למי שכם שעוד לא יודע אני חובבת גדולה מאוד (מאוד) של קאפקייק. במסגרת אהבתי הגדולה לקאפקייק אני מוכנה לנסות (לאכול ולהכין) כל סוג קאפקייק שנקרה בדרכי מוזר ככול שיהיה.
זה גם נהיה סוג של תחביב אני חייבת להתוודות לנסות ולטבען כל סוג קאפקייק שרק אפשר.
אני חושבת שבכל הנוגע לקאפקייק העולם מתחלק לשני חלקים (וכנראה שלא רק בנוגע לקאפקיייק…) החלק שאוהב את הציפוי והחלק שלא.
כנראה שבצורה כזו או אחרת אפשר להשוות את זה לקצפת במילקי לעומת השוקולד במילקי או הביסקוויט בקרמבו לעומת המילוי… אני נמנית עם האסקולה שאוהבת יותר את הביסקוויט בקרמבו ואת השוקולד במילקי, קצפת זה ממש לא בשבילי 😯
אבל… דווקא בתחום הקאפקייק יש לי נטייה לאהוב את הציפוי. פחות חובבת את הציפויים החמאתיים והרבה יותר את הגבינתיים (הטבעוניים כמובן!) אבל כך או כך ציפוי של קאפקייק זה פשוט טעים
אני חייבת להגיד אבל שבמקרה של הקאפקייק הטבעוני הזה בניגוד לקאפקייקים שרוב העניין בהם הוא הציפוי המשוגע, הקאפקייק הזה טעים ממש גם בלי הציפוי ולמי שאוהב מתיקות מעודנת יותר אפילו הייתי ממליצה לצפות רק את חצי מהכמות הקאפקייקס או אפילו לוותר לחלוטין על הציפוי.
אני הכנתי חצי כמות עם חצי כמות בלי והיו קונים לשניהם בבית, אז מה שנקרא- תכירו את קהל היעד שלכם 🙂
לטבעונים שכמונו שאובססיביים מטבעם עם למצוא חומרים שמדביקים מריכיבים, זהו מתכון נהדר.
לבטטות יש תכונות עמילניות מדביקות שכאלו מה שאומר שלא צריך לטרוח הרבה או לשבור את הראש מה יחליף את הביצים. זה פשוט קורה מעצמו בגלל השימוש בשורש המתוק והנהדר הזה.
ומה עוד כיף בבטטות בקאפקייק? הבטטות הרי מתוקות ולכן השימוש בהן לדברים מתוקים הוא לא מין הנמנע או אפילו מין הנמנע (יש הפוך ל'לא מין הנמנע'..? 😉 )
אז נתחיל מלהדליק תנור ל180 מעלות.
את הבטטות לקלף ולחתוך לחתיכות קטנות, לשים בסיר ולכסות עם מים, להביא לרתיחה ולהנמיך מעט את האש.
לתת לבטטות להתבשל כעשר דקות. עד שתוציאו את כל שאר המרכיבים מהארונות במטבח, הן כבר יהיו מוכנות לפעולה..
בנתיים, בקערה לטרוף יחד חלב טבעוני וחומץ, אחרי בערך דקת ערבוב החלב יתחיל מעט לתפוח ויתחילו להופיע בועות, נהדר, תמשיכו לטרוף עוד בערך דקה ותניחו בצד
בקערה נפרדת להניף יחד קמח, תבלינים, אבקת אפייה וסודה. להוציא את הבטטות מהסיר ולמעוך לפירה חלק ככול האפשר, להוסיף את הפירה לקערת חלב הסויה לטרוך יחד עד שהתערובות הופכות לבלילה אחידה. להוסיף שמן ווניל ולערבב, מיד אחרי להוסיף סוכרים ולערבב טוב
עכשיו לאחד את שתי התערובות בהדרגה. להוסיף תערובת יבשה לרטובה ולערבב עד שמתקבלת עיסה סמיכה ואחידה.
את התערובת הזו להעביר ל12 תבניות קאפקייק, הכמות תספיק בול (אבל ממש בול, זה הפתיע אותי כמה זה יצא מדוייק.. הרגשתי קצת כמו מטמטיקאית שהצליחה לפתור איזו משוואה מטורפת.. ויל האנטינג- מאחורייך!)
להכניס לתנור ולאפות 25 דקות עד שקיסם יוצא נקי מאמצע הקאפקייק. לתת לקאפקייק להתקרר מעט על רשת.
ועכשיו הגענו לשלב בו העולם מתחלק לשני חלקים… החלק שאוהב ציפוי מוזמן לעבור לשלב הבא. החלק שלא אוהב ציפוי זכיתם כי עוד בערך חמש דקות אתם יכולים להתחיל לזלול.
למכיני הציפוי- להניח את כל מרכיבי הציפוי יחד בקערה עמוקה ובעזרת מקציף ידני (לא חשמלי) לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואוורירית.
ועכשיו או בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף, לקשט כל קאפקייק בציפוי. תעבדו לאט ובעדינות ותהנו משיעור היצירה.
אתם מוזמנים לפזר מעל אגוזים לקישוט (אני השתמשתי בפאקנים)
אם שומרים לאחר כך (בהצלחה עם זה..) אני ממליצה לשמור בטמפרטורת החדר ולא באיזור חמים כי הציפוי יכול מעט לימוס מהחום ולאבד נפח וחבל.
ועכשיו בתאבון לאוהבי הציפוי וללא אוהבי הציפוי יחדיו!
קאפקייק טבעוני בטטות מתוקות
קאפקייק טבעוני בטטות מתוקות
הכנות
25 דקותבישולים
25 דקותמתי מוכן
עוד שעהקאפקייק
1/2 1 כוסות קמח מלא
1 כוס בטטות מבושלות מעוכות לפירה
1/3 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כפית סודה לאפייה
1 כוס חלב טבעוני (שקדים, סויה, אורז, שיבולת שועל)
1/3 כפית חומץ תפוחים
1/3 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר קוקוס (ניתן להמחר בסוכר פירות אחר)
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כפית תמצית וניל
ציפוי (לא חובה לצפות, טעים מאוד גם בלי)
1/2 חבילה חבילה גבינה לבנה טבעונית (בטמפרטורת החדר)
1/2 גביע מעדן יוגורט טבעוני
100 גר חמאה צימחית (בטמפרטורת החדר)
1 כוס אבקת סוכר
קאפקייק
להדליק תנור ל180 מעלות
בקערה לטרוף יחד חלב וחומץ עד לקבלת תערובת מעט סמיכה להניח בצד
בקערה נפרדת להניף יחד קמח, תבלינים, אבקת אפייה וסודה
להוסיף לחלב את הבטטות לטרוך יחד עד לקבלת תערובת אחידה
להוסיף, שמן ווניל ולערבב טוב
להוסיף סוכרים ולערבב טוב
בהדרגה להוסיף תערובת יבשה ורטובה ולערבב עד שמתקבלת עיסה סמיכה ואחידה
להעביר ל 12 תבניות קאפקייק (יספיק בול) ולאפות 25 דקות
ציפוי
בעזרת מקציף ידני (לא חשמלי) לערבב את כל מרכיבי הציפוי יחד עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואוורירית
הגשה
בעזרת שקית עבה עם חור בפינה או בעזרת כף לקשט כל קאפקייק בציפוי
ניתן לפזר מעל אגוזים לקישוט (אני השתמשתי בפאקנים)