אתגרים חדשים
היי חברים, השבוע אני בסימן נטול גלוטן כפי שאולי חלקכם שמתם לב 🙂
לקראת פסח החלטתי לפתוח סדנא חד פעמית לבישול ואפייה ללא גלוטן.
אז אני עושה הרבה ניסיונות ולומדת הרבה וזה ממש מסקרן ומאתגר אותי!
פתאום כל מיני מרכיבים שלא חשבתי שיתאימו מתאימים, כל מיני רעיונות צצים, כל מיני קומבינציות, בקיצור, כיף גדול.
חוץ מזה אני עובדת על עוד כמה הפתעות בשבילכם והשבועות שלי ממש עמוסים בעשייה שזה תמיד תענוג.
בכל מקרה, השבוע קיבלתי בסל האורגני השבועי שלי כרובית ענקית.
ידעתי ישר שהולך להיות פה איזה מתכון מטורף עם כרובית, החלטתי שהוא גם הולך להיות נטול גלוטן, ומעשה שהיה כך היה:
פשטידת כרובית טבעונית ללא גלוטן. וואו!
הכנות שלב ראשון- הבצק המפתיע
לבצק השתמשתי ב… קינואה! כן. חשבתי על זה, אם אפשר לעשות קציצות מקינואה למה לא בצק?
אז בהחלט אפשר. הוא אומנם בצק רגיש והוא אומנם עדין אבל הוא בצק והוא מחזיק יפה מאוד.
השלב הראשון הוא לבשל את הקינואה.
אנחנו צריכים 2 כוסות קינואה מבושלת שזה קצת פחות משתי כוסות לפני בישול.
הכמות הזו תספיק לכם לתבנית פאי בקוטר 20-22 ס"מ.
אז, להדליק תנור על 170 מעלות.
בקערית לערבב 2 כפות פשתן עם 3 כפות מים ולהניח בצד 5 דקות לפחות.
לאחר 5 דקות להעביר את הפשתן לקערה גדולה עם 2 כפות קמח חומוס והקינואה המבושלת.
לערבב טוב עד לקבלת תערובת דביקה, היא תהיה עדיין מעט פירורית אבל יהיה אפשר לעשות כדור.
לשמן תבנית פאי ולהעביר את הבצק לתבנית.
בעזרת כוס עטופה בנייר אפייה לדחוס טוב טוב טוב את הבצק לדפנות ולתחתית- חשוב להדק טוב כן?!
להכניס לתנור לרבע שעה.
הכנות שלב שני- מילוי
במחבת רחבה לחמם כף שמן, להעביר למחבת בצל קצוץ ולטגן עד שמזהיב.
להוסיף 1 ראש כרובית בינוני חתוך לראשים קטנים ו 2 שיני שום כתושות.
לערבב יחד על האש לפחות חמש דקות.
במעבד מזון לעבד יחד: חבילת טופו קשה אחת ו 3 כפות חלב סויה.
לעבד עד לקבלת משחה גירגירית. אם אין לכם מעבד מזון אתם יכולים לגרד את הטופו במגרדת.
להעביר את תערובת הטופו לקערה עמוקה, להוסיף את הכרובית והבצל ולערבב.
להוסיף:
2 כפות קמח חומוס
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמרי בירה או שקד טחון
לערבב טוב.
הכנה
להוציא את התבנית מהתנור ולהעביר אליה את המילוי.
חשוב לדחוס את המילוי טוב טוב עם הידיים. להזהר כי התבנית חמה…
לקשט ב 2 כפות שמרי בירה (או שקד טחון) ומעט שמן זית.
להכניס לתנור ל 25 דקות.
לקרר לפחות 10 דקות לפני הגשה.
חשוב
שימו לב- הבצק מאוד עדין.
כשאתם מגישים, תהיו עדינים וסבלניים איתו.
אם אתם מוציאים את הפשטידה מהתבנית בשלמותה-
קודם כל להעביר סכין דקה בדפנות בין הבצק לתבנית כדי לשחרר את הפשטידה בקלות.
להוציא את הפשטידה ממש לאט מהתבנית ולחתוך לאט ובזהירות.
בתיאבון
אני ממליצה להגיש את הפשטידה חמה.
אתם יכולים לפנק עם סלט ירוק טוב בצד.
שיהיה לכם מלא תיאבון נטול גלוטן וטבעוני 🙂