GIFT CARD התחבר/י

קארי ירוק תאילנדי טבעוני עם טמפה ובוטנים


היי 🙂

זכרונות מבנגקוק…

כשהייתי בפעמים הראשונות בתאילנד, לא ממש הבנתי איך הם מצליחים לאכול אוכל כל כך חריף כשכל כך חם ולח מסביבם.

אחרי שלמדתי להכיר את התרבות המיוחדת ובמיוחד את בנגקוק, הבנתי שדווקא החריף והחום שזה מעורר בגוף, מקל על החום שבחוץ. 

וכשניסיתי בעצמי גיליתי שזה באמת ממש ככה! ככול שהאוכל היה יותר חריף ככה אחר כך היה לי פחות חם להסתובב בחוץ. 

אז היום, כשחמש מאות מעלות בתל אביב, החלטתי לעשות ניסוי לראות אם קארי תאילנדי תוצרת בית יעשה את אותה העבודה. 

והתוצאה- מושלמת! 🙂 דרך אגב, אל תבהלו, אתם לא חייבים להכין את זה חריף, אפשר גם רק קצת פיקנטי. 

קארי תאילנדי ירוק טבעוני עם טמפה ובוטנים

הכנות שלב ראשון- משחת קארי

במעבד מזון להניח: 

1 כוס כוסברה קצוצה

 

3 פלפלים ירוקים חריפים ללא גרעינים חתוכים גס (או פחות למי שלא רוצה ממש חריף)

 

1/2 פלפל ירוק חתוך גס

 

2 גבעולים בצל ירוק חתוך גס

 

5 שיני שום 

 

2 גבעולי לימונית חתוכים גס או 2 עלי כפיר ליים 

 

1 כף מכל מרכיב: ג’ינג’ר מגורד, רוטב סויה, סוכר קנים/חום, גרידת קליפת לימון

 

1 כפית כל תבלין: כמון, כורכום, פלפל שחור, מלח

 

3 כפות מיץ לימון טרי 

 

2 כפות שמן 

 

לעבד למשחה חלקה ולהעביר לצנצנת נקייה.

 

לשמור במקרר עד 10 ימים או להקפיא עד חודשיים. 

 

קארי תאילנדי ירוק טבעוני עם טמפה ובוטנים

הכנות שלב שני- רוטב

לחתוך 1 חבילה טמפה (או טופו) לקוביות.

 

לחמם מחבת נונסטיק על אש בינונית.

 

להעביר את הטמפה למחבת לצרוב תוך כדי ערבוב כמה דקות. 

 

להוסיף 1 קרטון או 1 ק.שימורים קרם קוקוס (מומלץ עם אחוזי שומן גבוהים) ולבשל 5 דקות לפחות. 

 

להוסיף 1 כף חמאת בוטנים וכמה כפות משחת קארי (תלוי במידת החריפות הרצויה).

 

להוסיף 1 כוס אפונה מבושלת מוכנה לאכילה, לערבב ולבשל יחד עוד כמה דקות.

 

להעביר את קוביות הטמפה (או טופו)

שלב אחרון- קישוט והגשה

אני ממליצה להגיש חם עם אורז דביק (אורז סושי) מבושל וחם בצד.

 

לקשט כל קערית בבוטנים שבורים בנדיבות ושבבי צ’ילי.

 

להניח לצד כל קערית, חצי לימון. 

 

מושלם. 

 

קארי תאילנדי ירוק טבעוני עם טמפה ובוטנים

 

קארי ירוק תאילנדי טבעוני עם טמפה ובוטנים


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

רוטב

1 חבילה טמפה או טופו קשה חתוך לקוביות קטנות 

 

1 קרטון או ק. שימורים קרם קוקוס (מומלץ עם אחוזי שומן גבוהים) 

 

1 כף חמאת בוטנים

 

1 כוס אפונה מבושלת מוכנה לאכילה

משחת קארי ירוק (אפשר להשתמש גם בקנויה)

1 כוס כוסברה קצוצה

 

3 פלפלים ירוקים חריפים ללא גרעינים חתוכים גס

 

1/2 פלפל ירוק חתוך גס

 

2 גבעולים בצל ירוק חתוך גס

 

5 שיני שום 

 

2 גבעולי לימונית חתוכים גס או 2 עלי כפיר ליים 

 

1 כף מכל מרכיב: ג’ינג’ר מגורד, רוטב סויה, סוכר קנים/חום, גרידת קליפת לימון

 

1 כפית כל תבלין: כמון, כורכום, פלפל שחור, מלח

 

3 כפות מיץ לימון טרי 

 

2 כפות שמן 

קישוט 

חופן בוטנים

 

שבבי צ’ילי 

הגשה

אורז דביק (סושי) מבושל על פי ההוראות שעל החבילה 

 

חצאי לימון

מה עושים

משחת קארי ירוק

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

לעבד למשחה חלקה

להעביר לצנצנת נקייה

לשמור במקרר עד 10 ימים או להקפיא עד חודשיים

רוטב

לחמם מחבת נונסטיק על אש בינונית

להעביר את קוביות הטמפה (או טופו) ולצרוב תוך כדי ערבוב כמה דקות

להוסיף קרם קוקוס ולבשל 5 דקות לפחות

להוסיף כמה כפות משחת קארי (תלוי בכם כמות המשחה, לפי כמה חריף אתם רוצים)

להוסיף חמאת בוטנים ואפונה לערבב ולבשל יחד עוד כמה דקות

קישוט והגשה

להגיש חם עם אורז דביק בצד וחצי לימון

לקשט כל קערית בבוטנים שבורים וצ’ילי



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים