סארו
השבוע ראיתי סרט שגרם לי לבכות, ולצחוק ולהתגעגע בכל ליבי להודו ולבסוף להתחיל לחפש כרטיסי טיסה.
אין מה לעשות, מהרגע הראשון שנחתתי בתת היבשת הזו בפעם הראשונה לפני 13 שנה, ובכל אחת מהפעמים שהייתי בה מאז, רק התאהבתי בה יותר ויותר.
הסרט סארו ריגש אותי עד עמקי נשמתי וחוץ מלהתגעגע לנופים ולהזייה המוחלטת שהיא הודו, התגעגעתי לאוכל.
אז קמתי ועשיתי את מה שמשקיט את ליבי וגורם לי לחייך, יצרתי מתכון והכנתי ארוחה.
בחרתי את הקטנייה שהתחשק לי, בחרתי את התבלינים ואיכשהו הצלחתי תוך 20 דקות להכין צ׳אנה מסאלה הודי מושלם.
הכנות שלב ראשון – אומנות הבישול ההודי
כבר מזמן באחד מביקורי הראשונים בהודו, למדתי שסוד הכנת הקארי הוא בתבלינים ובסדר הפעולות בבישול.
הדבר הראשון והחשוב ביותר שעושים כשרוצים להכין קארי מוצלח הוא- לטגן את התבלינים. כן כן.
באנגלית אומרים 'לפתוח' את התבלינים ואני ממש מתחברת לניסוח הזה. כי התבלינים באמת פשוט נפתחים, וקשה לפספס את זה.
אז נתחיל מלפתוח את התבלינים.
בקערית קטנה לערבב:
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2-3 כפיות מלח
1 כף צ׳ילי אדום טרי כתוש (או 2 כפות שבבי צ׳ילי מיובש)
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף תבלין קארי מסאלה (או אחר)
במחבת נונסטיק עמוקה לחמם על אש בינונית 2 כפות שמן קוקוס.
להוסיף את תערובת התבלינים ולערבב ללא הפסקה דקה אחת.
להוסיף 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות לערבב יחד כמה דקות עד שהבצל משחים.
מידי פעם להוסיף כף מים ולערבב טוב בעזרת כף עץ במיוחד את תחתית המחבת.
להוסיף 2 שיני שום כתושות ולערבב יחד ללא הפסקה דקה לפחות.
שלב שני -עגבניות והסמכה
למחבת החמה להוסיף 3-4 עגבניות טריות מרוסקות (כמו רוטב של ג'חנון).
להגביר את האש ולבשל יחד כמה דקות.
להוסיף 3 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים ולערבב טוב.
להוסיף 1/2 כוס מים ולערבב.
שלב שלישי- בישול
להנמיך את האש, לסגור את המכסה ולבשל יחד 10 דקות.
חשוב להקפיד- מידי פעם לערבב ולהוסיף מים.
שימו לב שהתערובת צריכה להיות מאוד סמיכה ולא מיימית בכלל. זה לא מרק אלא תבשיל.
לאחר 10 דקות בישול אפשר להגיש.
כמו שאמרתי, מוכן בצ׳יק צ׳ק!
שלב אחרון- הגשה
את התבשיל החם להעביר לקעריות הגשה קטנות.
לקשט כל קערית בחופן כוסברה טרייה קצוצה.
אני ממליצה להגיש את התבשיל עם אורז מלא בצד.
הצלחה!
ממש שמחתי לגלות שאפשר להכין אוכל הודי מהר ובקלות.
בלי הרבה מרכיבים מורכבים ורק עם כמה ערבובים.
הכמות הספיקה לנו לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב.
אם נשאר לכם משהו אתם יכולים להקפיא בשמחה לזמן אחר.
מילה אחרונה חביבה
לפעמים אני שומעת אנשים שאומרים- להודו אני בחיים לא אסע, היא לא מעניינת אותי. זה גורם לי לחייך.
רציתי להגיד למי מכם שמרגיש שאולי הודו דווקא כן מעניינת אותו ואפילו קצת- לנסוע.
פשוט לנסוע.
הודו היא תת יבשת קסומה, קשה לתאר אותה במילים כי מילים לעולם לא יצליחו להכיל את כל מה שהודו מכילה בתוכה.
היא משנה חיים, מקצה לקצה.
היא משנה אמות מידה. היא משנה מחשבות והיא משנה את המקומות הכי עמוקים בלב.
תסעו וכשתגיעו, תשחררו את כל מה שאתם חושבים שצריך והגיוני ואת כל מה שאמיתי או צפוי ותתנו לזרם של הודו לקחת אתכם לאן שאתם צריכים להגיע. בפנים ובחוץ.
🙂