קאפקייק קפה שוקולד טבעוני


 היי היי! 

טוב, אז אומנם עדיין בסיני אבל זה ממש לא אומר שאני לא מתגעגעת אליכם. 

 

גם כשנסעתי לניו יורק הרגשתי את אותה ההרגשה. 

 

כשחיים חיים כל כך וירטואלים, במיוחד בתור בלוגר, זה ממש משונה לנסוע ולהניח את הפלאפון בצד.

 

אני כל הזמן חושבת, רגע אבל מי יענה להם על כל השאלות?! 

 

ואיך הם ידעו להכין משהו אם הוא יצטרכו את העזרה שלי בהמרות או החלפות? 

 

זו תחושה מוזרה.

 

הריי בסופו של דבר, זו לא כמו עבודה רגילה, אני לא יכולה לתת למישהו אחר פשוט להחליף אותי כשאני בחופשה. 

 

ומצד אחד, הרי כולנו צריכים לפעמים קצת שקט.

 

כולנו צריכים קצת להתנתק. מהסטורי, מהפייסבוק, מהאינסטגרם, מהטירוף הזה שהוא החייים הוירטואלים ומהטירוף הזה שהוא החיים המוחשיים- הסדנאות, ההודעות, המתכונים, השאלות. 

 

מצד שני… אני כל כך אוהבת את מה שאני עושה! 

 

מה אני אגיד לכם, זה לא הולך ברגל להרגיש ככה. זה תענוג צרוף.

 

קאפקייק קפה שוקולד טבעוני

 

בגלל שאני כזו נודניקית שלא מצליחה לשחרר… בחרתי לפנק אתכם במתכון מטורף. 

 

למרות שרובכם יודעים שאני לא אוהבת שוקולד, אם יש משהו שאני כן אוהבת זה קפה! 

 

וקינוחים בטעם קפה זה דבר מדהים בעיני. 

 

ובגלל זה החלטתי לפנק גם אתכם אבל תכלס גם את עצמי במתכון משובח לקאפקייק קפה ושוקולד טבעוני. 

 

וחכו חכו כשתראו ממה עשוי הציפוי… 🙂 

 

נשיקות, אוהבת אתכם. 

 

 

קאפקייק קפה שוקולד טבעוני

 

קאפקייק קפה שוקולד טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

בצק 10 מאפינס 

יבשים

1 כוס קמח כוסמין לבן 

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כוס אבקת קקאו 

1/2 כוס סוכר חום קנים

1 כף אבקת קפה נמס 

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

רטובים

1/2 1 כוסות חלב סויה לא ממותק 

2 כפיות חומץ 

1/2 כוס שמן 

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ‘יפס

ציפוי

2 אבוקדו בשלים (שששש… אל תגלו!) 

1/3 כוס אבקת קקאו 

2 כפיות אבקת קפה נמס 

1/4 כוס סירופ מייפל 

3 כפות אבקת סוכר (חום אם יש עדיף) 

קישוט

שביבי קוקוס קלוי 

קוקוס טחון 

מה עושים

בצק

יבשים

להדליק תנור על 170 מעלות (לא יותר)

לתוך קערה עמוקהלנפותאת כל המרכיבים היבשים

רטובים

בקערה נוספתלטרוףיחדחלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

הכנה ואפייה

להעביר תערובת רטובה ליבשהבהדרגה, ולערבב עד שאחיד

להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב מעט

להעביר את הבלילה לגומות תבניתקאפקייק עם מנג‘טים

לאפות 20-25 דקות לערך, או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז הקאפקייק

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי וקישוט

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

לעבד לתערובת אחידה

לטעום ולהוסיף אבקת סוכר במידת הצורך

להניח במקרר חצי שעה להתייצבות

כשהקאפקייק התקררלצפות כל קאפקייק בציפוי בעזרת שקית זילוף

לקשט ולהגיש

מה שנשאר לשמור בקרור

המרות והערות:

  • את הקמח אפשר להמיר בקמח חיטה
  • אפשר רק קמח מלא אבל זה יצא הרבה פחות אוורירי
  • אפשר בלי קפה למי שלא אוהב
  • את האבוקדו לא להחליף, סמכו עליי 🙂


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים