קבבים טבעוניים ברוטב בלסמי רימונים


שלום יקירי

אז, ראש השנה בפתח.

זה יהיה ראש השנה השני שבו הבלוג קיים. מדהים איך הזמן עובר.

הבלוג נפתח ממש אחרי ראש השנה לפני שנתיים מה שאומר שעוד מעט יש לבלוג יומולדת ולי הולכת להיות חתיכת הפתעה בשבילכם…

אבל בשביל זה תצטרכו לחכות עוד קצת 🙂

בנתיים, ההכנות בבלוג לראש השנה בעיצומן. בשבוע וקצת הקרובים אני זוממת להעלות 4 מתכונים שונים לחג: עיקרית, סלט, תוספת וכמובן- קינוח.

חוץ מכל אלו אני עובדת על לקט מתכונים לחג (איזה כיף זה לקט!) שיעלה בסופ"ש הקרוב בעמוד הפייסבוק ובאינסטגרם אז חכו חכו! 

העוקבים הותיקים יותר של הבלוג אולי כבר יודעים שאני אלרגית לתפוחים אז לא לצפות לתפוחים חברים!

מה שכן, אתם יכולים לצפות למתכונים מעניינים ומפנקים 🙂

אז מה שנתחיל בעיקרית? יאללה!

 קבבים טבעוניים ברוטב בלסמי רימונים

למנה העיקרית לחג השנה, החלטתי להכין משהו מעניין ומרשים.

התחשק לי להכין לכם מתכון מיוחד, אני ממש רוצה שכל האורחים שלכם או כל מי שאתם מתארחים אצלו יגיד על כל מה שהכנתם- וואו!!!

אז חשבתי וניסיתי ובישלתי ועירבבתי ואני ממש אבל ממש שמחה מהתוצאה.

קבבים טבעוניים ברוטב בלסמי רימונים.

אני לא יודעת מה זה יותר- טעים, מפתיע, מפנק, לא אמיתי??

פשוט מנה שיצאה מושלמת ואני ממששש מקווה שתכינו לערב חג ולכל יום בשנה!

תהנו תהנו ונתראה במנה הבאה במשך השבוע 🙂

קבבים טבעוניים ברוטב בלסמי רימונים

קבבים טבעוניים ברוטב בלסמי רימונים


הכנות
25 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

קבבים (20 חתיכות)

1 בצל קצוץ

10-12 פטריות פורטובלו גדולות קצוצות דק דק דק

2 שיני שום כתושות

1 כוס פקאן טבעי

1/2 כוס שיבולת שועל דקה או עבה / שקד טחון

חופן גדושה פטרוזיליה, שמיר, כוסברה קצוצים דק

1/2 כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר)

1 כף שמן

1/2 1 כפיות כמון

1 כף פפריקה מעושנת

מלח, פלפל על פי טעם

רוטב

1/2 1 כוסות מיץ רימון טבעי

1 כף שמן זית

1 כף סירופ מייפל / סילאן

2 כפות בלסמי

1/2 כפית שום גבישי / אבקת שום

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח על פי טעם (לפחות 1/2 כפית)

קישוט

חופן גרעיני רימון

מה עושים

קבבים

להדליק תנור על 180 מעלות

במחבת רחבה לטגן בצל עד שמשחים

להוסיף פטריות שום ותבלינים ולבשל עד שכל המים מתאדים, לכבות את האש

במעבד מזון לעבד פקאנים ושיבולת שועל לתערובת אחידה משחתית

להעביר למחבת עם הפטריות ולערבב טוב (ללא אש)

להוסיף קמח, פטרוזיליה וכוסברה  + 1 כף שמן ולערבב טוב

לשמן ידיים, להכין קבבים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 30-35 דקות עד שיציב

רוטב

בנתיים, להניח את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לאש בינונית

לתת להתבשל 15-20 דקות ללא מכסה (אין צורך לערבב) עד שמצטמצם

הגשה

לפני הגשה לזלוף רוטב על הקבבים החמים

לקשט בגרעיני רימון ולהגיש



הערות והמרות:

  • את שיבולת השועל אפשר להחליף בשקד טחון
  • את הפקאן אפשר להחליף באגוזי מלך
  • אפשר בלי כוסברה (לאאאאא)
  • אל תשאירו את הרוטב על האש בלי השגחה, בואו לבדוק מידי פעם מה המצב 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים