהירות התבנית חמה)

לקשט בשמרי בירה (או שקד טחון) ושמן זית

להכניס לתנור ל 25 דקות

לקרר לפחות 10 דקות לפני הגשה

** שימו לב- אם אתם מוציאים את הפשטידה בשלומותה מהתבנית-

קודם כל להעביר סכין דקה בדפנות בין הבצק לתבנית כדי לשחרר אותה

הבצק מאוד עדין, תהיו עדינים וסבלניים איתו, לחתוך לאט ובזהירות



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים