פשטידת פלפלים קלויים טבעונית


על הדרך

היי כולם. אחרי שבוע שעבר שהיה אחד השבועות העמוסים, השבוע דווקא יש לי קצת יותר זמן. 
אני מנצלת את הזמן הזה כדי לעשות כל מיני סידורים של מבוגרים, לסגור כל מיני קצוות שיש לי לסגור, לתכנן תוכניות מרחיקות לכת לעתיד וכמובן, להכין אוכל. 

פשטידת פלפלים קלוי טבעונית

השבוע חשבתי לשתף אתכם במתכונים שהם 'על הדרך'. 
מתכונים כאלו שאפשר פשוט לערבב הכל, לשים בתנור ולדעת שכמעט מאה אחוז יצא מעולה. 
אתמול הכנתי בדיוק מנה כזו, ממה שהיה בבית (היה לי קשיו מושרה וצנוברים מהסדנא ביום שישי…)
יצא ממש טעים אז אני משתפת אתכם בשמחה: 
פשטידת פלפלים קלויים טבעונית מקמח כוסמין מלא ותוספת זיתים ירוקים. 

פשטידת פלפלים קלוי טבעונית

הכנות שלב ראשון- בצק

להדליק תנור על 170 מעלות.
בקערה עמוקה לערבב 2 כוסות קמח כוסמין מלא עם קורט מלח. 
אפשר להמיר לקמחים אחרים באשר הם- קחו בחשבון שקמחים לבנים צריכים פחות נוזלים.
לעשות גומה במרכז ואליה לשפוך 1/2 כפית חומץ, 1/3 כוס שמן זית ו 1/2 כוס מים חמים. 
במידה והבצק יבש מידי, להוסיף מים כל פעם כף אחת. 
ללוש לפחות 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. 
לשמן 3 תבניות קיש אישיות בקוטר 12 ס"מ או תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. 
להעביר את הבצק לתבניות ולרדד טוב לתחתית ולדפנות. לעשות חור עם סכין בתחתית כל פאי.
להכניס לתנור לחמש דקות. 

פשטידת פלפלים קלוי טבעונית

שלב שני- מילוי

למילוי השתמשתי בצנוברים וקשיו שאת שניהם צריך או לבשל 20 דקות או להשרות 5-8 שעות לפני השימוש. 
לי היו כבר מושרים מהסדנא ביום שישי 🙂
בבלנדר או בלנדר מוט, לעבד 1/3 כוס צנוברים ו 3/4 כוס קשיו (מושרים או מבושלים) עם 1/2 כוס חלב סויה לא ממותק. אפשר להמיר בכל חלב טבעוני אחר או במים.
תתנו לבלנדר לרוץ עד לקבלת משחה חלקה ככול האפשר. 
בנתיים במחבת לטגן בצל קצוץ אז שמזהיב.
להוסיף 2 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות, 1/2 כוס זיתים ירוקים חתוכים לטבעות ושן שום גדולה כתושה. 
לערבב ובשל יחד כמה דקות. 

פשטידת פלפלים קלוי טבעונית

שלב שלישי- הכנה

אחרי כמה דקות בישול לכבות את האש. 
להעביר את תכולת הבלנדר אל המחבת (בלי אש) ולערבב טוב.
להוסיף 1/4 כוס קמח כוסמין מלא, 1/4 כוס פתיתי שמרי בירה, 1 כפית מכל תבלין- אורגנו, בזיליקום, 1/2 כפית פלפל שחור ומלח על פי טעם – קחו בחשבון שהזיתים מלוחים.
להעביר מילוי בנדיבות לכל תבנית פאי וליישר. 

פשטידת פלפלים קלוי טבעונית
 

שלב אחרון- אפייה

את התבניות להכניס לתנור על 170 מעלות.
לאפות בין 25-30 עד שהמילוי יציב לחלוטין.
אם אתם מכינים בתבנית גדולה זמן האפייה יתארך ב 5-7 דקות לפחות.
להוציא מהתנור ולקרר מעט לפני שמוציאים מהתבניות.

פשטידת פלפלים קלוי טבעונית  

מושלמת

למישהי כמוני שכל כך אוהבת מנות מלוחות הפשטידה הזו יצאה פשוט מושלמת. 
אני ממליצה להגיש חם עם סלט נחמד בצד ואולי איזה רוטב גם אם אתם אוהבים. 
אני הגשתי עם סלט קצוץ וטחינה וזה היה מעולה ביחד. 
 
פשטידת פלפלים קלויים טבעונית

מקווה שנהניתם מהמתכון ושהוא יעזור לכם לסגור פינות של מה להכין לארוחת צהריים או ערב. 
שיהיה לכם שבוע נהדר ונתראה ביום חמישי עם המתכון הבא! 

פשטידת פלפלים קלויים טבעונית

פשטידת פלפלים קלויים טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
45 דקות

מה צריך

בצק (3 תבניות אישיות 12 ס"מ או תבנית גדולה 20 ס"מ)

2 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר להמיר בחיטה מלא או לבן)

קורט מלח 

1/2 כפית חומץ 

1/3 כוס שמן זית 

1/2 כוס מים חמים 

מילוי 

1/4 כוס צנובר מבושל 20 דקות או מושרה ל 8 שעות

3/4 כוס קשיו מבושל 20 דקות או מושרה ל 8 שעות

1/2 עד 3/4 כוס חלב שיבולת שועל (או סויה/ שקדים) לא ממותק

1/4 כוס כוסמין מלא 

1/4 כוס פתיתי שמרי בירה (אפשר להמיר ב 1/4 כוס קמח אבל ממליצה לא לוותר) 

1 בצל קצוץ

2 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות 

1/2 כוס זיתים ירוקים חתוכים לטבעות 

1 כפית מכל תבלין- אורגנו, בזיליקום 

1/2 כפית פלפל שחור 

מלח על פי טעם (לקחת בחשבון שהזיתים מלוחים) 

מעט שמן לטיגון 

 

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות
בקערה עמוקה לערבב קמח ומלח
לעשות גומה במרכז ואליה לשפוך חומץ, שמן זית ומים חמים
במידה והבצק יבש מידי, להוסיף מים כל פעם כף אחת
ללוש לפחות 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
לשמן 3 תבניות פאיאישיותלהעביר את הבצק לתבניות
לרדד טוב לתחתית ולדפנות ולעשות חור עם סכין בתחתית כל פאי
להכניס לתנורלחמש דקות

מילוי

בבלנדר או בלנדר מוט, לעבד צנוברים,קשיווחלב סויהעד לקבלת משחה חלקה
בנתיים במחבת לטגן בצל קצוץ אז שמזהיב
להוסיף פלפלים קלויים,זיתים ירוקים ושן שום כתושה
לערבב ולבשל יחד כמה דקות

הכנה

להעביר את תכולת הבלנדר אל המחבת עם הפלפלים והזיתים (בלי אש) ולערבב טוב
להוסיף קמח, פתיתי שמרי בירה,ותבלינים ולערבב טוב
להעביר מילוי בנדיבות לכל תבנית פאי וליישר
לאפות על 170 מעלות בין 25-30 עד שהמילוי יציב לחלוטין*
להוציא מהתנור ולקרר מעט לפני שמוציאים מהתבניות
להגיש חם
בתיאבון!

*בתבנית גדולה זמן האפייה יתארך ב 5-7 דקות לפחות



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים