GIFT CARD התחבר/י

צלי דלורית מעושן בתנור


היי, כמעט סופ"ש נהדר לכולם

עוד פחות משלושה שבועות אנחנו נוסעים לניו יורק. 

אני מבלה הרבה מאוד שעות ביום בלחקור את כל המקומות המשוגעים שאנחנו הולכים לאכול בהם ואני כבר בהתרגשות שיא. 

אני לא יודעת איך לעזאזל אני הולכת להתמודד עם כמויות המנות שאני רוצה לטעום. 

יש אפילו 2 מסעדות טבעוניות עם כוכב מישלן בניו יורק! שתיים! ואחת מהן יפנית! אתם קולטים?! 

שלא נדבר על כל הדברים הורודים: מאפינס, דואנטס, קאפקייקס, מקרונים! שמישהו יעזור לי! 

בכל מקרה, כל המחקר הזה על ניו יורק עושה אותי רעבה כל הזמן. 

היום חקרתי את סצינת ה plant based (מנות שמבוססות רק על ירקות) ונעצרה נשמתי. 

משלל הדברים שראיתי נהיתה לי השראה מטורפת וקפצתי למטבח להתחיל לבשל. 

מה שיצא, זה צלי דלורית מעושן בתנור, שנמס בפה וקשה לתאר כמה טעים. 

כדי שלא יהיה 'משעמם' קישטתי אותו במטבל שום שמיר. פשוט גן עדן 🙂 

צלי דלורית מעושן בתנור

צלי דלורית מעושן בתנור


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

צלי

2-3 דלוריות בינונית חתוכות לפרוסות עבות 

רוטב מעושן

4 כפות רוטב סויה

 

2 כפות טחינה גולמית 

 

2 כפות שמן 

 

2 כפות פתיתי שמרי בירה

 

1 כפית חמאת בוטנים 

 

1/2 כפית כל תבלין: פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס, נוזל מעושן (לא חובה) 

קישוט

שקדים קלויים שבורים גס

 

עלי פטרוזליה

אופציה להגשה- גבינת שום שמיר

לחצו למתכון

 

מה עושים

דלורית

להדליק תנור על 180 מעלות

להניח את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה

רוטבמעושן

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערית

הכנה

למשוח כל פרוסת דלורית ברוטב, משני הצדדים

לאפות 30 דקות או עד שההדלורית רכה

לקשט ולהגיש מיד

הערות והחלפות:

  • את הדלורית אפשר להחליף בבטטה, דלעת או כל ירק אחר אהוב
  • אפשר להשתמש ברוטב גם כמרינדה לטופו, ירקות אחרים וכו'
  • אם אין שמרי בירה אפשר בלי אבל יש לקחת בחשבון שהתערובת תהיה דלילה ולא תדבק טוב לדלורית
    ממליצה במקרה כזה, לשים את הדלורית ברוטב כמרינדה ל 6 שעות ואז לאפות
  • את חמאת הבוטנים אפשר להחליף בכל ממרח אגוזים או עוד טחינה


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים